Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 23:03 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Ze sprzątaniem ma się rozumieć 8) , picie odgania smutki - to fakt , szkoda że na tak krótko :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon sty 03, 2011 23:08 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Smutno to mi akurat tak samo jak na trzeźwo :(

EDIT: Smutno jak cholera.
Właśnie dowiedziałam się, że kolejna z moich koleżanek (w czasach licealnych chyba nawet przyjaciółka) po kilku latach rozstała się z facetem. Bo rogi jej doprawił, jak to facet :twisted: Została sama z półtorarocznym synkiem :(
Jakiś czas temu rozstali się też moi dawni znajomi, po ponad 15 latach razem...
I inna koleżanka, po prawie 5 latach...

Z tego wszystkiego to ja już chyba wolę być constans sama z tymi moimi zapchleńcami :( ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sty 04, 2011 5:33 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Wielbłądzio pisze:
Z tego wszystkiego to ja już chyba wolę być constans sama z tymi moimi zapchleńcami :( ...

Wielbłądziu, ja do tego wniosku doszłam już ładnych kilka lat temu (dzięki pomocy kilku osobników płci przeciwnej, oczywiście). I wiesz, jakoś nie żałuję specjalnie 8)
Ostatnio edytowano Wto sty 04, 2011 13:09 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 04, 2011 12:30 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Co słychać w Drańsko Wielbłądzim świecie popołudniową już porą ? :wink:

Obrazek

bubor

Post » Wto sty 04, 2011 13:46 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Wielbłądzio pisze:Uprzejmie informuję, iż Pewna Forumowiczka właśnie upiła mnie tzw. szampanem :wink:
Nie wiem, czy Forumowiczka sama zechce się ujawnić, jeżeli nie to trudno, nie będę skarżyć, ale... Ale upić wielbłąda :roll: ...? Przecież ja u diabła jestem symbolem trzeźwości, emblematem anonimowych alkoholików - a tu taki straszny wstyd :oops: ... I jeszcze dziesięcioro dzieci mam w domu :oops: ...
Droga Forumowiczko, jak śmiałaś :mrgreen: ???

Nie, to JA przez CIEBIE poszłam spać w ... "opakowaniu"..... :oops: :mrgreen: Normalnie odpadłam.... :evil: Te bąbelki czy co.... :piwa:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto sty 04, 2011 13:49 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Ktoś to przeczyta z zewnątrz i pomysli sobie, że to rozpite forum jakieś jest :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 04, 2011 18:08 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:A przy okazji.
Chciałby ktoś śliczną, odpasioną, grzeczną i BARDZO nachalną krówkę?
Bo wtrynia mi się znowu na kolana, a ja muszę wstać i brać się do roboty.
Jeśli nikt nie chce, to chyba odniosę ją w końcu do tego Pana Doktora, ktory niegdyś podarował mojej mućce drugie życie :kotek:

Już dwóch chcesz się pozbyć? :twisted:
Wielbłądzio pisze:Trzech. Bo jeszcze Dziczyzny (do dziś nie mogę się samej sobie nadziwić, po co w ogóle ja to karmię, szczepię i sprzątam po tym kuwety :roll: ).

A mi Pluszaka wciskasz :twisted:, to już czwarty.
I Ropuszka chcesz na smalec przerabiać. Zaraz Ci dzieciostanu zabraknie :strach:

Wielbłądzio pisze:Z tego wszystkiego to ja już chyba wolę być constans sama z tymi moimi zapchleńcami :( ...
No ba. Facetów już przecież masz - nie dość, że dwóch, to jeszcze, cytuję, "ZAWSZE MOGĄ" :mrgreen:

A serio: Nie szukaj dziury w całym :wink:. Twoje życie z Draniami jest dokładnie tak samo pełne i wartościowe, jak życie rodzinne każdej innej osoby. Odkąd poważnie zaangażowałam się w działalność związaną ze zwierzętami, zauważyłam, że, przy całym bagażu emocjonalnym związanym z pomaganiem, jeszcze nigdy nie byłam tak szczęśliwa sama ze sobą. Nie mam jakiegoś specjalnego urazu na tym tle, ale w chwili obecnej - i nie widzę na horyzoncie żadnej zmiany - w moim świecie absolutnie nie ma miejsca na związek. Mam swoje życie, swoje plany, marzenia, cele. Mam swoje padalce i dobrze mi z nimi, a jak się komuś nie podoba, wcale nie musi ze mną gadać :smokin:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Wto sty 04, 2011 18:47 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Erin, behemotko - dzięki za wsparcie :oops:

