Wylęgarnia kociąt25kotów Rozliczenie strona 17 i 18 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 18:56 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Oto opis,
Czasem zastanawiam się, czy ktoś kto wyrzucił swojego kota zastanawia się jak on sobie radzi i jaki spotkał go los… Jakiś rok temu całe życie zawaliło się dla potężnego, pręgowanego kocura… Został wyrzucony przez człowieka na ulice. Kocurek przybłąkał się do miejsca, w którym karmiono stadko kotów, został przywódcą stada i dzielnie je bronił… Niestety pewnego dnia Herszt uległ wypadkowi, najprawdopodobniej uderzył się w uszko w wyniku czego na uszku powstał krwiak… I kolejny raz zawalił się Hersztowy świat… kocur stracił swoja pozycję w stadzie, zaczął być atakowany przez inne koty w coraz brutalniejszy sposób… Mimo, iż krwiak się wchłonął, a po urazie jedynym śladem jest oklapnięte uszko Herszt nie umiał odnaleźć się w stadzie i został stamtąd zabrany. W chwili obecnej znajduje się w domu tymczasowym Odziału Fundacji Elpis Nadzieja dla Zwierząt w Tarnowskich Górach. Herszt jest odrobaczony, odpchlony i wykastrowany. Bez problemu korzysta z kuwety, widać, że był kiedyś domowym kotkiem. Nadaje się do domu bez kotów. Po okresie adaptacyjnym może stać się kotem wychodzącym.
Kontakt w sprawie adopcji: 514 413 521 tg@elpis.org.pl

a zdjęcia może dziś mi się uda muszę tylko kumpele pogonić żeby mi przysłała foty :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon gru 06, 2010 20:57 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Nie są najlepszej jakości, ale mam nadzieję, że wystarczą:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Pt gru 10, 2010 21:34 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

OlaLola

Post » Pon gru 13, 2010 11:50 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Olu, widziałam że Herszt ma już Allegro. Jest gdzieś jeszcze ogłaszany?
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon gru 13, 2010 16:56 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Reszta ogłoszeń jest w tym linku, ale jeśli znałabyś jeszcze jakieś strony to im większa ilość ogłoszeń tym lepiej, bo niestety jak na razie nikt nie dzwoni, ani nie pyta... :(

http://www.voila.pl/208/a7hso/

PS czy znasz jakieś strony ogłoszeniowe, gdzie można zamieścić ogłoszenie, że szuka się wolontariuszy??

OlaLola

Post » Pon gru 13, 2010 17:54 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

OlaLola pisze:Reszta ogłoszeń jest w tym linku, ale jeśli znałabyś jeszcze jakieś strony to im większa ilość ogłoszeń tym lepiej, bo niestety jak na razie nikt nie dzwoni, ani nie pyta... :(

http://www.voila.pl/208/a7hso/

PS czy znasz jakieś strony ogłoszeniowe, gdzie można zamieścić ogłoszenie, że szuka się wolontariuszy??

Dobrze, rzucę dziewczynom, które się ogłoszeniami zajmują.
Co do wolontariatu to tutaj: http://ogloszenia.ngo.pl/organizacja_sz ... ontariusza
Elpis jest tam zarejestrowana, wrzucić ogłoszenie dla TG jak rozumiem? Jakie jeszcze ościenne miasta wchodzą w grę?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon gru 13, 2010 19:54 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

oki tylko podaj im proszę zdjęcia z wątku Herszta są na 8 stronie o ile pamiętam. Są o wiele ładniejsze :)

chodzi mi o wolonatriuszy z Tg i innych miast typu Katowice, Bytom, Gliwice itp

OlaLola

Post » Czw gru 16, 2010 20:36 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

biedne kocięta...

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie sty 02, 2011 14:23 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

no niestety biedne kociki, sylwestra jakoś przeżyły ( na szczęście)

Potrzebujemy sedalin dla kotów ( w maści ) żeby móc dalej sterylizować, bo oswojone ( lub przynajmniej te pół dzikie ) wyciachane już są, zostały nam do ciachania dziczki...

OlaLola

Post » Pon sty 03, 2011 11:04 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

A dostępu do klatki-łapki nie masz?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto sty 04, 2011 21:37 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Kinya, jak ja mam przy 25-ciu kotach łapać konkretnego dziczka.... co mam napisać karteczkę obok kotkom wysterylizowanym i kocurom wstęp wzbroniony... :ryk:

OlaLola

Post » Wto sty 04, 2011 22:01 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

OlaLola pisze:Kinya, jak ja mam przy 25-ciu kotach łapać konkretnego dziczka.... co mam napisać karteczkę obok kotkom wysterylizowanym i kocurom wstęp wzbroniony... :ryk:

to nie jest śmieszne, wydaje mi się. Każdy ma takie problemy, a jednak udaje się sukcesywnie łapać niekastrowane kotki - kocury i kastratki trzeba zwyczajnie odganiać. Wymaga to trochę samozaparcia, ale jest możliwe :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sty 04, 2011 23:01 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

XAgaX pisze:
OlaLola pisze:Kinya, jak ja mam przy 25-ciu kotach łapać konkretnego dziczka.... co mam napisać karteczkę obok kotkom wysterylizowanym i kocurom wstęp wzbroniony... :ryk:

to nie jest śmieszne, wydaje mi się. Każdy ma takie problemy, a jednak udaje się sukcesywnie łapać niekastrowane kotki - kocury i kastratki trzeba zwyczajnie odganiać. Wymaga to trochę samozaparcia, ale jest możliwe :)

Może zrozumieją :D

No faktycznie trochę ciężko, ale trzeba próbować, z tego co wiem to są fundusze na sterylki dla dwóch kotek i trzeba je wykorzystać.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto sty 04, 2011 23:13 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

miałam taka akcję, kiedy miałyśmy do złapania ostatnią ciężarną kotkę, a ciągle pchał nam się kastrowany kocur, widocznie mu się spodobało ;) w końcu kocura odciągnęłyśmy na drugi koniec placu dodatkową porcją karmy, a kotkę udało się złapać i ciachnąć.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 05, 2011 21:21 Re: Wylęgarnia kociąt25kotów, Przyszła Zima, DT na wagę złota

Ja nie twierdze, że się nie da, ale ja nie mam na to ani czasu, ani zdrowia. Jutro mam kolejne podejście do złapania kotki z jednej z piwnic, trzeba złapać kocięta co śpią na dworze ( dziczki ). Nie mówiąc o tym, że mam trzeciego kota w domu. Wiem, że sedalin działa szybko ( psiaka uśpił w niecałe 5 min) więc jeśli mam zaoszczędzić sobie ( i kotom) nerwów i stresu to zamierzam z tego skorzystać... Ale oczywiście każda pomoc się przyda, więc zapraszam do Tarnowskich połapać koty.

OlaLola

[poprzednia][następna]