KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 30, 2010 11:49 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Uważam że należy zająć się teraz tymi dziećmi. Umieszczanie ich w państwowych placówkach wykrzywi im jeszcze bardziej psychikę. Rodzina powinna mieć nadzór kuratora, przejść obowiązkową terapię. Trzeba nauczyć te dzieci empatii, jest jeszcze szansa że uda je się "wyprostować". Myślę że trauma wywołana taką reakcją mediów i zatrzymaniem przez policje jest tym ludziom potrzebna, żeby coś zmienić, przebudować. Jeżeli dochodziło tam do dręczenia zwierząt w duchu zabawy, to znaczy że cała ta rodzina jest zaburzona i należy popracować nad dobrymi rozwiązaniami systemowymi, które pomogą ją uzdrowić. Tako mówię ja, niedoszły psycholog

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Czw gru 30, 2010 11:52 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
I polskie sądy same się o lincze na oskarżonych proszą. Kretyńsko niskimi wyrokami lub umorzeniami.

wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne? (podzegacz odpowiada w takich samych granicach jak sprawca czynu)
sady sa oraganami panstwa i tez nie wolno ich zniewazac
pohamujcie sie i poczekajcie na konkretne dzialania wymiaru sprawiedliwosc
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 11:53 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

felisaquatica pisze:no qrrrrrrrrrrrrrrrrrrwać!!!! :evil:
co to jest za poj...ny kraj i system?!?!
co to ma znaczyć - internauci zareagowali za ostro?!?!?
a co robił ten 15letni cymbał, dłubał w nosie???
my tutaj na razie TYLKO dajemy werbalny upust złości, wściekłości, a tam mały gnój z zimną krwią filmował mękę Kota i nawet mu brewka nie pyknęła!!
a teraz będzie skomlił, że nie wiedział co robi?
to jak nie wiedział, co robi, znaczy, że jest upośledzony umysłowo - na leczenie dupka, nafaszerować thorazyną, podłączyć parę drucików z prądem i popatrzeć, jak stepuje po klatce, znaczy po izolatce...
zaraz mnie poniesie, kolejny przypadek pt "a taki był grzeczny, codziennie mówił sąsiadkom dzień dobry, niemożliwe, że męczył, on się tylko bawił, nie wiedział, że wydłubanie Kotu oka/tłuczenie nim o ścianę boli, to dobre dziecko, tylko zaniedbane".... bla, bla, ku...wa, bla....
dosyć tego, ludzie!!
to taki sam przypadek, jak aresztowanie starszego pana za uszkodzenie jakiegoś gnoja, który go zaatakował - "bo przekroczył granice obrony koniecznej". Tzn, że jak w środku nocy wpada komuś na chatę typ z siekierą, to należy zapytać, czy woli kawę, czy herbatę, bo na pewno nie ma złych zamiarów, tylko przyszedł zapytać, która godzina??
w Juesej - nie wiem, czy we wszystkich stanach, przyznaję - najpierw się do intruza wali z gnata, a potem ewentualnie pyta, czego chciał...
a u nas cackają się z przestępcami, bo ci zrobili maślane oczka?
a niech zrobili!! ja bym im te oczka podbiła kułakiem i niech zapier...ją do ciężkiej pracy społecznej, a dookoła tłum znajomych niech ich wytyka palcami i szydzi. Nic tak nie działa na takie ścierwa jak presja grupy, która WYŚMIEWA, zamiast podziwiać - jak nie ma poklasku, to taki kozak szybko więdnie.
a jak jeszcze będzie miał parę sińców po ryjowym do pielęgnowania, to tym lepiej.
nienienie, sorry, ja żadnej taryfy ulgowej nie przewiduję...
rodzina okazała się niezdolna do życia w społeczeństwie - więc powinna być z tego społeczeństwa wykluczona do momentu, aż zacznie rokować jakiekolwiek szanse na poprawę.
niech przejdą przez wstyd, przez upokorzenie, niech pozapie....ją do pracy przy czyszczeniu kibli czy ulic - jeśli nie można im spuścić takiego samego łomotu i zadać takiego samego bólu, jaki cierpiały te zwierzaczki, to niech dostaną kopa mentalnie.
ten trzylatek.... sądzę, że jakiekolwiek karanie go może minąć się z celem, bo prawdopodobnie ma zaburzone postrzeganie świata, a już o odróżnianiu zła od dobra chyba w ogóle nie ma co mówić. Nie wiem, czy np zaprowadzenie go do schroniska i pokazanie cierpiących zwierząt da cokolwiek, jakiś przełom w bulwie, bo on nie widzi związku przyczynowo-skutkowego takich rzeczy..
nie mam pomysłu - ale izolacja od tej rodziny może by coś dała, bo skoro rodzice "wychowali" już jednego na debila, to drugiemu też niedaleko dupa płota, że tak się nieładnie wyrażę.
a w ogóle, to jestem zdecydowanie ZA jakąś petycją dotyczącą surowych restrykcji, sankcji karnych z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy dręczą zwierzęta.
chociaż... uniewinnia się morderców ludzi, to kogo będzie obchodził mały kotek czy psinka :evil: ...

