Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2011 22:03 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Czaruś jest kocim kundelkiem, bez wątpienia.Ponoć ojciec to pers.Z pyszczka bardziej syberyjczyk, ale ogon jakby szczurzy, nie syberyjski.MCO ? Bo ja wiem? Będzie duży, ma bardzo grube łapy.Tylko, czy to ważne? On jest kochany, cudowny i to jest istotne.Nie chcę zapeszyć,ale chyba nie będzie źle,jeżeli chodzi o kocie relacje.Czaruś już się trochę ośmielił, łazi po mieszkaniu, bawi się piłeczką, myszką, małe kotki zainteresowane nowym przybyszem, syków nie słyszę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 05, 2011 22:17 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

więc to kilkurascoon :D
Najważniejsze, żeby znalazł super domek!
W domku, o którym mówiłam nie ma innych kotów (tylko takie podwórkowe, ale ten byłby jedyny w domu)
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Śro sty 05, 2011 22:18 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Na żadnym zdjęciu nie widzę tego "szczurzego" ogonka.
A kulki z folii ja robię mniej ściśnięte - wtedy się bardziej błyszczą (co jest u mnie ważne).
Obrazek

Post » Czw sty 06, 2011 8:46 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Te bardziej ściśnięte są "szybsze", szybciej się turlają po podłodze.
Mamy noc za sobą.Czaruś chyba spacyfikował dziewczyny, bo było bardzo spokojnie, rano nie szalały tak, jak zwykle.Czaruś odwiedził mnie rano, wskoczył na łóżko, czyli pełen luz. :lol: Koty już po śniadaniu, był tuńczyk z algami Applaws.Zjadły trochę, ale żeby się na to rzuciły, to nie powiem. :? Teraz Czaruś bawi się myszką whiskasową zawieszoną na gumce w drzwiach(ta zabawka zawsze się sprawdza).Troszkę wyczesałam furminatorem, muszę popracować nad sierścią.Pazurki też trzeba będzie obciąć, ale nie wszystko na raz.Kocio jest super.

ewar

Post » Czw sty 06, 2011 10:37 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

U mnie rekordy popularności bije Apllaws kurczak z dynią 8)
Tylko wiesz, że to karma bez żadnych dodatków (np: tauryna czy witaminy) i można ja podawać jako pożywienie uzupełniające, nie podstawowe? :)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw sty 06, 2011 10:48 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

śliczny rudasek
a koty od Ewar zawsze są super: super ładne, super miziaste, super przytulaśne
aż żałuję, że jestem przekocona bo stanęłabym do konkursu na dom dla tego koteczka

a tak swoją szosą 14 lat kota to odpowiednik 72 lat u człowieka
obecnie nikt nie twierdzi, że 72 latka/latek stoi nad grobem tylko mówi się o kimś takim dziarska starsza pani albo dziarski starszy pan
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw sty 06, 2011 11:21 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

No kotki żyja nawet 20 lat :) Opiekujemy się z siostrą obecnie ślicznym 6letnim królikiem "miniaturką". Właścicielka mówi, że u niej wszystko żyje długo - kota miała wcześniej i żył właśnie 20 lat :D Wysterylizowane żyją dłużej też :) Ale moja Oli ze swoim talentem do spadania z wszelkich wysokości nie dożyje chyba tylu ;)
Obrazek

Post » Czw sty 06, 2011 11:32 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

ewar pisze:(...)
Mamy noc za sobą.Czaruś chyba spacyfikował dziewczyny, bo było bardzo spokojnie, rano nie szalały tak, jak zwykle.Czaruś odwiedził mnie rano, wskoczył na łóżko, czyli pełen luz. :lol:
(...) Kocio jest super.

Nie na darmo ma na imię tak jak ma :D . Po prostu oCzarował kocice.
I nic dziwnego - sama bym sie dała...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw sty 06, 2011 12:05 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

fiszka13 pisze:U mnie rekordy popularności bije Apllaws kurczak z dynią 8)
Tylko wiesz, że to karma bez żadnych dodatków (np: tauryna czy witaminy) i można ja podawać jako pożywienie uzupełniające, nie podstawowe? :)

A to jedyna wersja, jakiej nie kupiłam :oops: :oops: Teraz na pewno kupię.U mnie koty dostają bardzo różną karmę, poza marketową oczywiście.

ewar

Post » Czw sty 06, 2011 12:30 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Killatha pisze:śliczny rudasek
a koty od Ewar zawsze są super: super ładne, super miziaste, super przytulaśne
aż żałuję, że jestem przekocona bo stanęłabym do konkursu na dom dla tego koteczka.

Do tego super słodkie i w ogóle super wyjątkowe :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw sty 06, 2011 12:50 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Killataha, dzięki :1luvu: .A Twoje to gorsze? Poldek jak brytek, grzeczny do nieprzyzwoitości, absolutnie przemiła whiskasia Miła, urocze pingwinki ( nigdy nie miałam klasycznej pingwinki na tymczasie) i Nosek, dla którego trzeba mieć dużo czasu, taki to miziak.
Vega 013, pięknie dziękuję. :1luvu:
A ja mam przedszkole, bo wszystko mniej więcej w jednym wieku.Piękne, wyjątkowe, fakt.Wątek jednak należy do Czarusia,a więc o nim.
Za chwilę wkleję zdjęcia.Nie retuszowane, lepsze i gorsze, w różnym świetle.Kotek jest jeszcze chudziutki,ale nabierze ciałka.Apetyt ma.Qoopki jeszcze nie zrobił, tak sądzę, siusiu już kilka razy.Zawsze do tej samej kuwetki.
Sierść wymaga pielęgnacji, czasu, co oczywiste.Czaruś pozwala się wyczesywać, nie ma z tym problemu.Zrobiłam zdjęcia na łóżku ( nie pościelonym :oops: , to zielone to moja koszula nocna :oops: , a brązowe to koci kocyk).Koty chętnie by spały w pościeli,ale tego ja z kolei nie byłabym w stanie znieść.Czaruś próbował też inne miejsca, w końcu wybrał kocyk i poduszkę, gdzie zwykle śpią siostry L.Mam nadzieję,że nie będzie to powodem konfliktu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw sty 06, 2011 13:48 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

ale Piękności!
:ok: za super domek i lizu-lizu od mojego rudaska Fidela
Obrazek

"Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą, a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą."

zana

Od: Śro lis 10, 2010 13:12

Post » Czw sty 06, 2011 14:07 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Ależ on jest prześliczny!!! :1luvu:
Obrazek

Post » Czw sty 06, 2011 15:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Ależ piękności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

elzbietamrowin

Od: Pon paź 04, 2010 17:26

Post » Czw sty 06, 2011 15:47 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.

Dziękujemy za zachwyty. :1luvu:
Czaruś jest cudowny, słodko teraz śpi na posłanku Lary i Leny.Dziewczynki przytargały sobie taki coś z falbankami i śpią pod drzwiami balkonowymi.
Obrazek Obrazek
Mam cztery słodkie tymczasiątka teraz i naprawdę nie umiałabym wybrać jednego, gdybym miała się dokocić.

ewar

[poprzednia][następna]