Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 16:47 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

super wiadomosci :piwa: :piwa: :piwa: czy mozemy prosic o jakies zdjatka kociaka?jak u niego? :ok: :ok: :ok:
gerardbutler

Post » Śro gru 29, 2010 21:11 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Dziekuję wszystkim za te wszystkie achy i ochy :oops: :oops: .Mogłam pomóc to pomogłam (a'propo jestem babą). Kocurro chyba otrzyma imię Hubert. Jego samopoczucie jest samopoczuciem zdrowego kota: je, pije, nie wymiotuje, nie ma biegunki, mruczy (baryton :roll: ) przeciąga się "kanal prawy,kanał lewy" Troche łysy, ale co tam, ma za to piękne, zielone oczy. Ma ok. 3 lat. Myśle, że na razie będzie dieta renal, ipakityna, fortecor, (efaoile na sierść), nad kroplówkami sie zastanowie. Ze złych wiadomości to te, że kreatynina jest ok 4, a mocznik ok. 150 - o ile dobrze pamiętam wyniki ze schronu. Wolałabym by było odwrotnie tzn. mocznik kilkakrotnie przekroczony, ale kreatynina tylko np. 2 x. Kreatynina jest bardziej nerkowym parametrem niz mocznik, na zwyżke którego mają często inne, pozanerkowe czynniki. Myslę, że krew powtórzymy po nowym roku - nie ma podstaw by podważać wyniki schronu (mam wydruk). To na razie tyle,
pozdrawiam serdecznie

Arnold2

Od: Czw paź 14, 2010 18:35

Post » Czw gru 30, 2010 1:56 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Kot trafił do mega mądrej, doświadczonej kocio osoby. W takim domu ma szansę! Czekam zatem na ponowne wyniki. Dobrze, że Hubert dobrze się czuje i fizycznie nie ma żadnych złych objawów! To jego drugie życie :1luvu: Arnold wielki szacun 8) :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw gru 30, 2010 6:31 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Arnold2 pisze:Dziekuję wszystkim za te wszystkie achy i ochy :oops: :oops: .Mogłam pomóc to pomogłam (a'propo jestem babą). Kocurro chyba otrzyma imię Hubert. Jego samopoczucie jest samopoczuciem zdrowego kota: je, pije, nie wymiotuje, nie ma biegunki, mruczy (baryton :roll: ) przeciąga się "kanal prawy,kanał lewy" Troche łysy, ale co tam, ma za to piękne, zielone oczy. Ma ok. 3 lat. Myśle, że na razie będzie dieta renal, ipakityna, fortecor, (efaoile na sierść), nad kroplówkami sie zastanowie. Ze złych wiadomości to te, że kreatynina jest ok 4, a mocznik ok. 150 - o ile dobrze pamiętam wyniki ze schronu. Wolałabym by było odwrotnie tzn. mocznik kilkakrotnie przekroczony, ale kreatynina tylko np. 2 x. Kreatynina jest bardziej nerkowym parametrem niz mocznik, na zwyżke którego mają często inne, pozanerkowe czynniki. Myslę, że krew powtórzymy po nowym roku - nie ma podstaw by podważać wyniki schronu (mam wydruk). To na razie tyle,
pozdrawiam serdecznie

Zastanów się proszę nad podawaniem Ipakitine - bardzo słabo wiąże fosfor a zawiera w sobie składniki używane do odchudzania. U kotów nerkowych dużo lepiej sprawdza się Alusal (ten do łykania) albo renagel. Ale zanim zacznie się podawać coś do wiązania fosforu trzeba zrobić jonogram, żeby wiadomo było jak dawkować. Jonogram jest też potrzebny bo koty nerkowe gubią potas i trzeba wiedzieć czy i ile suplementować.
Dobrze byłoby sprawdzić czy to nie jest ostra niewydolność spowodowana jakimś problemem innej natury, wtedy po wyeliminowaniu przyczyny nerki wracają do normy.
Przepraszam za mądrowanie ale jestem wielkim przeciwnikiem Ipakitine bo załatwiła mi kota.

Trzymam kciuki za futrzaka :ok: :ok: :ok:
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw gru 30, 2010 7:14 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Skoro Huberta przy takich wynikach chciano uspać to Maciuś z kreatyniną>10 i mocznikiem>300 już by nie żył.
Trzymam kciuki za Huberta, mocno, dostałeś chłopie szansę, wykorzystaj ją. :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw gru 30, 2010 12:09 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Hubercik - ładnie :) Super, że je, mruczy... I ma najlepszą opiekę :) Trzymamy kciuki za kocurra, niech dochodzi do siebie!
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw gru 30, 2010 12:14 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw gru 30, 2010 14:33 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Coś Wam powiem...On był na kociarni parę lat...To nie było parę miesięcy.

Dzisiaj Justyna sprawdzała jakie leki dostawał Maciuś i pomyliła go z czarnym...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw gru 30, 2010 15:09 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

8O :roll:
Tym bardziej jestem szczęśliwa, że kiciuś zazna teraz prawdziwego, kochającego domku.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw gru 30, 2010 22:22 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

zanim zacznie się podawać coś do wiązania fosforu trzeba zrobić jonogram, żeby wiadomo było jak dawkować. Jonogram jest też potrzebny bo koty nerkowe gubią potas i trzeba wiedzieć czy i ile suplementować.

Zgadzam sie z tym :) .

Arnold2

Post » Czw gru 30, 2010 22:32 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Hubert, zdrówka :!: :!: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Pt gru 31, 2010 18:53 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

HUBERCIKU WSZYSTKIEGO NAJKOCIASTEGO W NOWYM ROKU (GŁASKUCHÓW, MIZIUCHÓW, BUZIUCHÓW i takie tam :1luvu: )
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt gru 31, 2010 22:19 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

:balony: Dużo szczęścia w Nowym Roku! :flowerkitty: :balony: Samych dobrych dni! :balony:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt gru 31, 2010 22:34 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :balony:
Anna Kubica

Post » Sob sty 01, 2011 16:23 Re: Wychudzony,z łysymi plackami,z niewydolnością nerek,ma DS

Pięknie wszystkim dziękujemy za życzenia !. My Wam również życzymy wszystkiego co najlepsze, zdrowia i samych dobrych dni.
Hubert & Co

Arnold2

[poprzednia][następna]