Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 25, 2010 21:27 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

byliśmy podać szroniastej i bialoczarnej lekarstwa, zostały przenieniesione na kwarantanne zdrową już wszystko jest w porządku. Bialo czarna ma straszne uszy, do czyszczenia, w środku kopalnia

do szpitalika trafiła pręguska i czarna z adopcji zakichane - od dzisiaj dostają unidox oraz lizynę na KK

z kwarantanny zdrowej wzieliśmy do Chatki braciszka ( prawdopodobnie) od biało - rudej kotki, która jest u nas Chatce

malutka sunia, ktora jest u nas jest z miotu, ktory trafił 21 do schronu. trzy znalazly dom a ta bidusia nie i siedziała w konenerku ktory byl w klatce. Wyszła z niego i chyba szukała rodzeństwa. Nie wiem jak jadla do tej pory bo ma problemy jeszcze z samodzielnym jedzeniem.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sty 01, 2011 22:40 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

W przypływie szaleństwa zabrałam ze schroniska taką psicę (Wszak tymczasów miałam nie brać tylko do końca roku ;) ):

Obrazek

Wątek na dogo http://www.dogomania.pl/threads/199128

Zoe jest chora - ma wyłysienia i się rozkaszlała. Zbieram na jej leczenie i wyżywienie - może ktoś ma na zbyciu karmę dla alergików, albo chce pomóc w spłaceniu rachunku w lecznicy lub chociaż może porozsyłać/podbijać wątek? Chętnemu na DS też oddam :D Bardzo będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Nie sty 02, 2011 13:40 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

Emiś trzymam za dziewczynę kciuki :ok: Coby szybko wyzdrowiała i fruu do super nowego domku.

A ja byłam wczoraj odwiedzić schroniskowego białaczkowca.Całkiem nieźle odnalazł się w nowym domu.Jak narazie ze zdrowiem ok.Grafi jest bardzo spokojnym,statecznym i gadającym koto-psem ponieważ chodzi przy nodze jak pies :)
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie sty 02, 2011 13:57 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

W schronisku na dzień 02.12.2010.Szronikowa wyadoptowana :ok:
Adopcje:
-Puchatka
-Zołza
Szpitalik:
-Przystojniak
-Cętka
Po KK zostało wspomnienie .
Kwarantanna prawie pełna:(
Obrazek
1.Kotka mała ok 5-6 mies puchata jak króliczek.Bardzo wystraszona ,ale jak zaczynasz ją głaskać wychodzi z kuwety i zaczyna się łasić
To jest koteczka która była lecozna ze szronikową na kk .Siedzy w boksie już 3 lub 4 tydz.Nadal nie jest zaszczepiona(przynajmniej nie ma takiej adnotacji na karcie)
Obrazek
2.Kotka ok 4 mies.Odważna rozrabiara.Oddana w obróżce
Obrazek
3.Kotka dorosła o imnieniu Fryta.Oddana 24.12 w Wigilię.Bardzo wystraszona i wycofana.Ma śliczne buro-rude umaszczenie i wielkie zielone oczy.Jedzenie w boksie nie tkniete nawet na gotowanego kurczaka nie chciała się skusić
Obrazek
4.Kotka dorosla biało-bura.Szczepiona 27.12 .W dośc kiepskiej kondycji
Obrazek
5.Koteczka 4-5 mies .Siostrzyczka Frania z KCH.Już dość fajna ,ale nadal fuczy i ucieka przed ludzką dłonią.Bardzo przydałby się jej DT
Obrazek
6.Koteczka ok 5-6 mies.Na rekach głośno mruczy
Obrazek
7.Kocur dorosły z lekką nadwaga i duzym apetytem(niekastrowany)Oddany do schroniska 31.12.2010 tak na Nowy rok robili sobie pewnie porzadki :evil: Nie można mu zrobić fotki bo jak tylko kucasz to podbiega i przytula się
Obrazek
8.Boks nr 8 narazie wolny

mar_tika

Post » Wto sty 04, 2011 20:56 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

Podrzucimy może ktoś zauważy takie piękne koty :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 05, 2011 9:43 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

w czwartek i w weekend czekają nas dyżury w schronisku, może ktoś oprócz Marty chętny do pomocy ?

W piątek może cześć kotów zostanie zaszczepiona, zobacze jak stan tych ze szpitalika, jak poprawiły się to przeniesiemy na adopcje.
Zrobił nam się tłok na kwarantannie a część adopcyjna prawie pusta.

jutro uzupełnię stronę schroniskową, kompletnie brak mi czasu :oops:

Filomen

Post » Śro sty 05, 2011 9:47 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

Filomen pisze:w czwartek i w weekend czekają nas dyżury w schronisku, może ktoś oprócz Marty chętny do pomocy ?

