KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 18:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

smarti pisze:Mowili że kary żadnej nie będzie bo dzieciaki za młode to przynajmniej kurator bylby dla nich jakimś obciachem bo inaczej to się po kościach rozejdzie :roll:
Bo mówił ten pan Lisak że kurator zostanie przyznany
jeśli
w tej rodzinie są jakieś problemy wychowawcze 8O 8O 8O 8O

czyli że są jekieś wątpliwości????? 8O 8O 8O

Dokładnie mnie na te same słowa szlag trafił :evil:
bo tam nie ma zaniedbań przeciez żadnych nie :?: :?: :?:
Może jakby było trzech braci, to najstarszy by kręcił jak średni rzuca młodym o ścianę, to wtedy byłyby problemy wychowawcze...
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw gru 30, 2010 18:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

I znowu sie wkurwiłem i znowu sie zachleje na noc. Co za patologiczny świat...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Czw gru 30, 2010 18:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

no przecież zaraz mnie coś trafi
jeszcze trochę takich wiadomości i pojadę pod ich dom pikietować
skoro nie przeganiają demonstracji spod domu Jaruzelskiego to mnie też nie powinni
tylko adres muszę znaleźć
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 30, 2010 18:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Killatha pisze:no przecież zaraz mnie coś trafi
skoro nie przeganiają demonstracji spod domu Jaruzelskiego to mnie też nie powinni

Warto podać adres i dane osobowe do wiadomości publicznej.
Edit: oczywiście wraz z fotkami obu psychopatów.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 18:20 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 18:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

#$%#%^$^ :evil: :evil:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 30, 2010 18:25 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

andorka pisze:
smarti pisze:Mowili że kary żadnej nie będzie bo dzieciaki za młode to przynajmniej kurator bylby dla nich jakimś obciachem bo inaczej to się po kościach rozejdzie :roll:
Bo mówił ten pan Lisak że kurator zostanie przyznany
jeśli
w tej rodzinie są jakieś problemy wychowawcze 8O 8O 8O 8O

czyli że są jekieś wątpliwości????? 8O 8O 8O

Dokładnie mnie na te same słowa szlag trafił :evil:
bo tam nie ma zaniedbań przeciez żadnych nie :?: :?: :?:
Może jakby było trzech braci, to najstarszy by kręcił jak średni rzuca młodym o ścianę, to wtedy byłyby problemy wychowawcze...

Jessso 8O
Czytajcie ze zrozumieniem może.
Przecież dochodzenie trwa, to co on ma powiedzieć, że patologia, przecież mu nie wolno nawet :twisted:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw gru 30, 2010 18:25 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

vega013 pisze:

Na to musi zgodzić się sąd.
Obu? Trzylatka też? :evil:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw gru 30, 2010 18:29 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

dziewczyny poslalam petycje do wszystkich fundacji jakie znam, wszedzie ja podpisza- mam nadzieje ze to cos pomoze :( ale moze zabierzmy sie za petycje dot. nadzoru nad ta rodzina??? moim zdaniem powinni byc na kazdej czarnej liscie, oby nigdy zadne zwierzatko nie trafilo w ich rece. Sasiedzi rowniez powinni zwrocic na to uwage. Slyszlalam ze chlopak boi sie pojsc do szkoly bo wie ze dostanie lomot - siwetna informacja :lol: ale nie mozna tez dopuscic do tego zeby sprawa ucichla, musza sie zabrac za to nalezycie!
Podobno kotek nie ma dwoch zabkow? :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw gru 30, 2010 18:33 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Mówią o tym w chyba każdym wydaniu wiadomości.

Nawet mój ojciec zawołał mnie do telewizora, kiedy zobaczył ten reportaż w teleexpresie.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw gru 30, 2010 18:40 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Cameo pisze:Mówią o tym w chyba każdym wydaniu wiadomości.

Nawet mój ojciec zawołał mnie do telewizora, kiedy zobaczył ten reportaż w teleexpresie.

Mnie mama dzisiaj co trochę woła :) i tak chyba z 10razy :)

CatAngel

Post » Czw gru 30, 2010 18:47 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Dziewczyny i chłopcy! Pora na 2 część wątku. Może ktoś zebrałby w pierwszym poście wszystkie najważniejsze informacje (prócz tych, które już tam są), z linkami do wiadomości dostępnych w necie, zwłaszcza tych dotyczących maleńkiego burasia i innych zwierząt, zabranych z owego 'domu' (grr), etc. ...?

