Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 19, 2010 15:29 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Super, że Tofisiowi tak dobrze w nowym domu. :ok: Tofik znalazł swoich ludzi, Ola też, teraz chyba pora na ich współtowarzyszy z Długiej- Snake'a albo Loę. :) (Mieszkało z nimi więcej kotów? Bo ja tylko tę czwórkę kojarzę.)
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Nie gru 19, 2010 17:48 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Jeszcze Wanilia i Dexter, ale ta dwójka już szczęśliwie u siebie :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto gru 21, 2010 13:59 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Beatka pozarażała grzybem wszystkich naszych kotów. Tzn. na 10 kotów w domu 6 ma już wyraźne zmiany, z dnia na dzień jest gorzej. Golenie, smarowanie, dzisiaj chyba wdrożymy u wszystkich leczenie dopyszczne. Należało by ich też zaszczepić, każdego kota dwa razy. Ratunku, pomocy, help, hilfe :( Jednym słowem - przechlapane.
Beatka była dzisiaj na kontroli, mamy pobrane zeskrobiny ze świeżo zachorowanego kota. W lecznicy Beatka zrobiła furorę - ogolona wygląda przecudnie - jak sfinks w prążki ocelota.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto gru 21, 2010 22:31 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

luelka pisze:Ola jest już u siebie. Płakała strasznie w samochodzie, ale dostałam już telefon, że zjadła od razu kolację i biega od człowieka do człowieka, głośno mrucząc.

Jak widać bycie w centrum uwagi i odbieranie hołdów dobrze jej idzie :). :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja tu tylko z doskoku, jak zwykle. Czy dobrze widzę? Ola, czyli Olga, tak? Ma dom?
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 21, 2010 22:44 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

Taaak! :D Trafiła do wspaniałej rodziny.
Obrazek

ryśka

Post » Wto gru 21, 2010 22:46 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 21, 2010 22:50 Re: Fundacja PJD: Wilson i Chase wyprowadzili się! :))))

ryśka pisze:Taaak! :D Trafiła do wspaniałej rodziny.
Świetnie :D :D :D

To jeszcze poproszę aktualizację, jak się panna zaaklimatyzowała, bo poprzednia wiadomości są już nieświeża ;)

Kicorek

Post » Wto gru 21, 2010 23:12 Re: Fundacja PJD: Wilson, Chase, Olga -domy!:) kociaki chore :(

Więc świeże wieści: Olga nie nazywa się już Olgą, teraz to... Dagmara :). Aklimatyzacja przebiegła błyskawicznie i ogólnie rzecz biorąc kici bardzo odpowiada brak kotów i dużo, dużo uwagi, a do tego cztery pary kolan do rozkładania się :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro gru 22, 2010 12:58 Re: Fundacja PJD: Wilson, Chase, Olga -domy!:) kociaki chore :(

pierwsze i najważniejsze chwilę temu zrobiłam Wam przelew z bazarków w kwocie 170zł :ryk: :ryk: :ryk: dziękuję bardzo wszystkim którzy kupili te rzeczy :1luvu: :1luvu: :1luvu: może jeżeli potrzebujecie pieniędzy na leczenie kociaków to może na to weźmiecie zamiast sterylizacji :?: :?: :?:

a drugie mniej ważne to są zdjęcia Gizma i Laimy:

Obrazek
muszą przypilnować żeby przed świątecznie porządki były porządnie zrobione

A tu kilka zdjęć gdzie GIZMO (co jest szaleńczo rzadkie) myje Laimę, chyba miał przed świąteczny dobry humor :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no co nas podglądasz??
Obrazek

to siebie też umyję
Obrazek

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Śro gru 22, 2010 14:42 Re: Fundacja PJD: Wilson, Chase, Olga -domy!:) kociaki chore :(

luelka pisze:Więc świeże wieści: Olga nie nazywa się już Olgą, teraz to... Dagmara :). Aklimatyzacja przebiegła błyskawicznie i ogólnie rzecz biorąc kici bardzo odpowiada brak kotów i dużo, dużo uwagi, a do tego cztery pary kolan do rozkładania się :).
Właściwy kot na właściwym miejscu :D

Kciuki za zdrowie kociaków :ok:

Kicorek

Post » Pt gru 24, 2010 0:48 Re: Fundacja PJD: Wilson, Chase, Olga -domy!:) kociaki chore :(

:D :D :D

Najlepszego Kochani! :D

Obrazek

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Wto gru 28, 2010 23:52 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Loa znów chora, jutro jedziemy do weta. Nie służy jej ewidentnie suchy intestinal (!). Na mokrym czuła się wiele lepiej i więcej jadła. Podejrzewam, że ma znów podrażnione jelita. Steryd w teorii powinien dalej działać...

Maluchy rosną i czują się dobrze. Jesteśmy w trakcie antybiotykoterapii. Od dwóch dni usłyszałam tylko jedno kichnięcie, to niezły wynik. Jeszcze "tylko" dwa tygodnie.

Franciszka dzisiaj miała niezły dzień, chyba dlatego, że Loa jej nie terroryzowała (robi to wtedy, gdy się czuje dobrze).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro gru 29, 2010 23:29 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Biedna Loa :( Daj znać co u niej po wizycie u weta... :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Śro gru 29, 2010 23:43 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Nie chcę zapeszać, ale Beatką jest poważnie zainteresowana miła Pani spod Krakowa :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw gru 30, 2010 19:40 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Biedna Loa :( Kciuki za Beatkę. :ok: :ok:

foczka.skoczka pisze:Pomyślimy nad imieniem, na razie musimy trochę dziewczynę spacyfikować, bo zadymiara z niej straszna. Oberwał Jarek, oberwałam ja, Snake cały czas jest terroryzowany.

foczka.skoczka pisze: Dzisiaj pogłaskałam ją, a ona wbiła mi zęby w rękę i zaczęła szarpać, jakby kawałek mięsa chciała wyrwać.

Bardzo mnie cieszy, że takie moje wypowiedzi to już zamierzchła przeszłość. W tym momencie Betka to przymilne, kochane futerko, wykorzystujące każdą sposobność, żeby się przytulić i pomruczeć. :1luvu: Lubi sobie z nami pogadać, towarzyszy nam we wszystkim co robimy, od sprzątania do korzystania z komputera (w trakcie pisana tego posta kilka razy musiałam ją zdjąć z klawiatury ;) ). W ciągu dnia "strasznie" boi się Jarka, a w nocy potrafi przyjąć nawet najbardziej pokręconą pozycję, żeby tylko spać przytulona do niego. Ze Snejkiem świetnie się dogadują, mimo iż on nie pozwala na zbytnie spoufalanie. Spojrzenie Betki "pozwól poleżeć mi z Tobą w posłanku" dla nas jest rozbrajające, ale na nieczułe serce Snejka nie działa. :) Żeby nie było, że dziewczyna całkiem straciła pazur: nadal lubi sobie pogryźć nasze ręce i skopać misia, ale teraz to już jest na zasadzie zabawy, a nie rozładowania agresji jak kiedyś.
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

[poprzednia][następna]