Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 20:17 Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

Jak szłam dziś dokarmić bezdomne psy (również szukają DT), zobaczyłam siedzącą przy samochodzie kicię.
Miauczała przeraźliwie, widać, że jest jej zimno.
Chyba to kocurek.
Kot tzw. "miejscowy", wszyscy go znają, trzyma się jednych krzaków, przy których dostaje jeść.
Sprawa na prawdę pilna, on długo tak nie wyrzyma :cry:
Jest piękny, duży, puchaty.
Krówek.
Liczę na cud - DT.
Proszę, pomóżcie :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Wto sty 04, 2011 20:30 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

podrzucę, może jakiś domek sie znajdzie. napisz może na jakiej to ulicy bylo, może ktos z Łodzi się odezwie lub znajdzie tam kociaka...kciuki trzymam :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Wto sty 04, 2011 20:34 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

zabierz go do siebie, to samo zrobiłem dwa miesiące temu i nie żałuję. poczytaj viewtopic.php?f=1&t=119367&start=195
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Wto sty 04, 2011 20:36 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

hutek pisze:zabierz go do siebie, to samo zrobiłem dwa miesiące temu i nie żałuję

jeżeli masz możliwość to proszę zrób tak.
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Wto sty 04, 2011 20:55 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

Borówka nie ma takiej możliwości...

Mówiłam Ci - możesz przywieźć kota na awaryjny DT, ale trzeba szukać coś innego, bo ja nie mogę mieć tyle zwierząt... :(

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto sty 04, 2011 21:12 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

Gdybym mogła to bym się nie zastanawiała, tylko wzięła bidę...
Niestety mam sunię na DT,z którą nie ma szans kicia - Dżaki z reguły nie lubi innych zwierząt, ledwo "trawi" mojego psa-rezydenta. :(
Nikuś :1luvu:
Przywiozę Ci ją na dniach, mam nadzieję, że dam radę autobusem.
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Śro sty 05, 2011 17:57 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

może ktoś inny się znajdzie i pomoże

Ostatnio edytowano Pon maja 09, 2011 17:01 przez dzikiwiesiek, łącznie edytowano 1 raz

dzikiwiesiek

Od: Pt gru 24, 2010 14:50

Post » Czw sty 06, 2011 14:27 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

dzikiwiesiek pisze:może ktoś inny się znajdzie i pomoże
:? :?

Borówka16, Pisiokot robi budki dla kotów, może choć budkę mu postawcie?
Może do schroniska odwieźcie - tam chociaż ciepło i bezpieczniej niż na ulicy. Ogłoszenia ma? Czy tylko ten wątek?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sty 06, 2011 19:05 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

annskr pisze:
dzikiwiesiek pisze:może ktoś inny się znajdzie i pomoże
:? :?

Borówka16, Pisiokot robi budki dla kotów, może choć budkę mu postawcie?
Może do schroniska odwieźcie - tam chociaż ciepło i bezpieczniej niż na ulicy. Ogłoszenia ma? Czy tylko ten wątek?

Tylko niestety nikt nie zna jego dokładnego miejsca bytu... :roll:
Mam tylko 1 jego fotkę, całą czarną :(
Jutro postaram się chociaż lepszą cyknąć i poogłaszać.
On ponoć już kilka lat taki bezdomny :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pt sty 07, 2011 10:32 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

Borówka16 pisze:Tylko niestety nikt nie zna jego dokładnego miejsca bytu... :roll:

Gdzie je? Kto go karmi? Może w pobliżu miejsca karmienia jest jakiś kącik na budkę? Jesli tak, można postawić tam budkę i włozyć do niej jedzonko tak, by kot wdzial, moze wtedy wejdzie?
Można po karmieniu pośledzić go, gdzie idze.
Można popytać o niego ludzi i karmicieli. Jesli wiedzą, że jest od kilku lat na pewno wiedzą i więcej.

Można chyba coś zrobić - nie tylko założyć wątek :wnk:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sty 07, 2011 21:13 Re: Krówkowe cudo- NA ŚNIEGU, trzęsie się z zimna! DT na cito!

annskr pisze:
Borówka16 pisze:Tylko niestety nikt nie zna jego dokładnego miejsca bytu... :roll:

Gdzie je? Kto go karmi? Może w pobliżu miejsca karmienia jest jakiś kącik na budkę? Jesli tak, można postawić tam budkę i włozyć do niej jedzonko tak, by kot wdzial, moze wtedy wejdzie?
Można po karmieniu pośledzić go, gdzie idze.
Można popytać o niego ludzi i karmicieli. Jesli wiedzą, że jest od kilku lat na pewno wiedzą i więcej.

Można chyba coś zrobić - nie tylko założyć wątek :wnk:

Tak, Annskr, zgadzam się :wink:
Jak załatwię sprawę psów-od kilku dni je łapie postaram ustalić się co z kotem.
Dziś wieczorem go nie było.
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16