KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 21:47 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Agn pisze:
PariahSoul pisze: "Gdy prawo zawodzi, głos większości staje się prawem"

Jak widać z powyższego doświadczenie rewolucji Francuskiej niczego nas nie nauczyło... [nas = społeczeństwa, a jakże, cywilizowanego]
Że o mniej 'cywilizowanych' okresach w historii najnowszej nie wspomnę. :?

Jakie konkretnie rozwiązania widziałabyś? Prawodawstwo nie stanie na wysokości zadania...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 21:49 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Blue pisze:Na wsiach małe dzieci nie szokują się zabijaniem, dla nich to naturalna sprawa.
Wszystkie dzieci rolników na wózek inwalidzki wsadzimy?
Bo dla nich zabijanie kurczaka na niedzielny obiad to normalka?
A tego uczą się od rodziców.
.

no ale co to za porównanie??
przykre to, że aby zjeść smaczne mięso, trzeba utłuc zwierzaka, ale wydaje mi się, że kuraka na niedzielny obiad zabija się szybkim ciosem siekiery, a nie maltretuje przez kilka miesięcy i jeszcze to filmuje?..
(nie wchodźmy w tym momencie, proszę, na temat ferm drobiu i metod uśmiercania zwierząt rzeźnych w ogóle, bo to inna, a też szalenie dramatyczna sprawa..)
co do rodziców, to nie sądzę, żeby się sami puknęli w łeb, że źle wychowali szczyli - najwyżej będą wściekli, że szambo wypłynęło, i jedyne, o co opierniczą smarka, to że sfilmował zdarzenie i wrzucił do sieci :-/
"policja w domu przez ciebie, gówniarzu, wstyd na całą rodzinę!!" - ale nie wstyd, że torturowano zwierzaka :evil:
KotkaWodna

Post » Czw gru 30, 2010 21:51 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

W naszym popierdolonym kraju nieletni musi zabić i zgwałcić człowieka ze szczególnym okrucieństwem tylko wtedy MOŻE zostanie ukarany...
Strach pomyśleć co będzie za 30 lat jak Ci wszyscy tak wychowani ludzie będą dorośli... ZGROZA!
Ja kiedyś w szkole rzuciłem w kolegę kamieniem z którym sie pokłóciłem. Nic mu sie nie stało nawet siniaka nie było. ZA TO JA NA DUPĘ USIĄŚĆ NIE MOGŁEM TAKI MI WPIERDOL SPUŚCIŁ OJCIEC.
A teraz? Zostałbym pogłaskany po głowie... Boże.
TATUSIU DZIĘKUJE ŻE MNIE LAŁEŚ TYM PASEM BO BYŁBYM PSYCHOLEM!
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Czw gru 30, 2010 21:52 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Killatha pisze:Inka1984 i Tal-Rash
ja się przyłączam
organizujcie tego prawnika
to znaczy najpierw niech powie za ile bo ja ostatnio biedna jestem ale na składkowe wyskrobię

Bogu dzieki, juz myslalam ze pomysl sie rozsypie. Jutro z samego rana dzwonie do tego prawnika i o wszystko wypytam! nawet odechciewa mi sie imprezy sylwestrowej, mam taka chandre jakby co najmniej moim pociechom wyrzadzono taka krzywde :( Ja tez ostatnio mam jakis kryzys z dzialalnosci ale wyskrobie bo czuje ze musze. Maile do sadu rozeslane :evil:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 21:52 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

No to teraz inni dostali pozwolenie na to aby kręcić sobie takie filmiki :evil: :evil:

OJJJJJ TRZEBA TO ZMIENIĆ
:!: :!: :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 21:53 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

vega013 pisze:
ja_ana pisze:
Tak myślałam, że TVN 24.
Wiesz jedna rzecz to wymiar sprawiedliwości, a druga rzecz, że jeśli te dzieciaki mają tak poryte psychiki przez rodziców, to one mogły naprawdę nie zdawać sobie sprawy z tego co zrobiły (zwłaszcza młodszy). Sprawa jest delikatna, bo to jednak dzieci. Tam głównie rodzice powinni zostać ukarani....

Nie przesadzajmy. Piętnastolatek doskonale zdaje sobie sprawę z tego, na czym polega znęcanie się. Zresztą - zauważ jego szyderczy komentarz przed filmikiem: "Chciałbym napisać, że żaden z kotów nie ucierpiał podczas kręcenia filmu. No właśnie - chciałbym :P" Poza tym - był pewien anonimowości w sieci. Nawet gdyby miał mega nieczułych i zaniedbujących go rodziców, to potrafi przecież odróżnić dobro od zła. Nie szukajmy na siłę usprawiedliwienia dla czynu, którego usprawiedliwić nie sposób. Trzylatek również potrafi z premedytacją zadawać ból lub bronić przed krzywdą. Ten mały ma potężnie zwichrowaną psychikę - to mały psychopata.

Zgadzam się w zupełności z Vega013, ten komentarz mówi wszystko :evil:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Czw gru 30, 2010 21:54 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Tal-Rash pisze:TATUSIU DZIĘKUJE ŻE MNIE LAŁEŚ TYM PASEM BO BYŁBYM PSYCHOLEM!

mnie nigdy nie uderzono a też psycholem nie jestem.
Naprawdę bicie to nie jedyna metoda.

Często natomiast bici odreagowują na słabszych np. na zwierzętach.
Oczywiście nie wszyscy bici żeby nie było...

