WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 21:31 Re: dt Figaro...@@@@@@....WESOŁYCH ŚWIĄT .....@@@@@@@@.......

Miko chłopaku.... nie szalej tylko się dzielnie rehabilituj :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw gru 30, 2010 10:47 Re: dt Figaro...@@@@@@....WESOŁYCH ŚWIĄT .....@@@@@@@@.......

Mona szaleje z kotami 8O 8O ale super wieści :-)

Z Mikusiem będzie dobrze, musi być dobrze :-) innej opcji nie ma, a ranka się zagoi .

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw gru 30, 2010 20:15 Re: dt Figaro...@@@@@@....WESOŁYCH ŚWIĄT .....@@@@@@@@.......

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt gru 31, 2010 19:07 Re: dt Figaro...SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ........

Wszystkiego naj, naj, najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku 2011 :1luvu:
Oby szczęście i miłość zawsze gościły w Waszych sercach a fortuna stała u Waszego boku
:mrgreen: :ok:

Obrazek

Agness78

Post » Pt gru 31, 2010 19:10 Re: dt Figaro...SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ........

Agness78 pisze:Wszystkiego naj, naj, najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku 2011 :1luvu:
Oby szczęście i miłość zawsze gościły w Waszych sercach a fortuna stała u Waszego boku
:mrgreen: :ok:

Obrazek

Wzajemnie!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

p.s. czy jest Was już trójka? :mrgreen: a może na Trzech Króli będzie? :mrgreen: Ciocię Małgosię powiadomić proszę :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt gru 31, 2010 19:13 Re: dt Figaro...SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ........

Jest nas już trójka - ale póki co 2 z nas są w 1 osobie :mrgreen: :lol: :ok:
To prawda Trzech Króli bardziej prawdopodobny termin.... choć może być i wcześniej :wink:
Oczywiście pochwalimy się jak już nadejdzie ten szczęśliwy dzień :ok:

Agness78

Post » Pt gru 31, 2010 20:01 Re: dt Figaro...SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ........

Agness78 pisze:Jest nas już trójka - ale póki co 2 z nas są w 1 osobie :mrgreen: :lol: :ok:
To prawda Trzech Króli bardziej prawdopodobny termin.... choć może być i wcześniej :wink:
Oczywiście pochwalimy się jak już nadejdzie ten szczęśliwy dzień :ok:

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, jak najmniej trosk , wiele radości...no i też czekamy na informacje o malutkiej :piwa: :piwa:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt gru 31, 2010 20:13 Re: dt Figaro...SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ........

Stoi Stary Rok na progu
wyraźnie zmęczony
z bagażem pełnym życzeń
tych zawiedzionych i spełnionych
Została mu chwila niewielka
by przerzucić do kuferka
prezenty-życzenia
wszystkich pragnień i marzeń spełnienia
żeby Nowy Roczek
rozniósł te prezenty
bez balastu życzeń
tych nie osiągniętych
Zdrowia , szczęścia pomyślności :piwa: :piwa: :piwa:

Polecam stronę: http://www.klamerka.pl/25-2-noworoczne. ... z19iaaZlXe

Figaro52

Post » Wto sty 04, 2011 19:39 Re: dt Figaro,Mona, Miko, Kacper i Domisia

ewado pisze:Bardzo proszę o pomoc dla kotów żyjących na budowie nowej biblioteki uniwersyteckiej obok wydziału chemii UWr. Podobno jest ich ok.30, ale ja widziałam tylko dużego czarno-białego kocura i dwie kocice, jedna czarna (chyba kotna) i jedna bura z mlodymi. I właśnie o te maluchy mi chodzi. Są dwa chyba 2-2,5 miesięczne jeden czarny i jeden szaro-biały. Koty są dokarmiane przez robotników i jakąś karmicielkę(la), ale chyba nie mają gdzie się schronić przed mrozem. Rozmawiałam z ludzmi z budowy i mówią, że nie mogą ich wpuszczać do budynku, bo boją się żeby nie poprzegryzały kabli. Ktoś wylożył im otwarte kartony wyścielone polarem i swetrami, ale dla tych maluchów to za mało. Oba są dosyć osowiałe i zmarznięte, ale nie dają do siebie podejść- już próbowałam. Może ktoś mógłby pomóc w złapaniu kociaków. W tej chwili nie mogę ich zabrać do siebie. Mam 5 nieszczepionych kotów i psa, ale myślę, że nawet schronisko - gdyby nie udało się dla nich znaleźć innego lokum - jest teraz dla nich lepsze, bo daje jakąś szansę na przeżycie zimy.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc dla tych kotów.
Obrazek
Tutaj czarna kocica i w pudełku mama z maluchami

Obrazek
Mama i czarnuszek, szary nawet nie wyszedł z kartonu.

