DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 05, 2011 0:23 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Załóż. Czyli Mrunio jutro wychodzi ze schronu?? Zawsze jak juz kot wyjdzie z tego bagienka to się uspokajam i ufam, zę będzie już tylko lepiej.
Kontaktowałaś się z ciekawa.świata? Te wymagania co do adopcji kotka pasują mi do Chmurki..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 05, 2011 0:38 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Ja nigdy nie wiem czy powinno się brać w pierwszej kol.te ze schronu czy te z ulicy...

Jutro od 9-tej proszę o kciuki za Promysia.

Całe stadko miauczy pięknie: DobranoooocObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 05, 2011 5:41 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Witajcie kochani! :1luvu:
kciuki za Promysia przez cały czas :ok: :ok: :ok:
Za Mrunia również :ok: :ok: :ok: Super, że go weźmiesz :love:
Zaraz przeleję 50zł - przeznacz na Promysia albo na Mrunia, jak uważasz.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 05, 2011 6:24 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Od samego rana :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sty 05, 2011 8:19 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

ja na Mrunia dam w lutym teraz Likierka ogarnelam
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sty 05, 2011 9:10 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Bardzo mocno trzymamy kciuki i dołączamy do przecudnych czarnych kotków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sty 05, 2011 9:47 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

ja może znalazłabym coś na bazarki - ale sama nie umiem zrobić... - gdzie i komu można w razie czego podrzucić fanty? (do Smarti w końcu mam z 500 metrów.... :wink: :P )

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sty 05, 2011 10:12 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Promyś już na zabiegu pewnie, trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sty 05, 2011 10:57 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Promyś :kotek:
Aktualnie Promyś na "pozbawianiu zapachu".Został bardzo serdecznie powitany w Sforze - jak stary kumpel :D :kotek: :ok: .Ma mieć dokładnie obejrzaną nadżerkę.Do odbioru będzie gotowy ok.14,po pełnym wybudzeniu.

odebrałam xero wyniku Promysia:

"Przedmiot badania:
wycinek+rozmaz z jamy nosowej,wycinek+rozmaz z nadżerki na podniebieniu

Rozpoznanie:we wszystkich przesłanych wycinkach silne zapalenia o charakterze ropnym.

badanie wykonał dr. R.Sapieżyński
Zakład Patomorfologii Zwierząt,Katedra Patologii i diagnostyki Wet. SGGW"

p.doktor mówi że to mogą być pozostałości nawet po nadżerkach na skutek niewyleczonego kk,że u kotów często zdarzają się takie zmiany,ale ta akurat, Promysiowa jest w trudno gojącym się miejscu i pechowo umiejscowiona bo na tętniącej żyłce.

Mam wielką nadzieję że po dzisiejszym obejrzeniu okaże się że choć trochę postępuje gojenie :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Buri :kotek: wygląda na to że czuje się świetnie,zjadła ładnie mokre śniadanko i nie interesuje się wcale szwem-tak trzymać :ok: :ok:

Edisonek :kotek: wczoraj nie miał humorku bo nie rozumie czemu go znowu dręczyłam ale dziś już lepiej :D

Pozostałe kicie :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: zdrowe i uśmiechnięte :piwa:

Dziś wieczorem jadę ,prawdopodobnie na Mokotów,po Likierka który przyjeżdża autem z Łodzi Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sty 05, 2011 11:05 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

smarti pisze:p.doktor mówi że to mogą być pozostałości nawet po nadżerkach na skutek niewyleczonego kk,że u kotów często zdarzają się takie zmiany,ale ta akurat, Promysiowa jest w trudno gojącym się miejscu i pechowo umiejscowiona bo na tętniącej żyłce.

Mam wielką nadzieję że po dzisiejszym obejrzeniu okaże się że choć trochę postępuje gojenie :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cha, cha!! Wcale się nie zdziwię (i za to potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ) jak się okaże żę to po prostu mega koszmarne, zaniedbane i nie leczone nadżerki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A wtedy Promyś by nam wszystkim niezły numer wykręcił!!
smarti - tak mi przyszło do głowy - może niech przy okazji kastracji pobiorą mu krew na testy fiv/felv i będzie wiadomo, co? Zwłaszcza jak by po oględzinach okazało się, że to po prostu nadżerka, a nie żadna zmiana białaczkowa i inna itp.

Marzenia11

Post » Śro sty 05, 2011 11:13 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

niestety na testy jeszcze za wcześnie bo poprzedni wynik jest z 30 list.a żeby był sens musi minąć min 6 tyg a najlepiej 2 -3 mies

smarti

Post » Śro sty 05, 2011 11:28 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Guliwer umarł.... [*] :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Marzenia11

Post » Śro sty 05, 2011 11:32 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

W takim razie nadal trzymamy mocno :ok:
KK może dawać różne "kwiatki" - u Pirata np. wielki wrzód w oku :roll:
A tę paskudę ma u nas na osiedlu, co drugi dorosły kot i prawie wszystkie kociaki.
Testy za jakiś czas warto będzie powtórzyć dla wszystkiego, ale za 2-3 miesiące to dobry termin.

Erin

Post » Śro sty 05, 2011 13:06 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

no właśnie,Guliwerek umarł dziś rano a już miał DT tylko nie zdażyli go już przewieżc... :cry: :cry: :cry: :cry: ,nie doczekał..myślałam o nim ale jak przeczytałam że ma już DT to zaczęłam szukać i znalazłam Likierka...a Guliwerek już za TM...

Likierek już jest w drodze do mnie i podobno nie jest tragicznie,ale dziś to podobno jego lepszy dzień..

Martwię się żeby zdażyć z Mruniem..z nim jest podobno bardzo niewesoło..

żeby tylko zdążyć..

smarti

Post » Śro sty 05, 2011 13:08 Re: DT SMARTI - ile ja mam tych kiciów ?????............

Biedactwa :(
Dla Guliwerka [']
I mocne :ok: za Likierka i Mrunia.

Smarti, niedługo jedziesz po Promysia?

Erin

[poprzednia][następna]