Mały 4tyg.Pechuś- str.7 fotki z nowego domku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2004 12:35 Mały 4tyg.Pechuś- str.7 fotki z nowego domku

Własnie wrocilam ze schroniska, nie sama. Przyniesli miot maciupenkich oseskow, wzileam tego najmniejszego. Nie wiem dokladnie ile sama nie umiem okreslic jego wieku. W kazdym razie nie umie jeszcze chodzic.. ciagnie brzuchol po ziemi i placze :( Zjadl troche indyka z warzywami dla dzieci bobowita teraz myje futerko swoje i pluszowego misia :)
Prosze wiec opomoc w odchowaniu malucha. Przedewszystkim co dawac mu jesc czy potrzebuje jeszcze kociego mleka? jak czesto i w jakich ilosciach go karmic. Ile taki maluch musi spac on praktycznie wciaz jest spiacy z przerwami na nawolywanie mamusi.
Fajnie by bylo gdybyscie podali mi jakies linki do tematow tego typu (ja jakos wyszukiwarka obslugiwac sie nie umiem :/)

Oczywiscie mama juz powiedziala ze kotek u nas nie zostanie ;) wiec szukam domku, mam tylko dwa tygodnie. Potem wyjezdzam na wakacje i bede musiala go gdzies upchac, niestety o wakacyjnych planach dowiedzialam sie dopiero przed chwila :/

Prosze o pomoc,jakiekolwiek informacje na temat malusienkich kotkow.
Zaraz beda zdjecia niestety tylko spiace bo kicia wlasnie zasnela ;)
Ostatnio edytowano Nie sie 29, 2004 20:47 przez Emilka, łącznie edytowano 8 razy
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Czw lip 22, 2004 12:43

nieustająco - kocie ABC ;)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=15632

tam jest wątek w "kociej diecie" - jak karmić kocięta :)

możesz też przejrzeć wątek Katy, która wzięła na odchowanie dwa dwudniowe maluszki. wiadomości na bieżąco ;)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16428

powodzenia! :)
Obrazek

Szelmaa

Od: Pon maja 24, 2004 10:59

Post » Czw lip 22, 2004 12:46

Strona www Lidiyi.

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lip 22, 2004 12:48

Emilko, dobrze byloby, zeby wet go obejrzal i powiedzial Ci, w jakim mniej wiecej jest wieku, wtedy bedzie lepiej wiadomo, co powinien jesc. Ale jesli osesek, to raczej watek Katy o Bablach:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16 ... sc&start=0

Mysle, ze kocie mleczko bedzie konieczne, powinnas dostac je u weta. Jest takie specjalne dla maluchow w proszku, rozpuszczalne. Jesli go nie dostaniesz, to ewentualnie mleko dla dzieci Nan2 chyba.

Czy on sam juz je?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lip 22, 2004 12:50

no i jestes :king:

Beata

Post » Czw lip 22, 2004 13:10

sam lizal ta papke dla niemowlakow, miesko mu miksowac?
Narazie jestem uziemiona i nigdzie wyjsc nie moge. Kociak moze bedzie mial z 3 tygodnie..... zdjecia mam kiepskie bo i kiepski aparat i maluch wciaz w ruchu ale zobaczcie sami i ocencie.

http://upload.miau.pl/14590.JPG idzie...
http://upload.miau.pl/14588.JPG z butem-rozmiar 39 ;)
http://upload.miau.pl/14592.JPG but rozmiar 40 :D
http://upload.miau.pl/14591.JPG spioszek

P.S Upatrzyl sobie Szkaradke jako mamusie ta jednak sie go boi i ucieka ;) Teraz spi... slodziutko wtulil sie w pluszaka.
acha i przepraszam ze fotki takie wielkie i przepraszam ze pisze troche skomplikowanie ale rozumiecie..to emocje ;)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Czw lip 22, 2004 13:12 Re: Maly robaczek-potrzebuje pomocy!

