Agor-ia pisze:A jak sie przedstawia ogolna kondycja kotki ? Tzn. mam oczywiscie na mysli czas przed odrobaczeniem. Jest zupelnie zdrowa, wyniki w normie ?
Kotka była leczona na zapalenie gardła w okresie bodaj 21-27.12. Wg oceny przed odrobaczeniem - już wyzdrowiała.
Z jedzeniem w ostatnim czasie były problemy, ale było to zaliczone głównie na poczet gardła, a w kolejnej kolejności - zmian w domu (sprzątanie, święta, większa ilość ludzi w domu, w tym ja z drugim kotem itp) i konieczności odrobaczenia (termin był w końcu listopada). Przy czym ogólnie jest to kotka z tych wybrednych - raz się je, raz się ledwo je bo np. mięso nie takie... Przed odrobaczeniem została też obadana "ręcznie". Badania krwi miały być zrobione jeśli się jedzenie nie poprawi.
Przy czym jeśli chodzi o stan ogólny dotąd, to jeszcze rano kłóciła się o wyjście na dwór itp; nie było widać żadnych tego typu problemów. Odrobaczacz miał zacząć działać po jakimś czasie i dlatego zastanawiamy się czy to reakcja po nim, czy coś innego....
Na razie śpi i nawet się o dziwo wyciągnęła trochę, wcześniej wyglądało że coś ją chyba boli w brzuszku....
Do weta całodobowego zadzwoniłam, ale wiele więcej nie wiem niż dotąd. Wet nie może zbyt wiele powiedzieć bez obejrzenia kota, a dzwoniłam do weta znajdującego się ładne parędziesiąt km od kota, bo tu nie ma...