Zgadzam się w całej rozciągłości, jestem podobnie wściekła, pie.... polskie prawo i mentalność :evil: Co k...wa zwierzęta to przedmioty że "niska szkodliwość społeczna"? :evil: Tak tak, mówił dzień dobry i chodził do kościółka, muchy by nie skrzywdził, jasne... :evil:
Biedny kiciuś, taki śliczny tygrysek ale to przerażenie w oczach... :( Dobrze że już bezpieczny.
Jak będzie jakaś pikieta to też się piszę.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw gru 30, 2010 11:55 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

No to go może od razu zamordujmy, bo i tak wyrośnie na psychopatę :roll:
I na pewno nie 99% dzieci, mało widziałaś widocznie takich przypadków ale to, że nie widziałaś nie świadczy o tym że nie ma :roll: może 99% dzieci które Ty znasz - to tak.
Ech... nie będę już tłumaczyć o co mi chodzi bo chyba mi to kompletnie nie wychodzi i niezrozumiale piszę. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 30, 2010 11:55 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

PariahSoul pisze:Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM :twisted:
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...

link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639

Pozdrawiam

chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja

czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynow

ludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 11:56 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM pisze:
Kasia D. pisze:Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
I polskie sądy same się o lincze na oskarżonych proszą. Kretyńsko niskimi wyrokami lub umorzeniami.

wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne? (podzegacz odpowiada w takich samych granicach jak sprawca czynu)

tu się z Tobą nie zgodzę , a dlaczego?

bo oni jak zawsze gówno ( za przeproszeniem) zrobią

to potrafią najlepiej
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 11:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

15 latek doskonale wiedział co robi , gdyż świadczą o tym napisy w czołówce filmu , i to jego ironiczne ,
: no właśnie , chciałbym powiedzieć "
film jest cały czas dostepny na dogomani post 12991
http://www.dogomania.pl/threads/32052-W ... 3w/page520
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:02 przez BIANKA 1, łącznie edytowano 1 raz

BIANKA 1

Od: Wto lis 13, 2007 6:06

Post » Czw gru 30, 2010 11:58 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

smarti pisze:i ja popieram w 100%.
przynajmniej tyle możemy im zrobić-napiętnować !! i jestem zdania że większość winy spada tu na rodziców którzy albo wychowali takie potwory albo nie zainteresowali się kogo mają pod własnym dachem.
czy nie widzieli że zwierzęta są obolałe i zastraszone?????????????????
podejrzewam że cała ta rodzinka jest zwyrodniała i doprawdy żałuję że nie ma możliwości uśpienia takich zwyrodnialców!

poczytaj sobie art 25 i 26 kc
ujawnienie danych osobowych opiniii publicznej lezy tylko w gestii sądu
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 11:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Edytka1984 pisze:
YennaM pisze:

tu się z Tobą nie zgodzę , a dlaczego?

bo oni jak zawsze gówno ( za przeproszeniem) zrobią

to potrafią najlepiej

Edytka, przepraszam, ale gowno wiesz na ten temat.
YennaM

Post » Czw gru 30, 2010 11:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM pisze:
PariahSoul pisze:Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM :twisted:
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...

