Dwupak-w nowym domu! Trzymamy kciuki za powodzenie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 14:19 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Podrzucę.
Za szczęśliwe rozwiązanie dla obu kawalerów. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt gru 31, 2010 9:47 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Te koty dosłownie nikogo nie obchodzą :(
Mam serdecznie dosyć.
Po przeczytaniu wyjaśnień też...

pierwszy zapis Kapsla to 2006-01-23 czyli będzie miał juz ok 5 lat.
Kastracja była 2006-06-30, dwa szczepienia.
odrobaczany, ostatni raz wrzesien- pazdziernik tamtego roku.
Filon, pierwsza wzmianka jest na 2007-09-20 czyli kot ma ponad 3 lata, kastracja 2007-11-30, nie widzę naklejek szczepień. odrobaczany ostatni raz wrzesien-pazdziernik tamtego roku.
Koty jeszcze odrobacze i przejde się do weta by dokladnie obejrzał i zwarzył koty.
Filon odkąd pamietam miał zwałek tluszczu pod brzuchem. Lekarz mowił że to nic groznego, Kapsel czasem wymiotuje, kiedyś gdy kupywałam produkty firmy purina cat chow i pro plan - karmę odstawiłam, teraz bardzo rzadko, chodz zdarza się ale są to wymioty z kolami włosowymi. Nierozpuszcza ich w zołądku, nawet po specjalnych pastach oraz specjalych karmach na kule włosowe.
Karmiłam je trainerem róznego rodzaju, royalem różnego rodzaju, acane lubią srednio, animonde - średnio, bozite tez średnio. Teraz gdy mam mniej pieniedzy robie im mieszanke karmy marketowej one, perfekt fit i royala, tym bardziej ze ostatnio był w dobrej cenie. Wczesniej zaopatrywałam się w sklepiku osiedlowym i kupywałam mieszanke trainera, ponad 3 kg karmy na miesiąc jak dobrze pamietam.to bylo ok 100 zł. Oprócz tego dostają co rano po łyzeczce do miseczki dwukomorowej jakies saszetki miesnej. Zjedzą jeszcze jakąś wedline, czasem ugotowane mieso z kurczaka ale nie przepadają za taki jedzeniem i nie mialam z nimi problemow by cos wyjadały mi z kuchni czy z talezy.
Uwielbiają smakołyki w postaci tapletek, serduszek, rybek itp firmy gimpet. I one są towarem przetargowym. w szczegolnosci w szeleszczącym woreczku lub tubie. Niestety Biały jest zawziety i potrafi zrobic wszystko by je wykraść.
Koty śpią gdzie popadnie, czy jest to kosz wiklinowy, kontenerek, karton ze skarpetkami, niedomknięta szafa, czy wysoka szafa ale wtedy najlepiej gdy lezy jakas nieuzywana torba :) Uwielbiają kartony tekturowe z pokrywą. Kiedyś by nie zniszczyły mi takowego ozdobnego zakryłam go kocem, a one rozerwały otwór do trzymania i weszły do środka. Jakie było moje zdziwienie gdy jeden stał na wieczku a drugi pomiaukiwał w kartonie :)

Wspaniale...że nawet nie zaszczepiłaś kotów jak należy...super, podpisywałaś umowę z której wynika co innego...

Kapsel i Filon róznią się charakterem, pierwszy z nich to przytulanka, to konkurent spaniu na poduszcze, to maruda gdy mu coś niepasuje. To ciekawski i towarzyski kot. Zdobywa serce przybytych gosci i staje się gwiazdą spotkań towarzyskich. Boi sie wody, Chodz wodę wypije nawet ze spodeczka od kwiata, Tak samo jak Filek, woda najlepiej smakuje im z jakis ekstremalych żrodeł, bo ta z miseczki to zadna atrakcja. Czesto bywa brudna bo Filon zanurza w niej suchy pokarm. Dlatego trzymam drugą miske w wodą w zlewozmywaku, kiedys jeszcze w misce w wannie.
Filon to spokojny i bardzo opanowan kot, to on dyktuje kiedy i jak nalezy go glaskać i piescić, Nie przepada za hałasem i towarzystwem, raczej się chowa w bezpieczne i spokojne miejsce. Ma bardziej nature ciekawskiego kota, gdy mieszkałam w domku jednorodzinym to wlasnie on odwaznie chodzil na dlugie wyprawy po ogródku, Kapsel byl w poblizu, na zewewnatrz ale bardzo blisko domu, Kapsel jest na tyle przytulański że sam wskazkuje na kolana i domaga sie pieszczot, Filon potrafi tulic się ale nie przepada za trzymaniem go na rekach. Ulubione zabawy kotów Kapsel to myszki oraz moje stoper do uszów, a Białego to kazdy wystający sznurek, laserek odbijany na scianie, albo piłeczka. No i oczywiscie wspolne zabawy czasem bijatyki.

