Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie sty 02, 2011 21:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

drobny bazarek na nasze biedy:
viewtopic.php?f=20&t=122253
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie sty 02, 2011 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dzięki. U mojej kotki od 3 lat powracają te same objawy - wydzielina i świąd. Wet leczy ją, niby jest ok, za 2,3,6 miesięcy znowu to samo. Ostatnio było ok przez 3 tygodnie, niby wyleczona, 10 dni spokoju i znowu syf jej się z ucha leje. Mam tego dość. Byłam w stanie zrozumieć, że infekcja odnawia się po 2 czy 6 miesiącach, ale nie po 3 tygodniach czy 10 dniach. Widać leczenie jest do bani.
Do Gdyni się z tym nie wybiorę, bo to stanowczo zbyt daleko, ale dzięki za podpowiedź.
Może któraś z Was wie, który gdański wet wykonuje badanie pod mikroskopem, bo mój nie.

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Nie sty 02, 2011 22:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

przepraszam ze tak późno- życze Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku, nie miałam siły na nic, cały czas śpię, chcę przespać ten miesiąc najlepiej...nawet myślałam o odejściu z PKDT. odejście calineczki odebrało mi siły, chęć dalszej walki o kocie życia. człowiek haruje żeby wyprowadzić koty z choroby, one rozkwitają, są piękne, zdrowe, szczęśliwe...a ktos mi je odbiera :( nie mam siły na nic, nie chce mi się już nic. pustak, apatia i zniechęcenie.........ale co to do ze ja zrezygnuję, to mi jej nie przywróci...
mam wrażenie że ci od królików zjadają moje koty :(
dlatego na wiosnę chcę budować wolierę wielką za domem na bazie szkieletu tego dużego namiotu. poprszę wojtka o pomoc, bo nie zaryzkuję juz przejęciem kota do kocich budek bez osłony.

na pocieszenie, adoptowaliśmy kotkę dajankę- można ją już ściągnąć z ogłoszeń. mieszka z ragulem w dolnym mieszkaniu i z rumbą. ragul awansował na dół, cały dom mam już zalany i w bobkach :( faliway nie pomaga, ani wkład ani sprey. dajana jest anszym najfajniejszym kotem i rychu też ja ogromnie lubi, stwierdził że szkoda wydawać kota z takim charakterem :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie sty 02, 2011 22:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina, przykro mi z całego serca na złe wieści o znikaniu kotów,
wczoraj rozmawialam z Mariola na ten temat i mówiła ze jej kot wrócil (wychodzący na parterze na Gdynia Dabrówka po 2latach, miała juz innego był mocno przepłoszony i chory, ale jakos sie koty dogadały,) a u Ciebie to coś ewidentnie sie dzieje... kurka moze ktoś truje i zakopuje... skoro ciałka nie ma, ehhh smutne...

a Dajanka to koci Anioł - gdybym nie poznała jej odbierając od weta Nestii to byśmy ją wzięli, ale wiem że u Ciebie juz ma najlepszy dom, super!

dziś dostałam fotki od Soni, gdzieś w połowie m-ca bedzie sterylka ;-)
ObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie sty 02, 2011 22:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina, nie dołuj się.
Namówię Wojtka żeby Ci zrobił wolierę w ogrodzie po kosztach, żeby była na wiosnę gotowa.
U Was okolica niebezpieczna, ruch samochodowy, obwodnica, ludzie różni ...

Kurcze, współczuję sytuacji z ragulem, wiem co to zanczy, bo mój Micek to podobny typ, ścieranie sików z kuchni to moja codzienność, kilka dni temu obszczał mi nawet kozaki, poszłam do pracy w kaloszach...
czasem to kwestia psychiki, ja Micka przebadalam pod każdym kątem: krew, mocz, hormony i wszystkow porządku, a ja odkręcam kolejne listwy przypodłogowe od ściany po puchną od obsikania ...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon sty 03, 2011 6:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Słuchajcie, ja mojemu Rysiowi wszystkie możliwe badania zrobiłam i okazało się, że to w jego głowie siedzi.
A próbowałyście podawać taki preparat kalmaid? mój Ryś był siksą i po podawaniu przez dwa tygodnie problem sikania zniknął...teraz jak się zaczyna to podajemy i znowu jakiś czas mamy spokój.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sty 03, 2011 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mam pytanie do dziewczyn z Gdańska, jakiego dobrego weterynarza można polecić ludziom mieszkającym na Morenie?