W piątek może cześć kotów zostanie zaszczepiona, zobacze jak stan tych ze szpitalika, jak poprawiły się to przeniesiemy na adopcje.

Ja mogłabym w sobotę ale na krótko bo po południu do pracy, a i w czwartek i w piątek będę zajęta w KC
Więc w sobotę będę i zabiorę jedzonko (Ekokarmę)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 05, 2011 10:43 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

W czwartek niestety pracuję, ale postaram się być w sobotę do południa. Niestety coś zdrowie mi siada więc różnie może być :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 05, 2011 16:03 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

[quote="mar_tika"].

A ja byłam wczoraj odwiedzić schroniskowego białaczkowca.Całkiem nieźle odnalazł się w nowym domu.Jak narazie ze zdrowiem ok.Grafi jest bardzo spokojnym,statecznym i gadającym koto-psem ponieważ chodzi przy nodze jak pies :)
Obrazek

oj temu to się udało :D nie dość ze białaczka, to jeszcze schron a poza tym chciałam przypomnieć, że był w grupie która przeżyła panleukopenię. A na koniec tak dobrze trafił. Szczęściarz z niego i tyle :D

Filomen

Post » Śro sty 05, 2011 16:06 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

Filomen pisze:w czwartek i w weekend czekają nas dyżury w schronisku, może ktoś oprócz Marty chętny do pomocy ?

Pani Olgi nie będzi 4 dni tak więc moze sie podzielimy ja z Piotrem - czwartek i piątek, Dorotka z Alienor sobota, Marta niedziela?

dam Wam znać które koty biorą leki, koteczka z 4 podobno wymiotuje :?

Filomen

Post » Śro sty 05, 2011 18:56 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

mar_tika pisze:...2.Kotka ok 4 mies.Odważna rozrabiara.Oddana w obróżce
Obrazek
...

jaka cudna :1luvu:
ja o takim kocie pingwinku/krówce myśle zeby sie dokocić ;)

mar_tika pisze:...3.Kotka dorosła o imnieniu Fryta.Oddana 24.12 w Wigilię.Bardzo wystraszona i wycofana.Ma śliczne buro-rude umaszczenie i wielkie zielone oczy.Jedzenie w boksie nie tkniete nawet na gotowanego kurczaka nie chciała się skusić
Obrazek...

chyba nie pasowała do choinki :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 06, 2011 0:46 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

Kotki schroniskowe szukają domków :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 06, 2011 20:01 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

dziś koty nakarmione przez nas i podane zostały lekarstwa
jak Piotrek wyjeżdżał to podjechały jakieś typy pod schronisko i przywieżli 4 lub 5 szczeniaków takich 1,5 m-ca. Nie zrobiło na nich żadego wrażenia tłumaczenie, że maluchy nie mają szans. Ot przyjechali pozbyć się śmieci. :evil:

Szpitalik:
-Cętka - ma rozwolnienie, dostała nifuroksazyd i jeszcze bierze unidox
kicia z 4 w szpitaliku dostaje nifuroksazyd i ladnie je i nie widzialam wymiotów.
przystojniak unidox
Kwarantanna prawie pełna:(
[3.Kotka dorosła o imnieniu Fryta.Koszmarnie chuda, dostała catosal i antybiotyk, widziałam ślady po wymiotach, jutro zabiorę ją do weta jeśli się nie poprawi nic i nie bedzie jadla recovery.
Obrazek

dziś doszła nowa pregowana kicia boks 7 a z ta z 7 trafiła do 8

boks 2 pusty zapytam jutro mam nadzieję, ze pingwinka z zieloną obróżką poszła do domku

Filomen

Post » Czw sty 06, 2011 21:47 Re: Schron. Sosnowiec - nowi lokatorzy

uzupełniłam stronę schroniskową, wreszcie :?

na kotach ze schroniska podaję numery telefonów do mnie, do Marty i Teresy, tak bedzie lepiej bo nie mozna sie dogadać o jakiego kota chodzi jak dzwonią do schronu. czasem człowiek przyjedzie do schronu a pracownicy dzwonią do mnie na komorkę jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć o kocie albo pyta jakie są koty 8O
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 17:19 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Pt sty 07, 2011 10:42 Re: Schron. Sosnowiec - brakuje wolontariuszy!!!

W niedziele będę w schronisku.Ja podsyłałam dwie osoby chętne konkretnie na ta biało-czarną koteczkę,mam nadzieję że znalazła domek

mar_tika

[poprzednia][następna]