Tak, zgadza się, ci moi dwaj ZAWSZE MOGĄ :roll: Czasami to nawet znacznie częściej, niż ja bym chciała :oops:
Ten starszy, zorientowawszy się nader szybko, że lizanie po policzkach na pobudkę przestalo przynosić pożądany skutek, nauczył się właśnie lizać mnie w (zamknięte rzecz jasna) powieki i usta. Nie powiem, żeby wprawiało mnie to w szczególną ekstazę :twisted: , ale skutecznie budzić - to i owszem. Żabiś jest bardziej przyziemny (w sensie literalnym oraz przenośnym zarazem) - kiedy za długo śpię, wkłada nos w pustą miskę po chrupkach i jeździ nią w ten sposób po całym pokoju, przewracając oczywiście po drodze wszystko, na co się natknie (sterty książek, butelkę z wodą,itp.) :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto sty 04, 2011 18:53 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:Uprzejmie informuję, iż Pewna Forumowiczka właśnie upiła mnie tzw. szampanem :wink:
Nie wiem, czy Forumowiczka sama zechce się ujawnić, jeżeli nie to trudno, nie będę skarżyć, ale... Ale upić wielbłąda :roll: ...? Przecież ja u diabła jestem symbolem trzeźwości, emblematem anonimowych alkoholików - a tu taki straszny wstyd :oops: ... I jeszcze dziesięcioro dzieci mam w domu :oops: ...
Droga Forumowiczko, jak śmiałaś :mrgreen: ???

Nie, to JA przez CIEBIE poszłam spać w ... "opakowaniu"..... :oops: :mrgreen: Normalnie odpadłam.... :evil: Te bąbelki czy co.... :piwa:

Galaretkę dostała :twisted: ? Dostała. To niech się nie skarży :twisted:
Większą część tego szmapana wlałaś jednak w moje garby :roll: :wink:

Wielbłądzio

Post » Wto sty 04, 2011 19:10 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Dobrze, że w końcu tu do Was wpadłam, od razu zrobiło mi się trochę lepiej... Bo to był kolejny koszmarny, przespany prawie do 18.00 dzień :( Tak to już jest z tą żmiją d. - jeden dzień lepszy, to przynajmniej dwa-trzy kolejne fatalne :(
Zaczyna się od zwykłego zmęczenia: czytałam do rana, więc jakoś tuż przed świtem odłożyłam książkę i zasnęłam - normalne. Tyle, że potem, za każdym kolejnym razem kiedy się budzisz, strach przed wstaniem na nogi i stawieniem czoła nadchodzącemu dniu jest coraz większy - do tego stopnia, że zmuszasz się do spania przynajmniej do zmroku :( ...

Dzisiaj w nocy przypominało mi się umieranie każdej z moich dwóch Dziewczynek :( ...
A obok mnie, zwinięta w słodki, aksamitny, mruczący kłębuszek, leżała oczywiście Księżniczka. Więc w jednej chwili ukłucie czegoś gdzieś w środku, sprawdzanie co chwilę, czy oddycha i paniczne przerażenie, że przecież ona może być następna :cry: ...

To podobno jest wątek wszystkich Drani i to o nich powinnam tu pisać, nie o sobie :oops: Ale co ja miałabym pisać, skoro zobaczyłam się z nimi po nocy dopiero jakąś godzinę temu :oops: ...? Posprzątałam kuwety, dałam jeść (w odwrotnej kolejności), wycałowałam Glamka po nosku i pod bródką... I tyle.
Przez wszystkie te godziny, smętne, szare i ślimaczo długie godziny tego parszywego dnia była przy mnie tylko moja maleńka, czarniutka Miłość :1luvu: Chłopaki jakoś nie mieli ochoty w nocy (tzn. przed ostatecznym zamknięciem drzwi) do nas przyjść, także nie miał mnie kto zmusić do wstania o jakiejś normalnej porze :( ...