Monika mogłam Ci Tofika podrzucić, zmieniłabyś zdanie co do rudych kotów ;)) Gdyby moi rodzice mieszkali bliżej to wcisnęłabym im tego kociaka, to idealny kot do domu :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon sty 03, 2011 13:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Elu, calkiem fajna wetka jest na Potokowej...lecznica "Jamniczek" (jakies 150m od ronda Potokowa/Slowackiego, jadac w strone Moreny) 58 341 23 95
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sty 03, 2011 13:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Elu, calkiem fajna wetka jest na Potokowej...lecznica "Jamniczek" (jakies 150m od ronda Potokowa/Slowackiego, jadac w strone Moreny) 58 341 23 95

Dzięki ;) To dla 'Twojego' domku szukam ;) Ludzie sa bardzo fajni, przejeci, acz zostawili sobie furtkę pod tytułem alergia dziecka ;) Myślę jednak, ze warto sprobować :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon sty 03, 2011 16:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

soso pisze:
Dzięki ;) To dla 'Twojego' domku szukam ;) Ludzie sa bardzo fajni, przejeci, acz zostawili sobie furtkę pod tytułem alergia dziecka ;) Myślę jednak, ze warto sprobować :)

Ke :?: :roll: "mojego domku" :ryk: mowisz o ktoryms z "moich" kociakow? :ryk:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sty 03, 2011 16:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kinia098 pisze:[...]Ze strony PKDT z kotów do adopcji ( ogłoszenia grzecznościowe ) można już ściągnąć Pradę i Babcię; mają DS[...]
Ok, tamto ogłoszenie przeniosłem do wyadoptowanych, plamce zrobiłem osobne: http://pkdt.pl/koty-do-adopcji/ogloszen ... /203-plami

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon sty 03, 2011 18:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

biamila a ten preparat można u weta kupić? też sądzę że to w głowie ragula siedzi, nie w nerkach czy w pęcherzu. mam cały dom obszczany," obkupolony", gdzie nie stane tam cuchnie, parkiet się wybrzusza, ragul agresywny, atakuje myszkę i leje ją dotkliwie. dajana świetnie sobie z nim radzi, nie chce wchodzić do góry bo boi się dziec, jest cała szczesliwa jak spi na lodówce bądź w wózku w klatce schodowej. ragula potrafi trzymac na dystans. cóz ragula nie oddam nikomu, choc sadzę że wiele matek by tego kota już dawno pchneło na allegro w podobnym przypadku. nic nie pomogło, ani feliway, ani pieprz sypany po całym domu- bo i taką radę dostałam. zrobiłam mu tez zalecane wymazy z oka w laboratorium , zapłaciłam 80 zł i wynik wykazał ze mu nic nie dolega, więc nadal mu się ropa leje z oczu a ja nie wiem czym mam go leczyć :? po prostu mam wybrakowanego typa, który mi coraz bardziej w dodatku tyje i chyba niedługo pęknie :? :(

tak mpacz78 bez woliery i pomocy wojtka się nie obędzie bo ja jakis mam dziwny stan i sadze że mi te koty ktoś zjada, tu mieszkają biedacy którym dach się na głowę wali. w nocy miałam koszmary, śniła mi sie gnijąca calineczka i dogorywajace koty w każdej z moich półek, gdzie nie otworzyłam szafki- tam chory, rozkładający sie kot. od tygodnia nie przespałam żadnej nocy spokojnie...

trafiła do mnie dziś kotka stokrotka, kicia spod sklepu z pustek cisowskich, jest już po sterylce. ma się dobrze, już nie będzie rodzić. jest śliczna i miła.
w piatek ma zjechać maluch spod szpitala o którym pisała marlena.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sty 03, 2011 18:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina, kalmaid można kupić u weta, ale na twoim miejscu zrobiłabym mu badanie krwi dla pewności. Bo z kolei mój Gruń zaczął sikać po kątach i ganiać koty jak miał kłopoty z pęcherzem.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sty 03, 2011 23:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mam kilka newsów :) 2 dobre wiadomości i jedną złą: Możemy znów zbierać 1%! :ryk: Na leczenie tymczasowej Laury Weronika uzbierała ponad 3 tys złotych!!! :) I dostaliśmy odpowiedź od UM Rumia "w chwili obecnej gmina nie posiada środków przeznaczonych na sterylizację zwierząt"
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sty 04, 2011 10:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

To gratulacje dla Laury i Weroniki :)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]