Tu złamałaś zapis umowy, który mówi, że koty mają być BEZWZGLĘDNIE niewychodzące! Biały sobie biegał, a nawet nie ma szczepienia - wspaniale odpowiedzialne, naprawdę... :evil:
W ogóle mnie nie przekonujesz.

Aphi musi opuścić mieszkanie do końca stycznia i tyle mamy czasu. Czarno to widzę. Za mało czasu.
Zamawiam ogłoszenia...
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt gru 31, 2010 10:55 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Sin pisze:Te koty dosłownie nikogo nie obchodzą :(
Mam serdecznie dosyć.
Po przeczytaniu wyjaśnień też...

pierwszy zapis Kapsla to 2006-01-23 czyli będzie miał juz ok 5 lat.
Kastracja była 2006-06-30, dwa szczepienia.
odrobaczany, ostatni raz wrzesien- pazdziernik tamtego roku.
Filon, pierwsza wzmianka jest na 2007-09-20 czyli kot ma ponad 3 lata, kastracja 2007-11-30, nie widzę naklejek szczepień. odrobaczany ostatni raz wrzesien-pazdziernik tamtego roku.
Koty jeszcze odrobacze i przejde się do weta by dokladnie obejrzał i zwarzył koty.
Filon odkąd pamietam miał zwałek tluszczu pod brzuchem. Lekarz mowił że to nic groznego, Kapsel czasem wymiotuje, kiedyś gdy kupywałam produkty firmy purina cat chow i pro plan - karmę odstawiłam, teraz bardzo rzadko, chodz zdarza się ale są to wymioty z kolami włosowymi. Nierozpuszcza ich w zołądku, nawet po specjalnych pastach oraz specjalych karmach na kule włosowe.
Karmiłam je trainerem róznego rodzaju, royalem różnego rodzaju, acane lubią srednio, animonde - średnio, bozite tez średnio. Teraz gdy mam mniej pieniedzy robie im mieszanke karmy marketowej one, perfekt fit i royala, tym bardziej ze ostatnio był w dobrej cenie. Wczesniej zaopatrywałam się w sklepiku osiedlowym i kupywałam mieszanke trainera, ponad 3 kg karmy na miesiąc jak dobrze pamietam.to bylo ok 100 zł. Oprócz tego dostają co rano po łyzeczce do miseczki dwukomorowej jakies saszetki miesnej. Zjedzą jeszcze jakąś wedline, czasem ugotowane mieso z kurczaka ale nie przepadają za taki jedzeniem i nie mialam z nimi problemow by cos wyjadały mi z kuchni czy z talezy.
Uwielbiają smakołyki w postaci tapletek, serduszek, rybek itp firmy gimpet. I one są towarem przetargowym. w szczegolnosci w szeleszczącym woreczku lub tubie. Niestety Biały jest zawziety i potrafi zrobic wszystko by je wykraść.
Koty śpią gdzie popadnie, czy jest to kosz wiklinowy, kontenerek, karton ze skarpetkami, niedomknięta szafa, czy wysoka szafa ale wtedy najlepiej gdy lezy jakas nieuzywana torba :) Uwielbiają kartony tekturowe z pokrywą. Kiedyś by nie zniszczyły mi takowego ozdobnego zakryłam go kocem, a one rozerwały otwór do trzymania i weszły do środka. Jakie było moje zdziwienie gdy jeden stał na wieczku a drugi pomiaukiwał w kartonie :)

Wspaniale...że nawet nie zaszczepiłaś kotów jak należy...super, podpisywałaś umowę z której wynika co innego...

Kapsel i Filon róznią się charakterem, pierwszy z nich to przytulanka, to konkurent spaniu na poduszcze, to maruda gdy mu coś niepasuje. To ciekawski i towarzyski kot. Zdobywa serce przybytych gosci i staje się gwiazdą spotkań towarzyskich. Boi sie wody, Chodz wodę wypije nawet ze spodeczka od kwiata, Tak samo jak Filek, woda najlepiej smakuje im z jakis ekstremalych żrodeł, bo ta z miseczki to zadna atrakcja. Czesto bywa brudna bo Filon zanurza w niej suchy pokarm. Dlatego trzymam drugą miske w wodą w zlewozmywaku, kiedys jeszcze w misce w wannie.
Filon to spokojny i bardzo opanowan kot, to on dyktuje kiedy i jak nalezy go glaskać i piescić, Nie przepada za hałasem i towarzystwem, raczej się chowa w bezpieczne i spokojne miejsce. Ma bardziej nature ciekawskiego kota, gdy mieszkałam w domku jednorodzinym to wlasnie on odwaznie chodzil na dlugie wyprawy po ogródku, Kapsel byl w poblizu, na zewewnatrz ale bardzo blisko domu, Kapsel jest na tyle przytulański że sam wskazkuje na kolana i domaga sie pieszczot, Filon potrafi tulic się ale nie przepada za trzymaniem go na rekach. Ulubione zabawy kotów Kapsel to myszki oraz moje stoper do uszów, a Białego to kazdy wystający sznurek, laserek odbijany na scianie, albo piłeczka. No i oczywiscie wspolne zabawy czasem bijatyki.

