KOT Z YT - WAŻNE INFO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 0:22 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Agata Buzek jerzy.buzek@europarl.europa.eu oraz http://buzek.pl

Joanna Szczepkowska - poprzez Wysokie Obcasy obcasy-p@agora.pl

Joanna Krupa

Kasia Kowalska mail do jej managera - manager@kasiakowalska.pl ; może warto tez do fanklubu? fanklub@kasiakowalska.pl[/quote]

Mateusz Damięcki Manager:Maria Mikołajczak tel. 667-631-717 e-mail: marysia@prmania.pl

Matylda Damięcka - kontakt przez managera Mateusza

Zbigniew Zamachowski kontakt przez agencję http://www.agencjawinda.pl/zbigniew_zamachowski.php

Piotr Adamczyk Kontakt w sprawach zawodowych: Kancelaria Adwokacka Diakowska & Drożdż, tel.: +48 22 856 58 00, fax: +48 22 646 54 90

Andżelika Piechowiak
http://www.aktorska.pl/kontakt.php

Joanna Chmielewska http://www.wydawnictwoklin.pl/index.php ... &Itemid=50
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 11:37 przez Catnaperka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 03, 2011 0:26 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

inka1984 pisze:
Catnaperka pisze:Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowia ;) ale mam taki postulat:

We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?

Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona ;)

ja nie sadze zebym zdazyla z listem do ministra, chyba ze ktos napisze cos na juz? jutro rozmowie sie z prawnikiem,podesle mu przykladowe listy i wedlug nich on cos stworzy ale nie wiem czy zdazy do wtorku :(

Czyli podeślesz mu tą petycję, którą rozpoczęła Gibutkowa, tak?
Hmm.. to nie wiem teraz... Zapytam się kiedy będzie emisja i może do tej pory list już będzie u ministra... Albo pokażę po prostu tę petycję (powiem o co wnioskujemy), nie wiem czy mówić, że jest ustalana z prawnikiem?

Co do celebrytów to powiem tylko, że próbujemy zainteresować tą sprawą znanych (może wtedy sami się zainteresują?) ale nie będę wymieniać kogo, chyba, że ktoś z nich wyrazi zgodę (a wątpię czy to nastąpi do wtorku niestety).
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 0:39 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Catnaperka pisze:
inka1984 pisze:
Catnaperka pisze:Słuchajcie. Wiem, że co nagle to po diable i takie tam mądre polskie przysłowia ;) ale mam taki postulat:

We wtorek przyjeżdża do mnie UWAGA. Będą chcieli m.in. abym pokazała im maile, które wysłałam jak dowiedziałam się o tych zwyrodnialcach. Ale uważam, że byłoby również genialnie pokazać im maile wysłane do ministra środowiska i celebrytów z tą petycją! Gdyby powiedziano o niej w telewizji zyskała by rozgłos i może nie odłożyliby jej na biurko? Postarałabym sie powiedzieć o naszych postulatach dotyczących i zwyrodnialców i ustawy. Może by to puścili. Dlatego błagam postarajmy się stworzyć tę petycję na już i ja ją wyślę jak tylko będzie, żeby pokazać dziennikarzom/dziennikarkom. Co wy na to?

Sorry, że dużymi ale chcę być zauważona ;)

ja nie sadze zebym zdazyla z listem do ministra, chyba ze ktos napisze cos na juz? jutro rozmowie sie z prawnikiem,podesle mu przykladowe listy i wedlug nich on cos stworzy ale nie wiem czy zdazy do wtorku :(

Czyli podeślesz mu tą petycję, którą rozpoczęła Gibutkowa, tak?
Hmm.. to nie wiem teraz... Zapytam się kiedy będzie emisja i może do tej pory list już będzie u ministra... Albo pokażę po prostu tę petycję (powiem o co wnioskujemy), nie wiem czy mówić, że jest ustalana z prawnikiem?