własnie sie dowiedziałam że jednego kociaka złapała ewado i ma go u siebie w domu. Drugi jeszcze do złapania - ma zaawansowany koci katar - przy takiej temperaturze u młodego kociaka liczą się naprawdę godziny....
potrzebny pilnie dom tymczasowy dla maluszka :!: Figaro52 teraz nie może i ja też mam komplet :oops:
majka2222 założyła wątek kociakom, tutaj viewtopic.php?f=1&t=122348&start=0

jessi74

Post » Śro sty 05, 2011 9:01 Re: dt Figaro...potrzebny dom dla chorego 4m. kociaka:(

:(

jessi74

Post » Śro sty 05, 2011 9:09 Re: dt Figaro...potrzebny dom dla chorego 4m. kociaka:(

Agness od wczoraj w szpitalu, więc czekamy na wieści :-)

mawin

Post » Śro sty 05, 2011 9:15 Re: dt Figaro...potrzebny dom dla chorego 4m. kociaka:(

mawin pisze:Agness od wczoraj w szpitalu, więc czekamy na wieści :-)

he he, śmiałam się że w Trzech Króli będzie święto :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
to czekamy
:D :D :D :D :D
Gosiu daj mi znać na komórkę jak będziesz coś wiedziała :ok:

jessi74

Post » Śro sty 05, 2011 22:09 Re: dt Figaro,Mona, Miko, Kacper i Domisia

jessi74 pisze:
ewado pisze:Bardzo proszę o pomoc dla kotów żyjących na budowie nowej biblioteki uniwersyteckiej obok wydziału chemii UWr. Podobno jest ich ok.30, ale ja widziałam tylko dużego czarno-białego kocura i dwie kocice, jedna czarna (chyba kotna) i jedna bura z mlodymi. I właśnie o te maluchy mi chodzi. Są dwa chyba 2-2,5 miesięczne jeden czarny i jeden szaro-biały. Koty są dokarmiane przez robotników i jakąś karmicielkę(la), ale chyba nie mają gdzie się schronić przed mrozem. Rozmawiałam z ludzmi z budowy i mówią, że nie mogą ich wpuszczać do budynku, bo boją się żeby nie poprzegryzały kabli. Ktoś wylożył im otwarte kartony wyścielone polarem i swetrami, ale dla tych maluchów to za mało. Oba są dosyć osowiałe i zmarznięte, ale nie dają do siebie podejść- już próbowałam. Może ktoś mógłby pomóc w złapaniu kociaków. W tej chwili nie mogę ich zabrać do siebie. Mam 5 nieszczepionych kotów i psa, ale myślę, że nawet schronisko - gdyby nie udało się dla nich znaleźć innego lokum - jest teraz dla nich lepsze, bo daje jakąś szansę na przeżycie zimy.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc dla tych kotów.
Obrazek
Tutaj czarna kocica i w pudełku mama z maluchami

Obrazek
Mama i czarnuszek, szary nawet nie wyszedł z kartonu.

własnie sie dowiedziałam że jednego kociaka złapała ewado i ma go u siebie w domu. Drugi jeszcze do złapania - ma zaawansowany koci katar - przy takiej temperaturze u młodego kociaka liczą się naprawdę godziny....
potrzebny pilnie dom tymczasowy dla maluszka :!: Figaro52 teraz nie może i ja też mam komplet :oops:
majka2222 założyła wątek kociakom, tutaj viewtopic.php?f=1&t=122348&start=0

:!: :!: :!: :!:

jessi74

Post » Czw sty 06, 2011 11:28 Re: dt Figaro...potrzebny dom dla chorego 4m. kociaka:(

Czekamy z niecierpliwością na wiadomości od Agnes :P
Z nowinek u nas to Mona szaleje z Kacperkiem ( choinka zbierana z podłogi 6 razy , wiem już czemu większość bombek mam plastikowych), kicie od świąt ożyła , już wcale się nie chowa. Bawi się też i tuli do Genger.

Figaro52

Post » Pt sty 07, 2011 9:35 Re: dt Figaro...potrzebny dom dla chorego 4m. kociaka:(

Figaro52 pisze:Czekamy z niecierpliwością na wiadomości od Agnes :P
Z nowinek u nas to Mona szaleje z Kacperkiem ( choinka zbierana z podłogi 6 razy , wiem już czemu większość bombek mam plastikowych), kicie od świąt ożyła , już wcale się nie chowa. Bawi się też i tuli do Genger.

to może Agness miała rację, że ją pogoniły koty jak chciała coś zjeść po tym jak ktoś ją wywalił z domu i musiała się przełamać. Bardzo się cieszę, że szaleje z kotami i że już się całkiem przełamała :-)
Wieści o Agness na razie brak, jak tylko będę coś wiedziała dam znać :-)

mawin

[poprzednia][następna]