Co do dezynfekcji najgorzej będzie z dywanami, ale zdecydowaliśmy się z chłopakiem, że kupimy virkon i spryskamy je virkonem, a później wypierzemy dywany. Co Wy na to?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
llinkis pisze:Dzięki za odp zastosuję się do nichWaśnie sobie przypomniałam - brak apetytu to jedna z oznak pp. Nasza kicia chciała jeść, ale nie mogła gryźć (miała nadżerkę) - mimo wszystko dużo piła i w ostatni dzień specjalnie kupiliśmy bardzo mokrą karmę dla kociaków i wylizała wszystko z apetytem (zostawiła część 'twardą' bo nie mogła przegryźć). Same mówiłyście, że brak apetytu to objaw pp, może ona jednak nie miała pp, tylko poprzez to, że choroba postępowała miała biegunkę...
Co do dezynfekcji najgorzej będzie z dywanami, ale zdecydowaliśmy się z chłopakiem, że kupimy virkon i spryskamy je virkonem, a później wypierzemy dywany. Co Wy na to?
Jak miała nadżerkę, to może calicivirus?
llinkis pisze:Jak miała nadżerkę, to może calicivirus?
wirus FCV tak? Czyli koci katar, pisałam wcześniej, że koci katar miała na pewno, ale bałam się, że ta biegunka mogła oznaczać pp... ale nie było żadnej krwi w kale.
llinkis pisze:Dzięki za odp zastosuję się do nichWaśnie sobie przypomniałam - brak apetytu to jedna z oznak pp. Nasza kicia chciała jeść, ale nie mogła gryźć (miała nadżerkę) - mimo wszystko dużo piła i w ostatni dzień specjalnie kupiliśmy bardzo mokrą karmę dla kociaków i wylizała wszystko z apetytem (zostawiła część 'twardą' bo nie mogła przegryźć). Same mówiłyście, że brak apetytu to objaw pp, może ona jednak nie miała pp, tylko poprzez to, że choroba postępowała miała biegunkę...
MartynaP pisze:wet mowil mi jak pierwszy kociak zmarl ze wirus pp zabija tylko domestos
basantieg pisze:Jakie badania ogólne i krwi powinno się zrobić? Byłam w niby najlepszej i najnowocześniejszej klinice i nikt żadnych badań, testów czy czegokolwiek nie zaproponował.
Czy możliwe jest zarażenie PP u 9 miesięcznego, szczepionego kota? Tak się zastanawiam czy ten mały kotek nie przyniósł jakiejś zarazy z lecznicy trzy dni temu.
Zatrucie pokarmowe teoretycznie nie jest możliwe, bo kot cały czas je ostatnio suchy Orijene.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Jacex123 i 84 gości