Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 31, 2010 9:58 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Właśnie nie - cisza i spokój były. Jeszcze pięć minut wcześniej Ryś normalnie bawił się z kociakami, a potem coś mu się stało i była walka na całego - rzucał się na wszystkie koty, szarpał, drapał.... Tylko wielkie piski było słychać i widać kłębki puchu latającego :twisted: Dwoje ludzi było potrzebnych do złapania, unieruchomienia i wyniesienia Rysia do łazienki, aby się z deka uspokoił....
Powodów jego zachowania nie znam, może któryś kociak nadepnął mu na odcisk?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt gru 31, 2010 12:20 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

a może to reakcja na ból?
ja jestem panikara pierwszej klasy, chyba zrobiłabym badania wet.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt gru 31, 2010 15:23 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cała awanturka trwała koło godziny, po czym Ryś stał się znowu najgrzeczniejszym kociakiem z całej gromady 8O jak zwykle zresztą :twisted: OD tamtej chwili Ryś zachowuje się naprawdę przykładnie - przeprosił wszystkie koty po kolejny (włączając i Cukierka, który pierwszy zwiał od niego i nie odniósł żadnych obrażeń :lol: ), sama widziałam, że podsuwał noskiem kociakom lepsze kawałki mięska, normalnie spał i przytulał się i do mnie i do kociaków.... Mnie też przeprosił - zaczął wylizywać mi wszystkie ranki spowodowane jego kiełkami i pazurkami :D
Może któryś kociak przypadkowo nacisnął mu na przysłowiowy odcisk, bo zachowuje się naprawdę wzorowo teraz. Jest pod obserwacją, ale mam nadzieję, że to był tylko wybuch złości (pierwszy od czasu kiedy jest tutaj) i minął bezpowrotnie....

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 16:06 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No to miejmy nadzieję, że to tylko foch ...
Teraz i tak jest weekend sylwestrowy - może poobserwuj Rysia, czy aby nie zachowuje się inaczej ... Jak coś Cię zaniepokoi, to w poniedziałek/wtorek trzeba by kota wziąć na kanał :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt gru 31, 2010 16:12 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek wyleguje się na podłodze w przedpokoju.... a przed chwilą obok niego turlał się Ryś :mrgreen: jednak został przepędzony przez małego :ryk: Robi się z niego Czarna Pantera Bojowa :ryk: Dziś Cukierek witał mnie w przedpokoju i próbował wychylić swój łepek za drzwi, zła pańcia jednak nie dała się nabrać na ten słodki pyszczek i nie pozwoliła na wyjście :twisted: Moje obawy co do huku petard były chyba przedwczesne - Cukierek siedział na oknie jak jakiś kretynozaus robił próbę przed północą i puszczał fajerwerki :evil: Cukierek przypatrywał się temu z ciekawością, a nawet drapał w szybę z wyraźną przyjemnością :ryk:

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 17:01 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Gdybym sama nie widziała w życiu bym nie uwierzyła :!: :!: :!: :!:
Cukierek wskoczył na szafę.... Problem tylko w tym, że ta szafa ma wysokość ponad 2 metry :!: :!: :!:
Sprytnie najpierw wskoczył na telewizor, a z niego na szafę :mrgreen: Nauczył się tego od wujka Rademenesa, bo tylko on porywa się na takie skoki (na szafie jest jego walizka i czasami jak ma dość wszystkiego i wszystkich tam udaje się na spoczynek i z dumną miną ogląda świat z wysoka :D ). Rademenesowi zresztą nie zawsze udaje się wcelować i już widziałam, że kilka razy spadał (bez żadnych obrażeń, na całe szczęście :roll: ). Reszta kociaków nawet nie próbuje takiej gimnastyki -tak profilaktycznie.... a ten maluch wskoczyć to wskoczył i to bez większego wysiłku :!: :!: ... ale na wszelki wypadek ściągnełam go z tej szafy jeszcze szybciej niż sam tam wskoczył :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 17:12 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

8O ooo, rany, ale akrobata!

alix76

Post » Pt gru 31, 2010 17:36 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:8O ooo, rany, ale akrobata!

Gdybym sama tego nie widziała nigdy bym w to nie uwierzyła!!!!
Wolałabym aby Rademenes nie uczył tego Cukierka - wrosłam w podłogę jak zobaczyłam jak skacze :twisted:

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 18:28 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Obrazek

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 31, 2010 19:06 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Niniejszym ogłaszam wszem i wobec, że moje życzenie noworoczne dotyczące Cukierka spełniło się :balony: :cat3: :catmilk: :dance2: :dance:
Kociak śpi na środku pokoju, każe się obchodzić, nie ucieka :!: :!: :!: :!:
Podjadł sobie spory kawałek kotleta schabowego i teraz ucina drzemkę w celu zawiązania sadełka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystkim podczytywaczom, Ciociom, Wujkom i przede wszystkim naszym podopiecznym
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :partygirl: :partygirl: :surprise: i nowych, wspaniałych domów dla naszych podopiecznych

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 19:13 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

joarkadia pisze:Niniejszym ogłaszam wszem i wobec, że moje życzenie noworoczne dotyczące Cukierka spełniło się :balony: :cat3: :catmilk: :dance2: :dance:
Kociak śpi na środku pokoju, każe się obchodzić, nie ucieka :!: :!: :!: :!:

To super :) niech i więcej życzeń spełni się :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt gru 31, 2010 19:33 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Hehe, dobrego to szybko się uczą :1luvu: :piwa: za domki i dobry Nowy Rok!

alix76

Post » Sob sty 01, 2011 11:52 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek i reszta kociaków obojętnie przeszli nad wybuchami za oknem, nie wystraszył ich ani huk ani błysk :mrgreen: Wielka ulga, bo w zeszłym roku Garfildosek tak przestraszył się huku petard, że uciekł i nie było go tydzień :cry: :cry: Tym razem jednak obyło się bez żadnych problemów, choć szampana Garfild chciał spróbować - może bąbelki tak mu się spodobały :wink:
Za to Cukierek od 3 do 7,30 mordował myszki - w tym czasie wykończył całkowicie 2 i znacznie uszkodził trzecią, po czym udał się na zasłużony wypoczynek do miękko wyścielonej budki - którą odstąpił mu Garfild - gdzie przez sen walczył ze wszystkimi wrednymi i uciekającymi myszkami :1luvu:

joarkadia

Post » Sob sty 01, 2011 22:37 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek pobił wszelkie rekordy - przed 4,5 godziny spał na mnie nie wykazując ochoty na ucieczkę!!!!! Skutek uboczny - ja nie mogłam się podnieść z łóżka, tak ścierpłam :twisted:
Wyginał się na wszelkie sposoby, gonił przez sen myszy i koty, popiskiwał i przebierał łapkami, wysuwał koniuszek różowego języczka :1luvu: :1luvu:
zdaje się, że proces socjalizacji dobiegł z sukcesem do końca i czas szukać nowego domku dla tego słodziaka....
Ktoś chętny :?: :?:

joarkadia

Post » Sob sty 01, 2011 22:41 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ekhem, to by trzeba foty porobić, każdy by zjadł, ale wszyscy przekoceni. Słodko musiał wyglądać, jak polował przez sen :1luvu:

alix76

[poprzednia][następna]