ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 14:18 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Dziewczyny, to nie jest postanowienie ale INFORMACJA o umorzeniu, NIEZASKARŻALNA.
Dlatego przyszło bez zwrotki.

Dowiedzcie się mi się JAK NAJSZYBCIEJ KIEDY POSTANOWIENIE BYŁO DORĘCZONE TEJ ORGANIZACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak powyższe moje posty czytał jakiś karnista to się ze wstydu spalę..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw gru 30, 2010 14:28 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

carmen no wlasnie w tym problem ze organizacja nie dostale tego wcale tylko ja

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Czw gru 30, 2010 14:29 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ja tylko to dostalam, mimo ze pan Wypych czynil sie pokrzywdzonym juz dawno

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 14:29 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 pisze:Dziewczyny, to nie jest postanowienie ale INFORMACJA o umorzeniu, NIEZASKARŻALNA.

Dowiedzcie się mi się JAK NAJSZYBCIEJ KIEDY POSTANOWIENIE BYŁO DORĘCZONE TEJ ORGANIZACJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale jak to jest niezaskarżalna?Do żadnej instancji?Ale mam nadzieję można coś z tym zrobić?
Na jakiej podstawie przysłali informację niezaskarżalną,bez procesu?Podejrzewam,że mogli skoro zrobili,prawa tylko trochę załapałam,natomiast jest to dla mnie co najmniej nielogiczne :|

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Czw gru 30, 2010 14:31 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

carmen to znaczy ze z tym sie nic nie da zrobic? niezaskarżalna to znaczy że po ptakach?

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 14:31 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Carmen201 pisze:Dziewczyny, to nie jest postanowienie ale INFORMACJA o umorzeniu, NIEZASKARŻALNA.

carmen, spokojnie
przeciez kazdy sobie zdaje sprawe, ze bez wczytania sie w komplet dokumentow to se mozna co nawyzej gdybac i spekulowac, co to moglo byc

dobrze byloby chyba jednak przejsc i zajrzec w akta, do kogo i kiedy wyslano postanowienie
bo bez znajomosci akt sprawy to troche ciezko...
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 14:32 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

a pan Wypych cos dostal?
pytanie: co i kiedy
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 14:34 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

ja chyba nawet do akt nie mogę mieć wglądu. Skoro udaja ze pisma od Wypycha nie widzą to mojego pelnomocnictwa tez nie

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 14:34 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

jak sie nagłośni w mediach to nie takie rzeczy "dało się załatwić"
znajdzie się jakaś luka ....
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 14:36 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

można sie odwołać od umorzenia ... przerabiałam to

skoro nie było zwrotki to już ich wina chyba, że sprawdzą na poczcie wyciąg z poleconego .... bo tak też mozna
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw gru 30, 2010 14:42 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

inaf pisze:naoczny swiadek pytala mnie, jak powiedzialam o umoerzeniu, co w sytuacji gdy ten swir ja zaskarzy o pomowienie. w tej wojnie alby my albo on. on nam tego nie przepusci, szczegolnie jej i mi bo to moje dane udostepnila mu policja zapewne, ja sie nie boje o siebie, ale o nia. My musimy go stlamsic

Powiedz tej pani, że raczej nie powinna się martwić, tu naprawdę musiałoby dojść do machlojek nie z tej ziemi, żeby ta bestia jeszcze do czegoś takiego się posunęła.

Carmen201 pisze:Słuchajcie, jak poszło bez zwrotki, to przecież NIC WAM NIE WCISNĄ, że odebrałyście kiedyś tam i jest po terminie, problem mają oni, nie Wy. Nie martwić się:)

Też tak myślę :ok: Ale jednak spróbujcie puścić dziś do 24.

YennaM pisze:
niki2117 pisze:Data na piśmie jest 21 grudnia,odjąć dzień świąteczny i weekend daje czas do piątku 31.12.2010 włącznie.Sprężajcie się kochani.

edit:Faktycznie liczy się od czasu dostarczenia,ale lepiej być przezornym i zrobić to szybciutko.

przy obliczaniu terminow nie odlicza sie dni swiatecznych w srodku

pytanie: kiedy zostalo doreczone umorzenie?

Doczytałaś już? Zostało wrzucone do skrzynki w zeszły czwartek. Paranoja, rzeczywiście mogło sobie tam leżeć nawet do przyszłego roku :?
(U mnie zawiadomienie o umorzeniu też przyszło zwykłym...)

inaf pisze:ja chyba nawet do akt nie mogę mieć wglądu. Skoro udaja ze pisma od Wypycha nie widzą to mojego pelnomocnictwa tez nie

Dowiedz się, raczej możesz.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw gru 30, 2010 14:44 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

wlasnie mialysmy isc tyle ze czekam na carmen az cos wymysli, nie ruszam sie bez pisma dopoki carmen stwierdzi ze po ptakach. Carmen to co z nami?

inaf

Post » Czw gru 30, 2010 14:44 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

No tak, ale na takim zawiadomieniu o umorzeniu w Pouczeniu podają, jak i w jakich terminach się odwoływać i co potem, więc można zaskarżyć.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw gru 30, 2010 14:58 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Nic nie po ptakach:)

Gdzieś tu wcześniej przeczytałam, że najpierw Prokuratura wysłała do Ciebie to pismo, a później p. Wypych się domagał, że ma też dostać, to i jemu wysłali.
I OD DATY DORĘCZENIA FUNDACJI LICZY SIĘ 7 - DNIOWY TERMIN.

W postępowaniu przygotowawczym stronami są podejrzany i poszkodowany. I tylko oni mogą zaskarżyć postanowienie o umorzeniu śledztwa/dochodzenia. Ty jesteś tylko osobą (sorry za tylko, ale to tak formalnie piszę:), która złożyła zawiadomienie, więc Tobie takie prawo nie przysługuje. ALE wg ustawy o ochronie zwierząt w sytuacji, kiedy nie działa pokrzywdzony może działać za niego organizacja społeczna, czyli ta fundacja.

Dlatego trzeba ustalić termin, kiedy fundacja została postanowienie.
Bo pisałaś, że zgłosili się do postępowania w charakterze pokrzywdzonego.

Carmen201

Post » Czw gru 30, 2010 15:01 Re: ZABIŁ GO O CHODNIK - pomóżcie wywalczyć spawiedliwość !!

Dlatego Ty dostałaś tylko zawiadomienie, nie postanowienie, bez zwrotki, pouczenia i podstawy umorzenia.
Zadzwońcie do fundacji i zapytajcie kiedy dostali oraz jaka jest wskazana podstawa umorzenia (chodzi mi o art.17 par. 1 pkt.???????????????????????????), bo to nam wszystko wyjaśni.

Carmen201

[poprzednia][następna]