Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 02, 2011 18:30 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

kurcze szukam go na googlach ale nie ma
jutro zrobie fotki by pokazac jak to cudo wyglada :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie sty 02, 2011 18:51 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Ciekawe, czy nie da sie wykorzystac laserka dla kotów :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sty 02, 2011 18:55 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:Ciekawe, czy nie da sie wykorzystac laserka dla kotów :mrgreen:

:roll:
:wink:

wiora

Post » Nie sty 02, 2011 19:26 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Podobne działanie na opryszczke ma lampa bioptron , Kilka naświetleń i po opryszczce, ja tez jestem z tego klubu opryszczkowego 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 02, 2011 20:21 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

No, to chyba wszystkie miewamy opryszczkę :D
Mój rekord to opryszczka na czubku zakatarzonego nosa, akurat dzień przed chrzcinami siostrzeńca...

Cieszę się, że karma dotarła przed Nowym Rokiem. Nie jest to może karma z najwyższej półki, ale w każdym razie lepsza niż łiskasy. Kupiłam też karmę dla kotów w pracy i trochę jestem wyczerpana finansowo.
Ale przelew na Gwiazdeczkę jutro leci jak zawsze.
Oby Nowy był lepszy niż Stary. I zdrowia dużo, przede wszystkim.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 02, 2011 21:14 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Izo, masz jakieś zdjęcia Blusi? Chętnie bym obejrzała :)
Obrazek Obrazek
Toffi i Karmel

kena

Od: Pon cze 05, 2006 11:06

Post » Nie sty 02, 2011 21:36 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

A nie wszystkie. Tfu, tfu, odpukuję w niemalowane i spluwam przez lewe ramię. Opryszczka, zapalenie ucha, jęczmień na oku - to zmory, które znam tylko ze słyszenia, ale nigdy ich nie doświadczyłam na własnej skórze. I oby tak dalej ...

Cały dzień pracowałam, zlecenie ze środy, ale tak mi się nie chciało... teraz musiałam siedzieć kilkanaście godzin.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie sty 02, 2011 23:22 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

kena pisze:Izo, masz jakieś zdjęcia Blusi? Chętnie bym obejrzała :)

Kena przejrzałam album. Ostatnie zdjęcia Blusi , to zdjęcia z montażu budki. Ale są kiepskie. Mało na nich widać Blusię. Jutro postaram sie o nowe. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie sty 02, 2011 23:36 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Budka Timiego. Stoi w dość zacisznym miejscu, pod choinką , za plotem, na działce u Ludzi, u których uprosiłam to miejsce. Początkowo zamieszkal w niej Maksiu. Potem Maksia zabrałam i Timi szybko zajął budkę.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Budka Timiego chyba faktycznie ma dobrą miejscówkę, a jak się ma teraz samotny Timi?? I oczywiście co tam u Rybci Izo? :D

Timi to różnie. To znaczy ogólnie z nim wszystko ok. tylko jego stosunek do mnie jest zmienny. Dla przykładu wczoraj spotkałam go w miejscu gdzie karmię Fido. Samą mnie zaskoczył. Zaczął iść do mnie, gaworzyć. Był wyrażnie przyjacielsko nastawiony. Dzisiaj z kolei był w miejscu ,gdzie zwykle go karmie i czekał na uboczu, aż odejdę. On mnie naprawdę czasem bardzo zaskakuje.
No radzi sobie. Czasem wpadnie do niego Trusia. Czasem on zajdzie do Fido.
Rybcia z kolei jest u mnie piaty dzień. Lada moment ja wypuszczę. Chyba że zrobi się bardzo, bardzo zimno. Zabrałam Rybcię, kiedy poszłam karmić. Nie było jej dwa dni. Kiedy zobaczyłam , nie wierzyłam ze to ona. Szła powolutku, jakby ją ktoś kopnął czy uderzył. Zataczała się w śniegu. Nie tknęła jedzenia. Trząsła się z zimna.Była bardzo brudna. Łapki całe utytłane w węglu. Uznałam że jest przemarznięta, podziębiona i nie ma co czekać.Wzięłam ja pod pachę przyniosłam i położyłam przy piecu. Na drugi dzień już zaczęła jeść .
Ona jest już bardzo stara. Chłonniak jej doskwiera. Mam nawet wrażenie ze się powiększył.Ma schronienie w komórce. Ale ci ludzie chyba ostatnio zrobili tam porządek i kupili węgiel.Widziałam ślady przed komórką. Myśle że po prostu bardzo tam przemarzła, bo warunki w środku się zmieniły.

iza71koty

Post » Nie sty 02, 2011 23:46 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Budka Timiego jest ukryta pod choinką. Pod gałązkami. To dobre miejsce. Tym bardziej że to jego miejsce. Miał tam wcześniej legowisko, zanim postawiłam tam budkę . Zdjęcie jest robione z góry, więc nie widać dokładnie, że jest dobrze schowana.

Obrazek

iza71koty

Post » Nie sty 02, 2011 23:49 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Pięknie Dziękuję Wszystkim za głosy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Pon sty 03, 2011 0:08 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Od dwóch dni moje powroty z tras karmienia, są dla mnie bardzo bolesne. :cry: Za każdym razem gdy wchodzę na podwórko, rozglądam się za Wacusiem. :cry: Za każdym razem czuję ...pustkę. :cry: Zawsze gdy nocą wracałam, potrafił wyjsć z komórki gdzie spał, tylko po to by jeszcze nocą się przywitać czy raczej pożegnac do następnego dnia.Teraz mnie już nie wita. :cry: Czasem Trusia siedzi jeszcze na drugiej stronie.Dzisiaj czekała. Poszłam, zrobiła fikołka, jak to zwykle ona. Pochrupała suchego i poleciała spać.

iza71koty

Post » Pon sty 03, 2011 7:10 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

:D Dzień dobry dziewczyny, oby dzisiaj było mniej zmartwień
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon sty 03, 2011 13:48 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

od dwoch dni nie mam wody-w ogole,nawet w toalecie
:evil: :evil: :evil:
normalnie bezmozgie yeti zamiast wymieniac rury na nowe, to oni naprawiaja stare,jeszcze z lat 50-tych i co roku ta sama historia.
nawet beczkowozu nie podstawia-wiec radz czlowiecze sobie sam
q...wa :evil:

wiora

Post » Pon sty 03, 2011 17:51 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

wiora pisze:od dwoch dni nie mam wody-w ogole,nawet w toalecie
:evil: :evil: :evil:
normalnie bezmozgie yeti zamiast wymieniac rury na nowe, to oni naprawiaja stare,jeszcze z lat 50-tych i co roku ta sama historia.
nawet beczkowozu nie podstawia-wiec radz czlowiecze sobie sam
q...wa :evil:

Współczuję, pewnie nawet nie ma śniegu, żeby do spłukiwania natopić :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]