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw gru 30, 2010 21:55 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

vega013 pisze:
Agn pisze:

Jak widać z powyższego doświadczenie rewolucji Francuskiej niczego nas nie nauczyło... [nas = społeczeństwa, a jakże, cywilizowanego]

Jakie konkretnie rozwiązania widziałabyś? Prawodawstwo nie stanie na wysokości zadania...

podoba mis ie to powiedzenie, tylko jak doprowadzic do tej sprawiedliwosci???
dodam tylko ze za skradziony napis z auschwitz, koles dostal kilka lat a za np gwalt dostaje sie w tym kraju wyrok w zawieszeniu...co za paranoja. Boże, widzisz i nie grzmisz :evil:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 21:56 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 21:57 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

inka1984 pisze:.... koles dostal kilka lat a za np gwalt dostaje sie w tym kraju wyrok w zawieszeniu...co za paranoja. Boże, widzisz i nie grzmisz :evil:

przepraszam to zgwałcona jest winna ... bo sprowokowała
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 21:59 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Rzuciłeś kamieniem, z którym się pokłóciłeś :?: Dobra, wiem, wiem, o co chodzi, ale to taki śmiech przez łzy...
Bo gnojom sie upiecze :evil: :evil: :evil:
Choć bida piszczy po Świętach, też się zrzucę groszem na tego prawnika i będę chodzić i zbierać podpisy pod petycją...
Nawet mój TŻ, jak filmik obejrzał- a facet naprawdę spokojny i sprwiedliwy jest- to powiedział :"Żeby tak gówniarza pedofil wyru...." :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw gru 30, 2010 21:59 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Felisaquatica, Tal-Rash, czy tych chłopaków ktoś tu (zaznaczam - tu) głaszcze po głowie? Wasze słowa biorą się ze współczucia, ale są demagogiczne. Albo samosąd, albo "dajmy psycholom zwierzątka do zabawy". Albo- albo, a związek między tymi wyborami nie rozumiem jaki, a przede wszystkim: Czy jest tylko "albo-albo"?
Ja jestem przeciwnikiem samosądów i ufności w "głos ludu" (świetna uwaga Agn o rewolucji francuskiej), a przecież po głowie tych chłopaków nie głaszczę ani nie proponuję oddania im zwierząt.
Nie popadajcie w demagogię, nawet w dobrej wierze.

Może jednak warto poczekać do rozprawy (także z ocenami wymiaru sprawiedliwości, psychologów, etc.)?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 30, 2010 22:00 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

vega013 pisze:
Agn pisze:

Że o mniej `cywilizowanych` okresach w historii najnowszej nie wspomnę. :?

Tego jeszcze nie wiemy.
Nie ma nawet założonej sprawy, a co dopiero wyroku.

Brzydzi mnie stosowanie przemocy wobec dziecka - nawet bardzo i w sposób ewidentny winnego. Nie ma w tym nic, poza chęcią zemsty - poza prymitywnym odreagowaniem własnych emocji. I to emocji ludzi dorosłych, świadomych swoich czynów i zasad. Ludzi, którzy w dodatku śmią nazywać siebie obrońcami praw zwierząt.

Pisałam już o tym w poprzedniej części wątku. Nikogo nie usprawiedliwiam. Dla mnie wina jest ewidentna. Jednak to, co `proponujecie` w tym wątku jako `sprawiedliwą karę` napawa mnie takim samym obrzydzeniem, jak czyn sprawców.

Zemsta nie ma w sobie niczego pozytywnego - ani dla `resocjalizacji`, czy zmiany trybu myślenia tych sprawców, ani poważnego traktowania środowiska prozwierzęcego, ani - wreszcie - nie przyniesie długoterminowych i dalekosiężnych efektów w postaci poprawy losu zwierząt w ogóle.
Chcecie się mścić. A zemsta to równie ślepa przemoc, jak ta zaprezentowana na filmiku.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 30, 2010 22:00 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

Agn pisze:

dziewczyno, po raz kolejny zawołam na tym forum, może mi ktoś wreszcie odpowie:
WIDZISZ JAKĄKOLWIEK POPRAWĘ STANU RZECZY W MINIONYCH DEKADACH NA SKUTEK LIBERALIZACJI PRAWA DLA TAKCIH DRANI????
gdziekolwiek, w jakimkolwiek przypadku???
powiedzcie mi proszę, bo naprawdę, może ja jestem jakaś głupia albo żyję w innym świecie...
nie widzicie, drodzy obrońcy prawa i sprawiedliwości sądowej, w jakim kierunku zmierza to prawo?? może powinnam Wam pogratulować, bo to wedle Waszej myśli chyba - zatriumfuje Wasza "sprawiedliwość" - "niezawisły" sąd "sprawiedliwie" osądzi tego gnoja i uniewinni!!!
jasna i pieprzona cholera!!!!
KotkaWodna

Post » Czw gru 30, 2010 22:01 Re: KOT Z YT II. Kot uratowany, sprawca zlokalizowany,CO DALEJ?

CatAngel pisze:No to po tym jak teraz w całości pokazali kamienice to ma koleś %$^%&^$%* :?

Ale numer, faktycznie, i to razem z numerem 8O
I nazwę sklepu w tej samej kamienicy...
Zastanawiam się tylko, czy zrobili to celowo, bo chyba dziennikarz zdaje sobie sprawę, że pokazując "tylko" tyle da się ten dom w sekundy znaleźć...

Coś mi się widzi, że ten chłopak będzie niedługo prosił, żeby go zamknięto na jakimś odludziu...

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

[poprzednia][następna]