Przydałoby się to, gdyż czasem trudno przedrzeć się przez wielostronicowe dyskusje na tematy 'poboczne', np. dot. wychowania dzieci. - Skoncentrujmy się tu na losie zwierząt - kotów i psów - i możliwości pomocy dla nich (ew. adopcji do DT). To taki mój mały apel.

Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Czw gru 30, 2010 18:48 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

TVP3 Katowice ""Klub Gaja złożył zawiadomienie do prokuratury w Bielsku-Białej o zamieszczeniu filmu w internecie na portalu YT przedstawiającym""znęcanie się nad kotem""

CatAngel

Post » Czw gru 30, 2010 18:51 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Będzie INFO W POLSACIE zaraz
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 18:56 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Czw gru 30, 2010 18:54 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

anna57 pisze:
vega013 pisze:

Na to musi zgodzić się sąd.
Obu? Trzylatka też? :evil:

Twarze małych dzieci szybko się zmieniają, ale zostałoby imię i nazwisko.
Gdybym, na przykład, dowiedziała się, że moja córeczka chodzi do tego samego przedszkola, co mały sadysta, szybko zmieniłabym jej przedszkole. Takie dane są niezbędne - trzeba oddzielić zdrowe, normalne dzieci od takich, jak ten trzylatek z filmiku.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw gru 30, 2010 18:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

irmina1492 pisze:Witam,
Czasem na Animal Planet ogladam programy o policji dla zwierząt (głównie w USA). Na końcu każdego odcinka jest notka, że osoby tam pokazane są uznawane za niewinne, dopóki sąd nie orzeknie inaczej. I myślę, że YennaM ma rację, nie nam wydawać wyroki, a tym bardziej wymierzać kary. Ale w Stanach sądy takimi sprawami zajmują się w trybie pilnym, nikt nie mówi tam o nikłej szkodliwości czynu, kary są dotkliwe i istnieje coś takiego, jak dożywotni zakaz trzymania zwierząt. Polsce niestety daleko jeszcze do takiego stanu rzeczy. Dlatego też nie dziwię się, że wielu reaguje bardzo emocjonalnie i nie przebierając w słowach.
Ktoś tu wcześniej napisał (przepraszam, że nie pamiętam kto, ale nie mam już siły przekopywać się ponownie przez wątek i sprawdzać), że mamy jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw o ochronie praw zwierząt. Tylko co z tego, że mamy dobre prawo, skoro się go nie egzekwuje. Dlaczego w większości zachodnich krajów istnieje policja dla zwierząt, a u nas nie? Któraś z Was napisała, że nawet mieszkając w RPA, nie wstydziłaby się za swój kraj. No cóż, tam też mają SPCA. Może właśnie teraz jest dobry czas na poruszenie tej kwestii. Zrobił się szum wokół tej sprawy i może trzebaby go wykorzystać do zmian w prawie. Przycisnąć tu i ówdzie, przypomnieć, że miłośnicy zwierząt też są wyborcami, spróbować wymusić powstanie takiej instytucji . Sporo tu było powiedziane o roli policji w tej i innych sprawach (min. kotka zatłuczonego o chodnik). Gdyby powolano służby do zajmowania się okrucienstwem wobec zwierząt "prawdziwa" policja mogłaby zajmować się tylko "prawdziwymi" przestępstwami i nikt nie mówiłby o zawracaniu głowy i takich spraw by nie umarzano.
Ale się rozmarzyłam... :roll:

To nie muszą być tylko marzenia...do odważnych świat należy!
Moim zdaniem instytucja policji dla zwierząt to właściwy kierunek działań!.Oddolne inicjatywy społeczne,pod warunkiem ich masowości i determinacji,działają na wyobraźnię szanownych "Wybrańców Narodu" :evil: - niebawem następne wybory!
Należałoby stworzyć system petycji i ich monitoringu na wszystkich szczeblach administracji państwowej,poparty najlepszymi modelami rozwiązań z państw gdzie to już działa.Niestety nie znam np.przepisów UE w tym zakresie,ale...wiara góry przenosi.
No, nie tylko wiara, ale pragmatyczne,skoordynowane i masowe działania.
Nie mam doświadczeń w działaniach społecznych ale jestem o krok od stworzenia ruchu,organizacji,czy jak to nazwać,który tym się zajmie.Tylko się skrzyknijmy.Na początek,siedziby użyczy DT Smarti. :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]