KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 19:27 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:Nagroda Nobla sie szykuje dla śmiałka który wyciagnie z sharkeigo ludzkie odruchy :lol:

Nie z takich wyciągali. Nie da się tego zrobić tylko w jednym przypadku - już pisałam jakim ale to łatwo zweryfikować - jeśli młody narobił w zbroję jak mu policja do domu zapukała (mam na myśli pierwszy odruch) to jest do uratowania.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 03, 2011 19:31 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

kitkowa pisze:
inka1984 pisze:Dzwonilam do biura poselskiego i sekretarz Joanny Muchy, poradzil bysmy naglasniali media i apelowali tam,gdzie moze byc uslyszane w telewizji badz napisane w gazecie. 1.Powiedzial ze listy o surowy wyrok niewiele dadza bo sedziowie nie podlegaja nikomu.Jesli wyrok bedzie niesprawiedliwy,wowczas 2poslowie nakazuja wyjasnic dlaczego taki wyrok i odwoluja sie.

1. Bardzo mądra myśl. Sądy są teoretycznie niezawisłe. Czytałam zalinkowaną petycję do wszystkich sądów rejonowych w Krakowie (sic!)i domaganie się w niej np. nadzoru kuratora dla konkretnego sprawcy itp. itd. jest lekką kpiną. Moim zdaniem lepiej byłoby skupić się na petycjach do Ministerstwa Sprawiedliwości, Środowiska - o podjęcie prac nad zaostrzeniem przepisów karnych.

Z tym się zgodzę.

Gdzie Wy chcecie tę petycję wysyłac? Do sądu? Po co? Żaden sąd tego nie uwzględni. Sąd nie poddaje się wpływom społecznym.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon sty 03, 2011 19:34 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Gibutkowa pisze:
szokoloko pisze:Nagroda Nobla sie szykuje dla śmiałka który wyciagnie z sharkeigo ludzkie odruchy :lol:

Nie z takich wyciągali. Nie da się tego zrobić tylko w jednym przypadku - już pisałam jakim ale to łatwo zweryfikować - jeśli młody narobił w zbroję jak mu policja do domu zapukała (mam na myśli pierwszy odruch) to jest do uratowania.

Całkiem serio proszę o linki na temat skuteczności psychologii w procesie resocjalizacji.

Jeżeli zwyrodnialec wystraszył się policji, to świadczy tylko o tym, że zdawał sobie sprawę z tego, co robi i bał się konsekwencji. O niczym innym. Zwykły strach przed karą, który sprawi, że następnym razem psychopata będzie ostrożniejszy i już nie da się złapać.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 19:34 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Pipsi pisze:
kitkowa pisze:
inka1984 pisze:Dzwonilam do biura poselskiego i sekretarz Joanny Muchy, poradzil bysmy naglasniali media i apelowali tam,gdzie moze byc uslyszane w telewizji badz napisane w gazecie. 1.Powiedzial ze listy o surowy wyrok niewiele dadza bo sedziowie nie podlegaja nikomu.Jesli wyrok bedzie niesprawiedliwy,wowczas 2poslowie nakazuja wyjasnic dlaczego taki wyrok i odwoluja sie.

1. Bardzo mądra myśl. Sądy są teoretycznie niezawisłe. Czytałam zalinkowaną petycję do wszystkich sądów rejonowych w Krakowie (sic!)i domaganie się w niej np. nadzoru kuratora dla konkretnego sprawcy itp. itd. jest lekką kpiną. Moim zdaniem lepiej byłoby skupić się na petycjach do Ministerstwa Sprawiedliwości, Środowiska - o podjęcie prac nad zaostrzeniem przepisów karnych.

Z tym się zgodzę.

Gdzie Wy chcecie tę petycję wysyłac? Do sądu? Po co? Żaden sąd tego nie uwzględni. Sąd nie poddaje się wpływom społecznym.

Plan jest taki by wysłać do Ministerstwa Sprawiedliwości. Nawet jeśli, to chodzi o to, by utrzymać szum w okół sprawy, Jaki będzie rezultat, zobaczymy. Siedzenie bezczynnie tym bardziej nie przyniesie rezultatu..

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 19:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

może jestem niepoprawną optymistką, ale czy ktoś powiadomił szkołę, że ma w swoich zasobach "dręczyciela"? ciekawe co na to pani wychowawczyni? wiecie może coś o tym?
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pon sty 03, 2011 19:37 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:Czy możesz poprzeć swoje wypowiedzi na temat skuteczności psychologii w procesie resocjalizacji odpowiednią literaturą? Będę Ci wdzięczna za linki.