Co do celebrytów to powiem tylko, że próbujemy zainteresować tą sprawą znanych (może wtedy sami się zainteresują?) ale nie będę wymieniać kogo, chyba, że ktoś z nich wyrazi zgodę (a wątpię czy to nastąpi do wtorku niestety).

tak, podesle mu wszystki zalazki jakie mamy zeby sie troche oswoil z tematem. Mysle ze nalezy wrecz poinformowac onaszych zamiarach i dac do zrozumienia ze sledzimy tok sprawy . Jutro bede wiedziala od fotografa co sadzi na temat zdjec mariki i kotka z filmu (jesli to nie ten sam) a poza tym fajnie gdybys wspomniala o kotku i chodniku,tak mysle. A Ty jak uwazasz?
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 03, 2011 1:27 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Tak, na 100% powiem o tamtym kotku :( Już zresztą rozmawiałam na ten temat z tą dziennikarka i przesłałam jej maila w tej sprawie.
Ok, czyli powiem o naszych zamiarach (petycja, postulaty ws zwyroli i zmiana ustawy), powiem, że śledzimy tok sprawy i super jak by ten fotograf jutro się wypowiedział.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 1:29 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

aha wcześniej gdzieś pisałaś, że to jakiś znany fotograf (mogę prosić o info na pw?). Możesz zapytać jak on się zapatruje, żeby mówić o tym co "odkryje", publicznie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 1:30 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

olejna sprawa - czy poprzedni wątek został zamknięty??? :roll: (w sumie bym się nie zdziwiła)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 11:38 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Jakaś tu cisza to ja dorzucę jeszcze jedno pytanie. Jak mam jutro mówić, że KTO się domaga tych zmian? MY czyli kto? Internauci? :roll: ludzie z miau.pl?, jakieś organizacje? Pojęcia nie mam.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 11:47 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

mysle ze mozna mowic w imieniu wiekszosci ludzi, tj nawet organizacji bo jak rozmawialam z ludzmi z OTOZU to przylaczaja sie do naszej akcji. Na pw dam info o fotografie,natomiast nie pytalam go o wypowiedz gdyby nasz przypuszczenia sie sprawdzily

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 12:01 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Przepisuję tutaj mojego posta z wątku w którym toczy się wojna polsko-polska :) bo tam w ferworze walki mój post przeszedł bez echa:

Czy możemy zakończyć tą bezsensowną dyskusje jak powinno się ukarać dzieciaki i na co zasłużyli? To i tak nie jest w naszej gestii a debatując tu o tym zapominamy że najważniejszą rzeczą, na którą możemy mieć wpływ jest pomoc kociakom.

Może każdy z nas skombinuje jakąś paczuszkę od siebie i wyśle dla Mariki i reszty jej towarzyszy. W paczuszce może być kocyk w który się wtulą kociaki, jakieś smakołyki których w schronie jest na lekarstwo (na przykład kabanosiki, chrupeczki itp.), kocie mleczko, jakieś zabawki którymi mogłyby się kociaki bawić gdy pracownicy zajmują się innymi kotami i w nocy gdy zostają same.

Pomyślmy o kociakach! To one są najważniejsze, a karę dla sprawców zostawmy innym.

Jeżeli każdy z nas wyśle chociaż małą paczkę na adres schroniska z dopiskiem "Dla mariki i towarzyszy" z paroma rzeczami to kociakom będzie trochę lepiej i weselej przynajmniej do czasu aż wreszcie dostaną DT lub nawet DS . A kocyki i zabawki później przydadzą się innym sierotką które tam zostaną więc nie zmarnują się.

Pamiętajcie dla nas kociarzy to właśnie koty powinny być najważniejsze, a nie kłótnie i dyskusje sprawiają że o nich zapominamy.

Kto pośle paczuszkę, chociaż malutką?

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon sty 03, 2011 12:28 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

saggi pisze:Przepisuję tutaj mojego posta z wątku w którym toczy się wojna polsko-polska :) bo tam w ferworze walki mój post przeszedł bez echa:

Czy możemy zakończyć tą bezsensowną dyskusje jak powinno się ukarać dzieciaki i na co zasłużyli? To i tak nie jest w naszej gestii a debatując tu o tym zapominamy że najważniejszą rzeczą, na którą możemy mieć wpływ jest pomoc kociakom.

