Elu ma koty, albo koty mają elu ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 03, 2011 20:24 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

A propos słodziastości, właśnie zrobiłam pyszne ciasteczka migdałowe, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :)
Obrazek
paczka migdałów, 2 łyżki cukru, 2 łyżki maki, łyżka stopionego masła, białko - wymieszać, wyłożyć łyżką na papier, spłaszczyć, piec na złoty kolor (ja piekę w termoobiegu w 160st. 10min. + górne grzanie/funkcja grilla 5 min.) (bez termoobiegu w 180st., reszta j.w.) (każdy piec inny więc trzeba poeksperymentować i pilnować)
Smacznego :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Pon sty 03, 2011 21:40 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Przekopiowałam sobie :lol:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon sty 03, 2011 21:58 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Mmmmmh... pięknie, ja tu noworoczne postanowienie nie jedzenia słodyczy, a tu taka pokusa... mmmh...
skopiowane na później :mrgreen:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Pon sty 03, 2011 22:16 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Dobranoc :)

Obrazek

elu

Post » Pon sty 03, 2011 22:20 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Oj Elu, też miałam nie jeść słodyczy...tyle co wcześniej, a ty tu takie fajne ciacha pokazujesz :D a znasz jakiś fajny przepis na ciasteczka owsiane? najlepiej jakieś dietetyczne? 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 04, 2011 10:00 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

shalom pisze:Oj Elu, też miałam nie jeść słodyczy...tyle co wcześniej, a ty tu takie fajne ciacha pokazujesz :D a znasz jakiś fajny przepis na ciasteczka owsiane? najlepiej jakieś dietetyczne? 8)

Na owsiane nie znam, ale zawsze można się z takowym zapoznać ;)
Dowiedziałam się, że moje ciasteczka migdałowe mają nazwę - florentynki (nie znałam), a przepisów na florentynki w necie jest milion ;)

Dzisiaj w nocy koty mnie obłożyły tak dokładnie, że miałam problem ze wstaniem. Berka wyciągnęła się na całej długości moich...pleców! (ona czyta miau? 8O ) i dokładnie do nich przylgnęła, a Tiger i Migotka przykleili się do przedniej części mojego ciała (brzuch i uda) :1luvu: Wstałam pół godziny później i musiałam się z wszystkim gonić :roll:

elu

Post » Wto sty 04, 2011 10:05 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Kicie poczytały o moim stadku i zapragnęły naśladować moje maluchy :P Prawda, że ciepło wtedy jak nie wiem co i tak milutko?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sty 04, 2011 10:08 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

elu pisze:
shalom pisze:Oj Elu, też miałam nie jeść słodyczy...tyle co wcześniej, a ty tu takie fajne ciacha pokazujesz :D a znasz jakiś fajny przepis na ciasteczka owsiane? najlepiej jakieś dietetyczne? 8)

Na owsiane nie znam, ale zawsze można się z takowym zapoznać ;)
Dowiedziałam się, że moje ciasteczka migdałowe mają nazwę - florentynki (nie znałam), a przepisów na florentynki w necie jest milion ;)

Dzisiaj w nocy koty mnie obłożyły tak dokładnie, że miałam problem ze wstaniem. Berka wyciągnęła się na całej długości moich...pleców! (ona czyta miau? 8O ) i dokładnie do nich przylgnęła, a Tiger i Migotka przykleili się do przedniej części mojego ciała (brzuch i uda) :1luvu: Wstałam pół godziny później i musiałam się z wszystkim gonić :roll:

Pozazdrościć :wink: mi narazie odnóża tylko obkładają i to nie zawsze
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto sty 04, 2011 10:25 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

sunshine pisze:Kicie poczytały o moim stadku i zapragnęły naśladować moje maluchy :P Prawda, że ciepło wtedy jak nie wiem co i tak milutko?

Miałam na myśli to, że marudziłam, że żaden nie grzeje mi pleców, które mnie bolą :) Bo tak poza tym to przeważnie mnie obkładają, ale raczej nogi właśnie, a Migotka głowę ;)

elu

Post » Czw sty 06, 2011 23:01 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Na dobry wieczór kilka niekocich zdjęć ;)

Zaćmienie Słońca z 04.01. Foto by mężu.
Obrazek Obrazek

I efekt spaceru na mikołowski Rynek (w końcu zabrałam aparat).
Obrazek Obrazek

elu

Post » Czw sty 06, 2011 23:16 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Śliczne to Wasze miasteczko :)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt sty 07, 2011 0:07 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Migotce skończyła się rujka :) Jutro dzwonię zamówić sterylkę.

elu

Post » Pt sty 07, 2011 8:22 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Oj, to teraz nerwówka Was czeka...
Elu, już sobie zakodowałam, że Ty to nie Łódź :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt sty 07, 2011 10:53 Re: Elu ma kota... Wyjec w domu czyli czas na sterylkę!

Ciasteczka wyglądają niezwykle apetycznie(i chrupiąco:)). Mniam! Ja nie składałam sobie takich obietnic, bo jem w ogóle bardzo mało słodyczy - nie są mi potrzebne do szczęścia :) Ale na domowe wypieki zawsze się skuszę, sama też czasami piekę :)

Podczas zaćmienia słońce zamieniło się kształtem z księżycem ;) A Mikołowski rynek rzeczywiście wygląda magicznie, tyle lat mieszkałam niedaleko, a nigdy tam nie byłam.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

[poprzednia][następna]