Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 14:47 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ja też na poczatku wiosny czuję się najgorzej, męczy przesilenie, po zimie jestem wyssana z energii. A potem jest już lepiej
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon sty 03, 2011 14:48 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Dzięki Shalom za zrozumienie. Bo już zaczęłam myśleć, że może ze mnie jakiś dziwak.... :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon sty 03, 2011 15:02 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Też tak zawsze myślałam, ale potem, oglądałam mądry program o znaczeniu światła dla naszego organizmu. No i niektórzy bardziej cierpią zimą przez jego brak. Ale moment kulminacyjny występuje na wiosnę kiedy jest przesilenie i światło się pojawia, organizm po prostu żyje już na rezerwach. Dlatego w krajach skandynawskich mają doświetlanie na receptę. Też bym chciała :? bo ja strasznie znoszę brak światła zimą.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 03, 2011 15:11 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Jesteś palstrem miodu na moje skołatane nerwy. To ja też poproszę taką receptę.

sunshine

Post » Pon sty 03, 2011 15:35 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ciekawe czy u nas w Polsce w ogóle się da i czy mają takie lampy?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 03, 2011 15:49 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Nawet jeśli mają takie lampy to NFZ na pewno nie sfinansuje terapii. Zadziwia mnie polityka tego urzędu. Zamiast zapobiegać, wolą leczyć i wydawać masę kasy :roll:

sunshine

Post » Pon sty 03, 2011 15:51 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Dokładnie. Ja ostatnio doświadczam różnorakiej biurokracji i mam dość :?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 03, 2011 17:21 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

pierwszy dzien na uczelni za mną po świętach, dałam rade. seminarium nie miałam!
czwartek mam wolny każdy bo nie mam zajęć :)
a co do wiosny to z jednej strony czekam z utęsknieniem, bo więcej słonka, cieplej, kwiatki, pszczółki świat odżywa, a z drugiej a wiosnę jestem juz tak wyczerpana i na "ostatnich nogach", że czekam tylko do końca sesji i na lato :) ale generalnie to wolę już wiosnę niż paskudną chlapowatą zimę....
Xelmo naprawdę zaczyna nam dom rozbierać.. wczoraj zaczął gryźć kabel od netu!! ale uratowaliśmy go..
mam zdjęcie, gdzie wygląda jak Bob Budowniczy na placu boju, ale to innym razem, czasu brak.
jutro cięzkie kolokwium więć trzymać kciuki.
a biurokracja nfz też mnie zaskakuje po tym jak chciałam się dzis zarejstrować do ginekologa.. nie ma, że na jednej wizycie dwie sprawy załatwisz. absolutnie. musze dwa razy chodzić. na raz się nie da!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon sty 03, 2011 17:31 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Oj przypomniałaś mi o ginekologu. U mnie takie same wariactwa. Jak teraz zadzwonię to pewnie w lutym będzie wizyta :?
Nam Konan gryzie wszystkie kable, najbardziej lubi te od ładowarek i słuchawek :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 03, 2011 17:34 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

A nasze kicie nie są zainteresowane kabelkami. Za to systematycznie i namiętnie próbują się władować do mojego talerza :evil:

sunshine

Post » Pon sty 03, 2011 21:16 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sunshine pisze:Mam super miodek z zaufanej pasieki. Zjadłam już dwa duuuże słoiki. W trzecim też już sporo ubyło.

I nie pomaga?

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Pon sty 03, 2011 21:21 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ja nie lubie początku wiosny, jak śnieg się topi, ciapa, szaro-buro i wychodzący spod śniegu syf dobija :? Ale jak tylko wszystko zaczyna się zielenić to od razu humor mi sie poprawia :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 04, 2011 8:11 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

elu pisze:Ja nie lubie początku wiosny, jak śnieg się topi, ciapa, szaro-buro i wychodzący spod śniegu syf dobija :? Ale jak tylko wszystko zaczyna się zielenić to od razu humor mi sie poprawia :)

elu, dokładnie tak samo..piekny wschodek słońca obserwuje ode mnie z balkoniku, koty cihco sa... ale miły byłby ten poranek, gdyby nie świadomośc, że zaraz tyłek trzeba zbierać ;)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto sty 04, 2011 8:19 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

trzymam :ok:

miodu nie lubię bllllllllllleeeeeeeeee

w szwecji masa ludzi na antydepresantach,
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto sty 04, 2011 8:40 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

elu pisze:
sunshine pisze:Mam super miodek z zaufanej pasieki. Zjadłam już dwa duuuże słoiki. W trzecim też już sporo ubyło.

I nie pomaga?

Nie bardzo. Mam plan umówić się do lekarza. Ale nawet do gina jakieś trzy tygodnie dzwoniłam :oops: Wczoraj w końcu, po przypomnieniu Sliver pamiętałam o tym telefonie. Ogólnie czuję się coraz gorzej i ten lekarz POZ by mi się przydał.

sunshine

[poprzednia][następna]