Smutek. Pustka. Dezintegracja wszystkiego, co przez te ostatnie kilka miesięcy jakoś się poukładało :(
I taki kłujący, krzyczący brak Kogoś, w kogo chciałoby się bez przerwy wtulać i ściskać za obie ręce :cry:

Wielbłądzio

Post » Wto sty 04, 2011 19:31 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Tak to już bywa że dla niektórych z nas futra są i będą najukochańszymi istotami :roll: ........
Co wcale nie znaczy że np Wielbłądy nie spotkają w końcu na swej drodze oazy ciepła i spokoju oraz kogoś w kogo będą się mogły wtulać bez końca :wink:
Trzymaj się Wielbłądziu :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Wto sty 04, 2011 20:48 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Wykąpałam się.
Zapakuję paczkę dla maggii (spokojnie, na razie tylko książki. Lilusia do przekazania mosiowi nadeślę następnym razem :mrgreen: ) i chyba z powrotem pójdę spać :( Czy teraz już każdy dzień będzie wyglądał tak samo :( ...?

Gdybym miała kasę, poszłabym może do kina. Albo do jakiegoś centrum handlowego, chyba są teraz soldy. Albo do teatru. Albo chociaż zamówiłabym sobie do domu coś pysznego z Ganesha (gdyby komuś sama nazwa nic nie sugerowała :wink: - to taka indyjska restauracja niedaleko mnie).
Powinnam też chyba przepisać się na wcześniej do lekarki. Ale w sumie co by to dało, skoro mojej pani doktor i tak już nie ma, będę teraz chodzić do jakiejś nowej, niewiadomej :( Każda wizyta 120 złotych... Zaczęłabym pożyczać od Babci, ale Babci samej brakuje na leki, dotąd to ja kupowałam Jej nawet np. żarcie dla kota czy lepsze kosmetyki :(
Wielka, czarna dupa :cry:

Wielbłądzio

Post » Wto sty 04, 2011 20:51 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Witamy się wieczornie :kotek: :kotek:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sty 04, 2011 21:05 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

Wielbłądzio pisze:Właśnie dowiedziałam się, że kolejna z moich koleżanek (w czasach licealnych chyba nawet przyjaciółka) po kilku latach rozstała się z facetem. Bo rogi jej doprawił, jak to facet :twisted: Została sama z półtorarocznym synkiem :(
Jakiś czas temu rozstali się też moi dawni znajomi, po ponad 15 latach razem...
I inna koleżanka, po prawie 5 latach...

U mnie też fala rozstań i rozwodów. No cóż tak to już jest. I tak szczęście, że żyjemy w czasach, gdy można się rozstać a nie tkwić bez sensu do końca życia w nieudanym związku.
A niektórzy z tych moich znajomych, to w ogóle nie wiem co byli razem (jeszcze przed ślubem). Widać było, że to się nie może udać.
Gratuluję umycia okien :lol: Moje czekają na wiosnę :oops:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 04, 2011 21:59 Re: Jedyne takie Dranie. Dobrego Nowego Roku Kochani.

genowefa pisze:(...)U mnie też fala rozstań i rozwodów. No cóż tak to już jest. I tak szczęście, że żyjemy w czasach, gdy można się rozstać a nie tkwić bez sensu do końca życia w nieudanym związku.(...)

Też prawda. Moja Babcia męczyła się z Dziadkiem - nieuleczalnym łajdakiem :twisted: (który, nawiasem mówiąc, poza tą dosyć dokuczliwą wadą :twisted: wcale nie był złym człowiekiem... mnie na przykład nauczył czytać i pisać, zaszczepił we mnie miłość do książek i przyrody... no ale tylko ja z całej rodziny, jako osoba najmłodsza, mogę pamiętać mu tylko to, co było w nim dobre :( ) przez całe życie, aż do jego śmierci.

A tak w ogóle, to siedzę i piję. Dzisiaj piwo.
Oto fatalny wpływ Pewnej Forumowiczki na nawyki szanującego się czasami Wielbłąda :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]