Nietypowy Kocurek , o bardzo traumatycznych przeżyciach. Samczyk miał już właściciela bardzo nieodpowiedzialnego. W jego wcześniejszym domku była mamusia, braciszek i inny dorosły samiec (prawdopodobnie tata). W tym domu nie zauważy się ani jednej puszki dla kota czy suchej karmy, do jedzenia dostają domowe odpadki i to, co same upolują a to chyba za mało!!! Oprócz 4 kotów są trzy psy 2 z nich są w budach i zagrodach 1, 5 na 1, 5 m bez wybiegu bez spacerów i to samo do jedzenia, czyli pomyje. Trzeci pies to małe coś, co lata wszędzie i robi wszystko. Zwłaszcza goni koty, dużym kotom udaje się uciec. Lecz małemu braciszkowi Wojtka się nie udało i został zagryziony. W tym momencie interwencja moja była konieczna. Wojtek trafił do mnie na DT, jego mamę dobrze by było wysterylizować, by nie rodziła kolejnych małych by były zagryzane przez psa. Tu powstaje kolejny problem właściciel kota nie rozumie, że jak zwierze jest chore to trzeba iść z nim do lekarza, że sterylizacja kotów jest konieczna by nie rozmnażać niepotrzebnie kotów. Ten dom nie przeznacza żadnych środków na leczenie, sterylizacje. Udało mi się tylko wynegocjować, że oddadzą mi kotkę na zabieg, ale nie zapłacą. Zwracam się z prośbą do Państwa o pomoc w uzbieraniu pieniędzy na zabieg dla kotki, na sporadyczne dokarmianie kotki, dla Wojtka na jedzonko, żwirek może jakiś smakołyk do czasu, gdy nie znajdzie odpowiedzialnego właściciela.
DT Weronika 519-653-920 werneu@wp.pl
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem PKDT-DT Weronika