Może każdy z nas skombinuje jakąś paczuszkę od siebie i wyśle dla Mariki i reszty jej towarzyszy. W paczuszce może być kocyk w który się wtulą kociaki, jakieś smakołyki których w schronie jest na lekarstwo (na przykład kabanosiki, chrupeczki itp.), kocie mleczko, jakieś zabawki którymi mogłyby się kociaki bawić gdy pracownicy zajmują się innymi kotami i w nocy gdy zostają same.

Pomyślmy o kociakach! To one są najważniejsze, a karę dla sprawców zostawmy innym.

Jeżeli każdy z nas wyśle chociaż małą paczkę na adres schroniska z dopiskiem "Dla mariki i towarzyszy" z paroma rzeczami to kociakom będzie trochę lepiej i weselej przynajmniej do czasu aż wreszcie dostaną DT lub nawet DS . A kocyki i zabawki później przydadzą się innym sierotką które tam zostaną więc nie zmarnują się.

Pamiętajcie dla nas kociarzy to właśnie koty powinny być najważniejsze, a nie kłótnie i dyskusje sprawiają że o nich zapominamy.

Kto pośle paczuszkę, chociaż malutką?

ja poślę - na adres ? :)
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Pon sty 03, 2011 13:12 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Kociaki są w schronisku w Krakowie :) więc sprawdzając na ich stronie adres http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=5
więć myślę że powinniśmy słać paczki na adres:

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
30-254 KRAKÓW
ul.Rybna 3

ale może niech ktoś, kto jest blisko ze schronem potwierdzi że to tam, tak dla pewności :).

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon sty 03, 2011 13:13 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Catnaperka pisze:MY czyli kto? Internauci? :roll: ludzie z miau.pl?, jakieś organizacje? Pojęcia nie mam.

Miłośnicy zwierząt wszelakich, a głównie kotów, bo to kocie forum, a tu ludzie o różnych poglądach, zawodach, wykształceniu, pozycji społ. Obrońcy zwierząt, karmiciele, którzy poświęciliby wszystko, by ratować, w przeciwieństwie do tych co zaprzepaszczają ten trud.

Jak tak się rozejrzę wokoło to w co drugim mieszkaniu pies, kot, chomik czy inne stworzątko.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pon sty 03, 2011 15:05 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Koki-99 pisze:
Catnaperka pisze:MY czyli kto? Internauci? :roll: ludzie z miau.pl?, jakieś organizacje? Pojęcia nie mam.

Miłośnicy zwierząt wszelakich, a głównie kotów, bo to kocie forum, a tu ludzie o różnych poglądach, zawodach, wykształceniu, pozycji społ. Obrońcy zwierząt, karmiciele, którzy poświęciliby wszystko, by ratować, w przeciwieństwie do tych co zaprzepaszczają ten trud.

Jak tak się rozejrzę wokoło to w co drugim mieszkaniu pies, kot, chomik czy inne stworzątko.

:ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon sty 03, 2011 15:16 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

saggi pisze:Kociaki są w schronisku w Krakowie :) więc sprawdzając na ich stronie adres http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=5
więć myślę że powinniśmy słać paczki na adres:

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
30-254 KRAKÓW
ul.Rybna 3

ale może niech ktoś, kto jest blisko ze schronem potwierdzi że to tam, tak dla pewności :).

nie wysylajcie nic, zwierzat nie ma juz w schronie

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 15:32 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Skopiuje też tutaj siebie z tamtego wątku, bo tutaj trochę spokojniej

Catnaperka pisze:To ja ponowie swoje pytanie. Czy w polskim prawie istnieje coś takiego jak kara za nie szczepienie, nie rejestrowanie psa, nie leczenie itp?
Proponuje podsumować to co mamy w planach bo duuuzo tego.

1. Petycja do ministra środowiska (tak?) o ukaranie zwyroli (prace społeczne, kara finansowa, kurator, psychiatra/psycholog, pokrycie kosztów leczenia) i o zaostrzenie ustawy o ochronie praw zwierząt.
2. Listy do polityków/ celebrytów
3. Być może pozew zbiorowy o umieszczenie na yt
4. moje pytanie na górze

Co jeszcze?!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]