link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639

Pozdrawiam

chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
ciekawe, czy prokurator nie czyta tego watku, mialby w tej chwili co robic
ew. sama zastanowie sie, czy nie zlozyc zawiadomienia o przestepstwie, bo mnie te komentarze z podzeganiem do samosadow po prostu przerazaja

czym roznicie sie od tych gnojkow? niczym, zupelnie niczym. Poza tym, ze jestescie najprawdopobniej dorosli i macie wieksza zdolnosc do rozpoznawiania wlasnych czynow

ludzie, no opanujcie sie
w necie NIKT nie jest anonimowy
wy rowniez

a Ty z choinki się urwałaś?
co to oznacza - chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
a może wyjasnie Ci czym się różnimy...nikt z nas nie krzywdzi zwierząt
wręcz jak widzi ,że jakieś potrzebuje pomocy to pomaga jak może i jak umie najlepiej
i każdy z nas kiedyś miał 3 lata,potem 15 i co - nic takiego złego nie zrobił w życiu!
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 12:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM - daruję sobie komentarze Twoich "mądrości " skoro ja rzekomo gówno wiem.Dziekuję.
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 12:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

:love: pomóżcie nagłośnić jeszcze inne morderstwo -jest jeszcze gorzej :(
viewtopic.php?f=1&t=122060

potrzebujemy WAS :ok:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw gru 30, 2010 12:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kochani bardzo proszę o powściągnięcie emocji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesteśmy na początku sprawy, już jeden cud się zdarzył - kot przeżył!!!!!
Oczywiście trzeba nadal monitorować sprawę i podejmować dalsze działania ale bez linczu!
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:11 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw gru 30, 2010 12:05 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

YennaM pisze:

wiesz, ze podzeganie do przestepstwa jest karalne?

A Ty odróżniasz podżeganie od wypowiadania własnej opinii?

Tak, jestem za karą śmierci. Tak, jestem za wymierzaniem sprawiedliwości tam gdzie jej nie ma. Tak, jestem za sterylizacją menelstwa, które potrafi robić tylko jedną rzecz: dzieci.
I , na dokładkę, jestem przeciwna sprzątniu psich gówien przez właścicieli psów.
Od tego są zamiatacze ulic.

No to teraz YennoM, idź mnie zakapuj gdzie trzeba.
Tylko niech się Policja wyrobi po mnie do 14-tej bo potem mam adopcję i sprzątanie w kociarni i muszę wyjść.
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 12:09 przez Kasia D., łącznie edytowano 1 raz
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw gru 30, 2010 12:07 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Edytka1984 pisze:

a Ty z choinki się urwałaś?
co to oznacza - chwal sie dalej tym, ze popelniasz przestepstwo ;)
a może wyjasnie Ci czym się różnimy...nikt z nas nie krzywdzi zwierząt
wręcz jak widzi ,że jakieś potrzebuje pomocy to pomaga jak może i jak umie najlepiej
i każdy z nas kiedyś miał 3 lata,potem 15 i co - nic takiego złego nie zrobił w życiu!

to spróbuję jeszcze raz - byłaś kiedyś katowana, molestowana itp.? Może właśnie dlatego nie miałaś tak skrzywionej psychiki, że nie zrobiłaś nic złego. I od razu wyjaśniając - z patologii jak już pisaliście nie rodzą się zawsze psychopaci - tak ale zawsze są to ludzie skrzywdzeni i każdy ma inną "skrzywioną" osobowość - jedni wyrośli w patologii będą krzywdzić a inni będą pozwalali siebie krzywdzić i wykorzystywać.

I każdy z nas tutaj kocha zwierzęta, każdy je ma i zapewniam Cię że w pierwszym odruchu sama bym się pewnie nawet na 3-latka rzuciła z pazurami. Ale odkąd wiem trochę więcej na ten temat to zaczynam rozumieć pewne rzeczy, które dla mnie kiedyś były kompletnym "kosmosem" i "science-fiction".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]