jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 01, 2011 16:21 jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

witam,
tydzień temu znalazłam kotkę i ma zwichnieta nóżkę oraz robaki. Byłam już z nią u weta i dostała paste na odrobaczanie ,ale moje pytanie
ile dni będzie wydalac robaki (glisty)?

Jaki żwirek polecacie? (proszę podać nazwy)

co dawać jej do jedzenia?(może jeść już sucha karme,też proszę nazwy)

nie miałam wcześniej zwierzaka i proszę o każda dobra radę. Może o czymś zapomnialam, chętnie wyslucham waszych doświadczeń:)

szibufy

Od: Sob sty 01, 2011 15:39

Post » Sob sty 01, 2011 17:42 Re: jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

hm,jaki żwirek?
zależy czego oczekujesz.
jeśli ważne jest dla Ciebie żeby to był polski,ekologiczny produkt do usunięcia przez kibelek to polecam Pinio zbrylający super kruszon[pelna nazwa]do żwirków drewnianych konieczne jest sypanie neutralizatora,takie produkuje Certech.
dlaczego-bo żwirki bentonitowe same w sobie są antybakteryjne,a drewniane nie,dlatego ten neutralizator jest dobry-na bazie bentonitu.
jeśli zależy Ci żeby było tanio i pachnąco,to polecam Benek lawendowy.20kg kosztuje ok.40zł,a zbrylone siusie pachną mi kadzidełkami :lol:

za tydzień koniecznie odrobacz ogona znowu:)
zamknięciem cyklu będzie szczepienie tydzień po drugim odrobaczaniu.

witaj w gronie kociarzy:)
ja zanim miałam pierwszego swojego kota[półtora roku temu] nawet za bardzo nie wiedziałam co się z kuwety wyrzuca :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob sty 01, 2011 17:47 Re: jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

dzięki za odpowiedz ;)

szibufy

Od: Sob sty 01, 2011 15:39

Post » Sob sty 01, 2011 17:58 Re: jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

Ale nie wszystkie kociaki (nawet te, które jeszcze nie znają żadnego) lubią żwirek zapachowy :( Może kup benek bezzapachowy (żółta torba)? A termin szczepienia zależy od tego, w jakim ogólnie kotek jest stanie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 01, 2011 18:04 Re: jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

zgadzam się z Malg.
powiem więcej;uważam że dla znajdki nie znającej kuwety innej niż piaskownica na pierwszy rzut lepiej kupić drewniany-jak zje,to nic się nie stanie,wyjdzie.
jak zje bentonit,to w przewodzie pokarmowym kota się zrobi taka klucha,jak się tego nazbiera dużo to może po kocie być;/
więc na pierwszy raz może bezzapachowy drewniany byłby lepszy.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob sty 01, 2011 18:28 Re: jak pomoc 4 mies. Kotce jak karmić czy dużo spi i ma robaki

Koszmaria ma rację :P
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39