WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 19:32 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

U okulisty okazało się, że kotek ma włókniaka w oku (mam nadzieję, że nic nie przekręciłam ponieważ relacje zdaje mi mój chłopak telefonicznie)
Dostaliśmy na to krople do oczek.

Nie wyjaśniło to jednak sprawy gorączki.

BRÓDNO - BEMOWO - PRAGA - Co dalej?

Okulista wysłał nas do lekarza prowadzącego, powiedział, że to bezsens leczyć kota w domu, ponieważ jak widać w domu też gorączkuje.
Lekarz też powiedział, żeby się tak strasznie tą gorączką nie przejmować, ponieważ wiele młodych kotków choruje i to NORMALNE..
A poza tym, że KOTA WCALE NIE JEST TAK ŁATWO ZABIĆ... :/
Powiedziała, że nie ma nic złego w wożeniu kota po lekarzach, bo w końcu ktoś wpadnie na to co mu jest i pomoże. Jednak najlepiej leczyć się u jednego lekarza prowadzącego, bo on od początku jest zapoznany z historią choroby.
Powiedziała też że gorączka to nic takiego złego..

Po tym pojechaliśmy do lekarza prowadzącego na Bródno na badania. Zrobiliśmy test na białaczkę - czekanie to były najgorsze chwile mojego życia!
Dał mu zastrzyk przeciwzaplalny (lub coś takiego) i od jutra kazał dawać krople przepisane przez okulistkę.

Na szczęście nie ma białaczki!!!!
Lekarz nie polecał nam robienia testu na FIP ponieważ większość kotów jest jego nosicielem, więc zrobienie testu nic nie da.. Nie pokaże czy on na to choruje czy nie..

Lekarz skierował nas na USG oraz RTG.

Obdzwoniłam wszystkie lecznice w Wawie, i udało mi się dzisiaj na za godzinę umówić fartem USG.

Właśnie mój chłopak jedzie na Pragę, właściwie na Gocław na USG.

Może USG coś pokaże?

KotekJimmy

Od: Sob gru 25, 2010 11:32

Post » Śro gru 29, 2010 19:39 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

O rany, mocno trzymam i czekam na relację... Trzymajcie się!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro gru 29, 2010 20:23 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Już dwie rzeczy dobrze - że nie ma białaczki i że był szczepiony. USG rozumiem że jamy brzusznej? Dobrze, że się udało z terminem. Będziecie więcej wiedzieć. Ale te wypowiedzi lekarki jednak dość dziwne w tonie...
Paluszek

Post » Śro gru 29, 2010 20:38 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Tak, dobrze, że się udało z USG, mam nadzieję, że w końcu może coś się okaże, ale za każdym razem robię sobie nadzieję a potem ciężko znoszę to, że jednak nic się nie okazuje.

Kot wygląda na zdrowego.. tylko ta cholerna gorączka! No nic za chwile będzie USG..
RTG to raczej dopiero uda nam się pod koniec tyg, ale ze względu na Nowy Rok, to nie wiem kiedy. Będę się starała umówić jak najszybciej się da.

Całe szczęście, że mamy na to wszystko pieniądze, ale zastanawiam się co miałby zrobić człowiek, którego na to nie stać.. Patrzeć aż jego zwierzak umrze? Czy to wszystko musi być takie drogie..

KotekJimmy

Post » Śro gru 29, 2010 21:06 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Boże, nie wierze w końcu coś!

USG wykazało problem z nerkami! Jakiś stan zapalny czy infekcja nerek, powiększone węzły chłonne.

Lekarz od usg zlecił też badania krwi.

Teraz z tymi wynikami szybko jedziemy znowu ba Bródno do lekarza prowadzącego, mam nadzieję, że zdążymy przed zamknięciem! Czynne do 22. Mamy godzinę.

Czy myślicie, że ta gorączka mogła być tym spowodowana?

Bo boje się, że to może te leki rozwaliły mu te nerki..

Może dziś jeśli uda nam się zdążyć dostaniemy diagnozę i odpowiednie leki a wtedy... Nie chcę zapeszać..

Trzymajcie kciuki byśmy zdążyli!

KotekJimmy

Post » Śro gru 29, 2010 22:05 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Śro gru 29, 2010 22:22 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Zdążyliśmy, lekarz powiedział że mu to wygląda na FIP :((((((((((((((

Skierował nas znowu! na Bemowo na rtg klatki piersiowej i brzucha. Od godz. 15.00 jeździmy po Warszawie od lekarza do lekarza..

Już dziś nie pojedziemy do naszego weta, bo już zamknięte, ale jutro można podejść do weta z samym rtg, bez kota..

:((((((((((((((((

Więc w nocy pojedziemy na rtg, a jutro rano pójdziemy do weta z rtg..

Ale moja siostra wyczytała na necie że przy zapaleniu nerek są takie objawy jak on miał: gorączka, ból w okolicy lędźwiowej.. Może to nie tej FIP...

KotekJimmy

Post » Śro gru 29, 2010 22:50 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Trzymam kciuki za kociastego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mam nadzieję, że to nie będzie nic bardzo poważnego.
I brawo za działanie - nareszcie. :kotek:
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw gru 30, 2010 8:58 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Po 1 w nocy dostaliśmy rtg klatki piersiowej i brzuszka z opisem. Nic na nim nie widać...
Żadnych zmian.

Więc lekarz powiedział, że to raczej nie FIP, chociaż może być to postać bezwysiękowa.

Teraz musimy zanieść rtg do naszego weta, ponieważ on wczoraj pobrał na moją prośbę więcej krwi, do ewentualnych badań. Krew jest w lodówce, więc spokojnie będzie można dziś zrobić badania.

Pytanie co teraz? Co to jest?

Dziś wieczorem koło 20 pójdę do lekarza, będę już wyniki krwi.. Ale czy będzie wiadomo na co choruje nasz Jimmy :(?

KotekJimmy

Post » Czw gru 30, 2010 9:56 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

KotekJimmy :1luvu: Mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

niestety nie mogę "merytorycznie" pomóc.. :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw gru 30, 2010 15:42 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Przed chwilą zadzwonił do mnie wet, że to najprawdopodobniej FIP, bo wyklucza wszystkie inne choroby.

Mamy jeszcze dziś wieczorem pojechać na jakieś testy krwi, bo nie chcemy sie poddać :((((((

KotekJimmy

Post » Czw gru 30, 2010 15:54 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Proszę, bo już nie wiem co robić..

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=122095
najszczesliwsza

Post » Czw gru 30, 2010 17:39 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

O Boże mam nadzieje ze to jednak nie fip.
Trzymam kciuki z całych sił i osiem łapek moich trutni tez się zaciska
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw gru 30, 2010 17:44 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Jeżeli to chodzi o test na FIP, to będą wyrzucone pieniądze.
Ten test powie tylko, czy kot mial styczność z koronawirusem. Nie odróżni jelitowego od FIP-owego.
Czy w badaniach krwi było oznaczone bialko cakowite i albuminy? jeśli tak, to podaj te wyniki, one mogą coś powiedzieć.
Poza tym, jeżeli wet stwierdza, ze to FIP, to dla spokoju sumienia poprosiłabym o zmianę antybiotyku na doksycylinę (Unidox). Nie wiem, jaka dawkę się daje przy hemobartonelli, może napisz do PcimOlki, on miał z tym więcej doświadczenia.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw gru 30, 2010 18:45 Re: WAWA Błagam o pomoc! 5 mies. kot choruje, nikt nie wie na co

Oby nie FIP... Trzymam :ok: :ok: :ok:
Paluszek

[poprzednia][następna]