70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 22:27 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:
envy pisze:Agiis-s - niestety, nasze kocice nie spełniają tych warunków.

to trzeba to zmienić :mrgreen:

Jedną mamy taką na pół oswojoną ocieraczkę, ale jak wiesz, sterylki dopiero w planach :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Sob sty 01, 2011 12:52 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

przeklejam Kociego Szczecina info od proequo

Mam w Szczecinie na Gumieńcach sporo rozmrażającego się mięsa. Kości z mięsem, skrzydełka, skóry wieprzowe, łój. Są też trzy kartony ryb, ale wędzonych. Temperatura jest zerowa, do jutra to się zmarnuje, moje psy nie przejedzą aż tyle. Chętnie oddam dla bezdomniaków, jeśli ktoś dokarmia. Mogę ugotować z ryżem i olejem. Będzie kaloryczny posiłek. Mój nr 798 442 668.
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie sty 02, 2011 14:28 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Prosimy o głosowanie na Cudak1 czyli kociaki ze Stepnicy :)

viewtopic.php?f=13&t=121815&start=120
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Nie sty 02, 2011 20:16 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Rozmawiałem wczoraj z opiekunem - on codziennie robi objazd czyli nasza działka, kociaki w porcie oraz śmietnikowo-osiedlowo-garażowe :ok: Dowiedziałem się też, że na działce jest jeszcze jeden worek suchego.

Inna sprawa, że coś psychicznie kiepsko nastawiony - nie wiem czy to z okazji nowego roku czy zimy. Czekamy na wiosnę i zdecydowane ocieplenie :mrgreen: Osobie która wie jak przyspieszyć przyjście wiosny mogę dać w podzięce kota ;) Po uprzednim sprawdzeniu warunków fito-domo-psycho-sanitarnych oczywiście :mrgreen:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pon sty 03, 2011 18:17 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Inna sprawa, że coś psychicznie kiepsko nastawiony - nie wiem czy to z okazji nowego roku czy zimy.

Jedno i drugie dla kotów nieprzyjemne, więc dla ich Opiekunów pewnie też... :| a wiosny też nie mogę się już doczekać!

Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda się złożyć zamówienie na karmę :ok: ...i że były jakieś nowe wpłaty ;)

Musimy się jakoś umówić, żebym przekazała Wam drobiazgi na bazarek i trochę żarcia dla kotów...

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon sty 03, 2011 22:25 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Nie ma sprawy ale po ostatnich doświadczeniach pod Twoim domem to raczej na dwóch a nie czterech nogach ;)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto sty 04, 2011 18:37 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Teraz na podwórku mam tylko lód, więc zakopać się nie można ;) a chyba lepiej autem :ok:

Cudak1

Post » Śro sty 05, 2011 21:08 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Wieści z frontu - do baraku doszedł też nasz nadworny dzikus Wiewiór :ok: Widocznie mu włochate dupsko zmarzło bo sam ponoć wskoczył i nie chciał wyjść. Powoli zaczyna się tam robić Arka Noego pod względem zaludnienia na jeden metr kwadratowy :mrgreen:

Dzisiaj też przed wizytą u Cudaka, poszliśmy nakarmić kociaki osiedlowo-garażowe, które siedzą w garażu u opiekuna. Naliczyłem 8 futer. Kociaki zadowolone, bo jedzenie jest, grzejnik chodzi a i kuweta pod ręką (nogą?).

Widziałem też małego kociaka (małego tzn. w wieku naszych działkowców z innego tematu). Cały czarny, po otwarciu drzwi wybiegł z garażu razem z całą szajką, ale po nałożeniu jedzenia w środku nie zechciał wrócić się najeść i dalej siedzieć w ciepłym :? Nasze wołania i błagania nie dały rezultatu, kociak stwierdził, że atrakcyjniejsze jest turlanie kwadratowej kostki jak krążka do hokeja po lodowisku przed garażem :roll:

Opiekun wieczorem miał jeszcze pójść schować sanki do garażu... mam nadzieję, że jak mu dupsko zmarznie (kociakowi nie opiekunowi ;) ) to wskoczy do garażu beż żadnego wybrzydzania :D

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob sty 08, 2011 10:50 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dobrze, że zima trochę nam odpuściła :ok:

Z karmą jest tak - w tej chwili nie ma tej, którą ostatnio zamawialiśmy (Arion) i jeśli w ciągu kilku następnych dni jej nie będzie zamówimy inną... Tyle, że Arion naprawdę się opłacał, bo wychodziło 80 zł za 15 kg i smakował kotom, przy czym jakość też chyba lepsza od "marketowych" karm.

Cudak1

Post » Sob sty 08, 2011 14:29 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Arion jest super, bardzo chętnie kociaki jedzą. Choć podobno przegrała z kretesem z jakąś karmą którą Ty nam dałaś (niemiecką?). Opiekun mówił, że jakaś tak tłusta, że kociaki gardziły wszystkim innymi, nawet jak mieszał obie to najpierw tą lepszą wydziobywały.

Podobno pudełko leży na działce, sprawdzę z ciekawości jaka to nazwa.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob sty 08, 2011 15:26 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Sprawdź, co to za karma. W dużym, czy małym opakowaniu?

Cudak1

Post » Sob sty 08, 2011 23:40 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Cudak1 pisze:Sprawdź, co to za karma. W dużym, czy małym opakowaniu?

Mówił, że w pudełku. Bardzo chciałbym jutro rano kociaki nawiedzić to sprawdzę co i jak.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob sty 08, 2011 23:41 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Prosimy o głosowanie na Cudak1 czyli kociaki ze Stepnicy :)

viewtopic.php?f=13&t=121815&start=120

Nadal aktualne, dwóch głosów brakuje do 3 miejsca :)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Nie sty 09, 2011 16:36 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zdjęcia z dzisiejszych odwiedzin na moim blogu:

http://www.anduk.pl/blog/

jak znajdę potem chwilę czasu i chęci to opiszę dokładnie nazwy kotów na zdjęciach :) Dodałem też przycisk 'Lubię to' od facebooka - jeśli ktoś wie o co chodzi to niech wyklika :mrgreen:

Ta karma, którą koty tak się zajadały to w małej puszeczce Cirrus pro na zdrową sierść. Cóż, 32% białka i 15% tłuszczu robi swoje.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pon sty 10, 2011 15:58 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Ponoć monolog to wyższa forma dialogu :)

Nieoczekiwanie trafiłem dzisiaj do portu i porobiłem zdjęcia kociakom, komórką bo komórką ale zawsze. Ale one są tam niesamowicie śliczne, zwłaszcza parę biało-szarych :1luvu: Wrzucę wieczorkiem.

Na działce była akcja przywracania prądu bo zapowiadają na dzisiaj w nocy -4 stopnie 8O Grzejnik już chodzi jak by co, stan liczebny się zgadza.

Przy okazji u młodzieżaka Cudaka dostrzegłem dziś jajca - więc zapisujemy go w poczet kocurów. No i realnym problemem zaczynają być psy, które na bezczelnego na naszych oczach wyjadają żarcie już w kilka minut po nałożeniu :? Oczywiście psy mają właścicieli ale trudno ich tak nazwać skoro pies głodny chodzi całe dnie samopas :roll:

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]