Z racji Alzheimera muszę znaleźć w bajzlu notatkowym jeden magiczny zeszycik, a jak nie znajdę to w mailach a jak nie znajdę to napiszę do znajomych z prośbą o listę. A najlepiej się odezwać do osób które się tym zajmują - można znaleźć w necie.
W Polsce raczkuje jeszcze ale np w Niemczech to już inna bajka.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 03, 2011 19:38 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

A czy nie byłoby lepiej napisać po prostu, że domagamy się, żeby sprawcy ponieśli karę w ramach obowiązującego prawa.
Nie wiem jak Wy, ale ja się na sądzeniu nieletnich nie znam, a może być tak, że te postulaty są po prostu niemożliwe do spełnienia.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon sty 03, 2011 19:49 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Gibutkowa pisze:
vega013 pisze:Czy możesz poprzeć swoje wypowiedzi na temat skuteczności psychologii w procesie resocjalizacji odpowiednią literaturą? Będę Ci wdzięczna za linki.

Z racji Alzheimera muszę znaleźć w bajzlu notatkowym jeden magiczny zeszycik, a jak nie znajdę to w mailach a jak nie znajdę to napiszę do znajomych z prośbą o listę. A najlepiej się odezwać do osób które się tym zajmują - można znaleźć w necie.
W Polsce raczkuje jeszcze ale np w Niemczech to już inna bajka.

Z góry dziękuję.

Aaa... jeżeli w Polsce raczkuje, to skąd pewność, że taka skuteczna?

Literatura fachowa może być również i po niemiecku, w zasadzie wszystko mi jedno.

vega013

Post » Pon sty 03, 2011 19:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

animalon pisze:może jestem niepoprawną optymistką, ale czy ktoś powiadomił szkołę, że ma w swoich zasobach "dręczyciela"? ciekawe co na to pani wychowawczyni? wiecie może coś o tym?

O właśnie.

vega013

Post » Pon sty 03, 2011 19:55 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

... jeszcze jedno : napiszmy wszyscy do TVN UWAGA! z prośbą o zrobienie programu - niech rodzina ma szansę się wypowiedzieć wszem i wobec ... jak to przygarniali zwierzęta z miłości, niech 15-latek odpowie na podstawowe pytanie: KIM JEST? :| :| i jak okazywał miłość zwierzętom :| :| :|
Obrazek

animalon

Post » Pon sty 03, 2011 19:58 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

animalon pisze:... jeszcze jedno : napiszmy wszyscy do TVN UWAGA! z prośbą o zrobienie programu - niech rodzina ma szansę się wypowiedzieć wszem i wobec ... jak to przygarniali zwierzęta z miłości, niech 15-latek odpowie na podstawowe pytanie: KIM JEST? :| :| i jak okazywał miłość zwierzętom :| :| :|

Rodzice dwóch psychopatów nie chcieli otworzyć drzwi i porozmawiać z dziennikarzami. Nie sądzę więc, żeby teraz się zgodzili na udział w takim programie.

vega013

Post » Pon sty 03, 2011 19:59 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

inka1984 pisze:
queen_ink pisze:W kwestiach okołoprawnych może Ekostraż coś poradzi? Oni mają spore doświadczenie z sądami.

a kto to, co to?
juz widzialam stronke http://ekostraz.pl/portal/my
oni maja cos wiecej do powiedzenia niz fundacje czy TOZ?

Uprawnienia maja takie same, ale zajmowali się sprawami sądowymi i mają prawnika na stanie.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon sty 03, 2011 20:05 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

...rzadko bohaterowie tego programu pokazują twarz i ogłaszają światu swoją mroczną twarz - tak - zgadza się , ale będzie znowu "głośno" o tej sprawie i oto właśnie chodzi :ok: wtedy szkołę 15-latka i dyrekcję na pewno odwiedzą :ok:
Każdy sposób jest dobry o ile jest skuteczny...
Obrazek

animalon

Post » Pon sty 03, 2011 20:11 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

animalon pisze:...rzadko bohaterowie tego programu pokazują twarz i ogłaszają światu swoją mroczną twarz - tak - zgadza się , ale będzie znowu "głośno" o tej sprawie i oto właśnie chodzi :ok: wtedy szkołę 15-latka i dyrekcję na pewno odwiedzą :ok:
Każdy sposób jest dobry o ile jest skuteczny...

Dokladnie, oni sie juz wezma za nauczycieli, że nie zauważyli w gimgównach("wychowankowie" gimnazjum którymi gardzę) patologii, agresywnego zachowania na korytarzu a psycholog szkoly beknie 8)

Reklama szkółki będzie ostra. Może to jakas jezuicka ? :lol:
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pon sty 03, 2011 20:14 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:
animalon pisze:może jestem niepoprawną optymistką, ale czy ktoś powiadomił szkołę, że ma w swoich zasobach "dręczyciela"? ciekawe co na to pani wychowawczyni? wiecie może coś o tym?

O właśnie.

A ktoś wie którą???

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

[poprzednia][następna]