KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 20:49 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

kitkowa pisze:Vega13 - szukaj lepiej gimnazjum na mapkach. :P Może trafisz na właściwe.

Znowu pełnia dosłowności :roll:
Kitkowa, Słoneczko Kochane, ten wątek nie jest poświęcony ani mnie, ani nawet Tobie.
Uwaga - to trzeba potraktować dosłownie: Proszę, nie zaśmiecaj wątku uwagami na mój temat.
Pozdrawiam Cię cieplutko :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 20:49 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

A co powiecie na ten wątek na e-poznań :evil:

http://epoznan.pl/forum?section=forum&m ... ost_371444

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon sty 03, 2011 20:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Catnaperka pisze:
animalon pisze:ja już napisałam do TVN UWAGA!!! ... teraz kolej nas was :ok:

Animalon tvn Uwaga już dawno powiadomiona. Jutro przyjeżdżaja np do mnie porozmawiac na ten temat i na str uwagi już jest zapowiedź program :)

Kiedy ten program będzie wyemitowany?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 20:51 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Od powiadamiania szkół, zakładów pracy itp., itd. są organy ścigania, a nie kocie forum.[/quote]
A gdzie wyczytałaś, że to ma być ktoś z forumowiczów?
Pytanie było proste: czy KTOŚ ? czyli , mówiąc dosłownie, jakaś instytucja, itp, itd.... Rozumiem, że nikt nie posiada takiej wiedzy. Wycofuję pytanie.....

Co do UWAGI !!! Super !!! przegapiłam , w tym gąszczu info...
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sty 03, 2011 20:52 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Napisałam pw już do ja_ana ale napisze i tutaj.
Czy nie zawieramy w petycji prośby/żądania o EGZEKWOWANIE ustawy o ochronie zwierząt (jeżeli każdego oprawcę sąd skazywał by na 2 lata więzienia i/albo na 2.000 grzywny (dobrze doczytałam, że tyle?) to to już by przyniosło efekt. Zyrodnialec jeden z drugim następnym razem by się może zastanowił. A druga sprawa czy nie dołączamy do petycji wprowadzenia do ustawy p-ktu dotyczącego kilkuletniego/dożywotniego posiadania zwierząt?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 03, 2011 20:52 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:
Catnaperka pisze:
animalon pisze:ja już napisałam do TVN UWAGA!!! ... teraz kolej nas was :ok:

Animalon tvn Uwaga już dawno powiadomiona. Jutro przyjeżdżaja np do mnie porozmawiac na ten temat i na str uwagi już jest zapowiedź program :)

Kiedy ten program będzie wyemitowany?

Nie wiem jeszcze; jutro się dowiem i od razu napiszę.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 21:22 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Nie znam się osobiście, ale koleżanka po studiach prawniczych powiedziała mi, że nie ma BRAKU MOŻLIWOŚCI zastosowania przez sąd danej kary (tu: dożywotni zakaz posiadania zwierząt) nawet, jeśli nie jest ona wyszczególniona jako opcja. Teoretycznie sędzia mógłby wydać taki zakaz.

yvfi1

Od: Nie lis 30, 2008 10:18

Post » Pon sty 03, 2011 21:25 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

yvfi1 pisze:Nie znam się osobiście, ale koleżanka po studiach prawniczych powiedziała mi, że nie ma BRAKU MOŻLIWOŚCI zastosowania przez sąd danej kary (tu: dożywotni zakaz posiadania zwierząt) nawet, jeśli nie jest ona wyszczególniona jako opcja. Teoretycznie sędzia mógłby wydać taki zakaz.

Aha czyli nawet jeżeli nie ma takiego zapisu w ustawie to sąd może taki zakaz wydać :?:
Może ktoś potwierdzić?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 21:26 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Duża von Focha pisze:A co powiecie na ten wątek na e-poznań :evil:

http://epoznan.pl/forum?section=forum&m ... ost_371444

Wierzyć się nie chce,że tacy imbecyle po świecie chodzą.
Pytanie "smakosza" w porównaniu do odpowiedzi "deratyzatora" to pikuś.
Ten koleś jest chory psychicznie.
Sorka z Off Top :oops: ale debilizm ludzki nie zna granic.
Nie zrozumiem nigdy dlaczego niektórzy ludzie tak bezgranicznie oddają się nienawiści do zwierząt?
Co one im zrobiły? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon sty 03, 2011 21:31 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Ośmielę sie wkleic wypowiedź z petycji

Pięknie ujęte.

Behawioryści zwierzęcy twierdzą, że... (Figa)
03-01-2011 ( odpowiedz )
kot, pies odczuwa WŁAŚNIE jak 2 letnie dziecko. Wyobraźcie sobie więc, na miejscu tego biednego kota...swojego 2 letniego synka, córeczkę...wnuczka, a może brata czy siostrę... Z bólu samej świadomości takiego bestialstwa względem dziecka można oszaleć, prawda? A gdy idzie o zwierze sprawa się tak komplikuje. Dziecko płacze, krzyczy, ktoś usłyszy...a zwierze cierpi w milczeniu. Kto więc ma je wziąć w obronę jeżeli my tego nie zrobimy?

:ok:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6231
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pon sty 03, 2011 21:34 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Catnaperka pisze:
yvfi1 pisze:Nie znam się osobiście, ale koleżanka po studiach prawniczych powiedziała mi, że nie ma BRAKU MOŻLIWOŚCI zastosowania przez sąd danej kary (tu: dożywotni zakaz posiadania zwierząt) nawet, jeśli nie jest ona wyszczególniona jako opcja. Teoretycznie sędzia mógłby wydać taki zakaz.

Aha czyli nawet jeżeli nie ma takiego zapisu w ustawie to sąd może taki zakaz wydać :?:
Może ktoś potwierdzić?

Jeny, nie nadążam...
Musiałam podzwonić, by zasięgnąć języka...Petycja na finiszu.

co do tego postulatu, to słuchajcie:
jest czy go nie ma - moim zdaniem nie ważne. Jeśli go zamieścimy w petycji to przecież nic się nie stanie. Jeśli takiego prawa nie ma, to przecież nie uczyni petycji nie ważnej. Najwyżej po prostu ten podpunkt będzie nie ważny.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 21:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

ja_ana pisze:
Catnaperka pisze:

Może ktoś potwierdzić?

Jeny, nie nadążam...
Musiałam podzwonić, by zasięgnąć języka...Petycja na finiszu.

co do tego postulatu, to słuchajcie:
jest czy go nie ma - moim zdaniem nie ważne. Jeśli go zamieścimy w petycji to przecież nic się nie stanie. Jeśli takiego prawa nie ma, to przecież nie uczyni petycji nie ważnej. Najwyżej po prostu ten podpunkt będzie nie ważny.

Czekam na odp. od znajomego. Może odpowie.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 21:37 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Super:)
Czy znajomy jest prawnikiem?

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 21:38 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

ja_ana pisze:Super:)
Czy znajomy jest prawnikiem?

Tak. Inaczej bym nie pytała. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 21:39 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Moim zdaniem możemy umieścić. To w końcu bardzo ważne. Mrr czekamy :ok:
No i to o egzekwowaniu istniejącej ustawy.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]