Emilka pisze: Zjadl troche indyka z warzywami dla dzieci bobowita teraz myje futerko swoje i pluszowego misia :)

Hmm, jeśli sam je i się myje to pewnie ma ponad 4 tygodnie. Moje mają ok. 4 a jeszcze same nie jedzą i sie nie myją :wink:
Pójdź z nim do weta, on najtrafniej określi wiek i stwierdzi czy maluch jest zdrowy. Bo jesli jest chory trzeba leczyć.
Zadbaj żeby kociak miał ciepło - poduska elektryczna albo butelka z ciepłą wodą owinięta ręcznikiem.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw lip 22, 2004 13:16

Wyglada na takie 4 tygodnie - wiec mleko nie bedzie Ci potrzebne. Gerberki dla dzieci (najlepiej jak najwiecej miesa a malo warzyw), miesko z kurczaka drobno pokrojone, kaszka dla dzieci...

Beata

Post » Czw lip 22, 2004 13:17

O! Są zdjęcia! Śliczny :1luvu:
Kociak ma pewnie ok. 4 tyg, może być tylko zabiedzony...
Mięsko mu miksuj, jak najdrobniejsze żeby było.
Zapewnij mu ciepło.
Dużo przeczytasz o odkarmianiu w wątku, który dziewczyny podały Ci wcześniej :D
Jesteś kochana :D
A co z pozostałymi kociakami, które zostały w schronisku?
Obrazek

Katy

Post » Czw lip 22, 2004 13:18

no tak myl lapki na lezaco ale sam do miski trafic nie umial najpierw jadl mi z palca a potem pokierowalam go na spodeczek. Jak chodzi to sie chwieje i robi takie smieszne susy.
No wlasnie jak z tym cieplem, teraz jest bardzo upalnie,duszno... czy mimo to dogrzac go jeszcze np. butelka z ciepla woda?

On ma taka malusienka glowke,wyglada jak kosmita ;) i te blekitne oczka :) cud miod. Mam juz chyba dla niego imie, jest caaaly czarny nie widze ani sladu bialego....
Ostatnio edytowano Czw lip 22, 2004 13:36 przez Emilka, łącznie edytowano 1 raz
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Czw lip 22, 2004 13:20

Emilko, butelke z wodą nie zaszkodzi. Zrób tak, żeby, jak mu będzie za ciepło, mógł odsunąć się od butelki.
Obrazek

Katy

Post » Czw lip 22, 2004 13:20

Emilko, a tutaj Ci wklejam rade Kocurro dla Katy:
Kocurro pisze:Kociaki lubią: kaszkę kukurydzianą bezsmakową albo ryżowo-bananową Bobo Vita, gotowanego drobniutko pokrojonego kurczaczka z marchewką (to może wyjść taniej niż Gerberki), żółtko, serek biały homogenizowany, a po jakichś 10 dniach - surowe, drobno siekane wołowe albo gotowaną rybę, no i RC Baby Cat oczywiście. Co nie znaczy, że każdy z nich będzie to wszystko lubił.

Proponowalabym nie dawac mu za duzo rzeczy - popatrz, jak na nie reaguje; jesli pojawi sie biegunka - odstaw. Pewnie nie masz mozliwosci dowiedziec sie, czym byl karmiony wczesniej - najlepiej byloby karmic go tym samym (pewnie jakis Whiskas albo Kitekat) i powolutku przestawiac z badziewia na normalne dobre jedzenie.

Beata

Post » Czw lip 22, 2004 13:29

Rodzenstwo zostalo w schronisku i ma male szanse :( bo kociaczkow maaaasa zwlaszcza ze wiekszosc to zwykle czarnuchy. Nie moglam wziasc wszystkich... nawet dwoch :( a mialam problem z wyborem. Nie chcialam barc najladniejszego (pewnie szybciej udaloby sie znalesc mu dom...) bo stwierdzilam ze ma wieksze szanse niz ten najmniejszy kosmoluch. Dopiero dzisiaj byly przywiezione wiec nieznana jest ich przeszlosc, w schronisku mialy whiskasa dla doroslych kotow ale chyba byly takie zestresowane ze nic nie jadly.

http://upload.miau.pl/14594.JPG to rodzenstwo w schronisku.

Dziekuje za rady,bedziemy probowac z tym jedzonkiem.
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Post » Czw lip 22, 2004 13:32

Jakie biedulinki straszne :cry:
Masz WIELKIE SERCE Emilko :D
Obrazek

Katy

Post » Czw lip 22, 2004 13:37

dzieki, chialabym miec takie wielkie jak niektore osoby z tego forum :)
czasami to jest ciezko z takim dobrym sercem... :(
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

[następna]