Tu złamałaś zapis umowy, który mówi, że koty mają być BEZWZGLĘDNIE niewychodzące! Biały sobie biegał, a nawet nie ma szczepienia - wspaniale odpowiedzialne, naprawdę... :evil:
W ogóle mnie nie przekonujesz.

Aphi musi opuścić mieszkanie do końca stycznia i tyle mamy czasu. Czarno to widzę. Za mało czasu.
Zamawiam ogłoszenia...

to dam na fb :)
edit: to pogrubione, kto z wątku ma FB :?:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt gru 31, 2010 11:21 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Pilnować wydarzenia do 2stycznia :) bo mnie nie będzie http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 233&ref=mf

CatAngel

Post » Pt gru 31, 2010 13:25 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Aphi wyjaśniła, że koty chodziły w szelkach i bez ale pod nadzorem. Nie rozumiem, czemu nie piszesz na wątku...
Już wysyłam dane do FB do innych.
Ostatnio edytowano Pt gru 31, 2010 13:46 przez Sin, łącznie edytowano 1 raz

Sin

Post » Pt gru 31, 2010 13:28 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

Sin pisze:Aphi wyjaśniła, że koty chodziły w szelkach. Nie rozumiem, czemu nie piszesz na wątku...

Czy mogę prosic jeszcze miasto :)

CatAngel

Post » Pt gru 31, 2010 13:38 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( na FB??

CatAngel pisze:
Sin pisze:Aphi wyjaśniła, że koty chodziły w szelkach. Nie rozumiem, czemu nie piszesz na wątku...

Czy mogę prosic jeszcze miasto :)

Gdańsk

Sin

Post » Pt gru 31, 2010 13:43 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

A to jednak dobrze wpisałam :) ok to wszystko z mojej strony :) i pilnujemy FB :ok:

CatAngel

Post » Pt gru 31, 2010 13:56 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

Chodziły pod nadzorem, ale bez szczepień :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 31, 2010 13:59 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

taaa...mi już wszystko opada....ale co to zmienia? Nic.
Mamy tylko miesiąc czasu :(

Sin

Post » Pt gru 31, 2010 14:03 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

Magda....wyluzuj...i nie poddawaj sie panice...ogloszenia, ogloszenia i jeszcze raz ogloszenia...niech ktos napisze jakis tkliwy tekst! miesiac czasu to nie az tak malo, szansa jest zawsze...jakos wspolnie zaradzimy, dziewczyny tez napewno pomoga...

Udanego wieczorku :wink:

Zreszta...problem nie jest glownie Twoj, a Pani ktora opiekunka kotow jest, to wkoncu ona musi sie postarac o znalezienie im domow, a nie Ty! chyba zalezy jej na ich dobru?!!!?!?!?! Niech bierze "tylek z troki" i robi ogloszenia!

allegro.pl
trojmiasto.pl
itp itd
Ostatnio edytowano Pt gru 31, 2010 14:10 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt gru 31, 2010 14:07 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

skasowałam to miałam napisać :cry:
nie będę pisać ani co myślę, ani co czuję.
tak będzie lepiej.

Mam wystarczająco spieprzony koniec roku żeby miało być miło...

EDIT: mam jeszcze jedną prośbę - czy ktoś mógłby napisać dobry tekst - nadający się na Allegro?
U CatAngel zamówiłam 80 ogłoszeń - będą ok 2 stycznia. Ja nie dam rady z tekstem.

Sin

Post » Pt gru 31, 2010 17:28 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=122044][img]http://miau_miau2010.republika.pl/duet.gif[/img][/url]

Kciuki za dom!!! :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt gru 31, 2010 19:13 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

Ehh Kciukasy za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob sty 01, 2011 9:47 Re: DT/DS na CITO! 2 dorosłe wracają z adopcji :( prosimy o FB!

Marea pisze:Magda....wyluzuj...i nie poddawaj sie panice...ogloszenia, ogloszenia i jeszcze raz ogloszenia...niech ktos napisze jakis tkliwy tekst! miesiac czasu to nie az tak malo, szansa jest zawsze...jakos wspolnie zaradzimy, dziewczyny tez napewno pomoga...

dużo to jest czasu dla maluszków
widzisz jakie jest zainteresowanie wątkiem...
a na DT nie mam komu wcisnąć bo nikt się nie zgadza

słabo...

Sin

[poprzednia][następna]