DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 05, 2010 21:01 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Poddasze pisze:Mizianki dla wujka Mikusia i cioci Ripley!!! :D

Dziękujemy bardzo, Jak damy rade złapac towarzystwo to raz pogłaszczemy od cioci Poddasze :)

Z wieści od nas:)
Matahari zaczęła pracę więc bywa w domu jako gość prawie:) Kociastym nic jednak nie brakuje....już ciocia Tiris się nimi zajmie :). W pierwszym poście można zauważyć czwórkę maluchów do adopcji. Trzy sa u nas jeden u madziabrau. Zdjęcia Lary jeszcze nie ma, ale to mała tri, gdy do nas trafiła była tak mała jak kiedyś Melcia. Mała a je jak całkiem duże kocisko :)
Do stada stało cieplnych dołączyło jeszcze jedno stado...zmiennocieplnych :) w postaci akwarium. Koty je kompletnie olały, przy okazji zaprezentujemy zdjęcia na forum.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Śro gru 08, 2010 13:24 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

witam... teraz jeszcze ciągnę dwa etaty, więc czasu nawet na lekarstwo nie mam niestety...
z wieści od nas... kociaste w zasadzie bez większych problemów zdrowotnych, tylko Tekla zafundowała sobie zapalenie dziąseł - jedynym objawem było dwudniowe ślinienie, panna już na antybiotykach i innych lekach, więc pewnie niedługo śladu nie będzie po chorobie, ale jeszcze przed świętami czeka ją czyszczenie zębów...
maluchy roznoszą dom, już teraz drżę co będzie jak stanie choinka... wszędzie wlezą i wszystko ruszają...
udaje mi się coraz częściej głasknąć Ripley i nie ucieka już jak oparzona od dotyku...
marzę żeby odpocząć, ale przed świętami szans nie mam...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon gru 27, 2010 19:33 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

witam... wesołego po świętach... a mnie, niestety, nie jest wesoło... Pysia dzisiaj odeszła... [']['][']

Matahari

Post » Pon gru 27, 2010 19:42 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

o matko... (*)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 30, 2010 22:12 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Melman pojechał dziś do swojego domku... i to jest jedyna dobra wiadomość...

Precel ma najprawdopodobniej to samo co miała Pysia... czyli generalnie nie wiadomo... test na panleuko ujemny, ale... sami wiecie... chłopak ma biegunkę masakratycznie "pachnącą"... podejrzenia są w kierunku poszczepiennej panleuko, albo rotawirusa, albo calici - chyba dobrze napisałam... dziś maluch spędził pół dnia w lecznicy, jutro czeka go to samo - dostaje antybiotyk w kroplówce pod nadzorem weta, który leci 1,5 godziny... nie wymiotuje, ma humor i ochotę na zabawę... no i jest potwornie głodny, a ma zakaz jedzenia... nie wiem co wymyślą na sobotę, bo lecznica zamknięta...
Lara poszła na tymczas do Oli - zalecenie weta...

stan naszych finansów jest opłakany... na Vivie dług, u weta dług, sporo mojej kasy też wyłożyłam... nie wiem co będzie - na razie wet się nie upomina, ale w końcu zapyta, a jeszcze nie wiem jak policzą Precla... puszki zamówione w połowie grudnia jeszcze nie doszły, suchej karmy mamy na jakiś tydzień... co będzie potem - nie wiem... muszę w końcu zacząć regulować zadłużenie, które mi narosło we wspólnocie... jeżeli ktoś mógłby nas wspomóc trochę będziemy wdzięczni...

razem z sierściuchami życzę wszystkim w Nowym Roku samych dobrych rzeczy w nowym roku: spokoju, tolerancji, cierpliwości, radości...

Matahari

Post » Wto sty 04, 2011 13:36 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku...
wieści ciut lepsze - Precel ma się bardzo dobrze... qpale opanowane, leków już nie dostaje, tylko stale na głodzie ostatnio chłopak jest, bo karma policzona co do ziarenka - ta, którą dostaje... na razie jeszcze przez jakiś tydzień na diecie indestinalowej... no i chłopak cierpi, bo większość dnia musi w klatce spędzać...
Lara (u Oli) ma podobnie jak Precel - głód cierpi, bo taż jakieś luźne qpale się pojawiły... ale cała reszta w normie, więc mam nadzieję, że to też się w końcu skończy - panna na atybiotyku od dzisiaj jest...
reszta stadka systematycznie demoluje choinkę - a im starsze tym lepiej to robią... nawet Gabryś - 9 kg kota - próbował na nią wchodzić... mam dość choinki i ciągłego poprawiania...

Matahari

Post » Wto sty 04, 2011 13:42 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Gabryś waży 9 kg? 8O
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sty 04, 2011 23:39 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Lara właśnie została przyłapana na kradzieży.Z głodu zwinęła cukierka.Złapała za papierek i w nogi.Potrzebna była akcja wychowawcza.Strasznie jej szkoda,bo w tej chwili to chodzący pusty żołądek.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Śro sty 05, 2011 16:58 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

ola19 pisze:Lara właśnie została przyłapana na kradzieży.Z głodu zwinęła cukierka.Złapała za papierek i w nogi.Potrzebna była akcja wychowawcza.Strasznie jej szkoda,bo w tej chwili to chodzący pusty żołądek.

Caly czas na głodzie mała?

Tiris

Post » Śro sty 05, 2011 18:49 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Odkąd je suche jest lepiej ,ale jej żołądek to mały woreczek bez dna.Suche dłuzej ją nasyca.Reszta ok.Waruje całkiem normalnie.Mruczy gdy tylko zagadam.Aportuje patyk z piórkiem.Jest kochana.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Śro sty 05, 2011 21:52 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

ola19 pisze:Odkąd je suche jest lepiej ,ale jej żołądek to mały woreczek bez dna.Suche dłuzej ją nasyca.Reszta ok.Waruje całkiem normalnie.Mruczy gdy tylko zagadam.Aportuje patyk z piórkiem.Jest kochana.

a moze zostaje? :D

Tiris

Post » Śro sty 05, 2011 22:01 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

dziewczyny, napiszcie jaką suchą karmę potrzebujecie.. coś się wykombinuje..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw sty 06, 2011 12:03 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

dolabra pisze:dziewczyny, napiszcie jaką suchą karmę potrzebujecie.. coś się wykombinuje..

Nasze koty jedzą ariona premium...mamy dostawcę w Bydgoszczy który bierzeod nas 100 za 10kg. przedśweitami dałyśmy mu za worek 60 zł i obiecałyśmy, że resztę oddamy po świętach...Pan powiedział, że nie ma co oddawać i życzył wesołych świąt. Tak na sie miło zrobiło...teraz znów musimy zamawiać a na kocim koncie 30 zł...

Tiris

Post » Czw sty 06, 2011 12:06 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

Tiris,

wyślij mi nr konta, prześlę Wam pieniądze na 3 worki..

Pozdrowienia
Ola
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon sty 17, 2011 21:36 Re: DT Matahari- Nowe maluchy

W Nowym Roku życzę domowi Matahari wszystkiego najlepszego.
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

[poprzednia][następna]