H2E2 cz.II

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 30, 2010 10:29 Re: H2 i E2 cz.II

Mała lodówka, mało czasu :(

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw gru 30, 2010 10:30 Re: H2 i E2 cz.II

Jak bardzo na dniach? bo jak dziś wyślę to może jutro, albo najpóźniej w poniedziałek powinno dojść. Ale najpierw idź może do wetki, niech oceni czy to w ogóle może być kwestia alergii, bo moze się okazać że nie, to wtedy nie ma sensu zmieniać karmy.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 30, 2010 10:32 Re: H2 i E2 cz.II

No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczora :lol: potem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 30, 2010 10:33 Re: H2 i E2 cz.II

W poniedziałek może.
Do wetki idziemy pewnie jutro. Bo bez wyników moczu to szkoda kota stresować. Elza w drodze tak się trzęsie ze strachu, że aż kontenerek drży.
Dokładnie Shalom. Tym bardziej, ze kocice niechetne mięsku, zwłaszcza księżniczka Helga.

sunshine

Post » Czw gru 30, 2010 10:41 Re: H2 i E2 cz.II

sunshine pisze:Elu, Elza miała mieć kontrolnie zbadane siuśki po skończeniu uropet(pasta na obniżenie pH moczu). A tu siuśki kolorowe. Pani dr, gdy usłyszała, że to kontrol i zobaczyła kolor, powiedziała: kiepsko :(
Elza jakiś czas temu miała małą łysinkę pod pyszczkiem. Jak główka od szpilki. Wyglądało to jakby się zraniła, ale skóra czysta. Potem o tym zapomnieliśmy. Pysio się wygoił. A wczoraj zauważyliśmy, że goły placek jest na znacznej części pyszczka, też pod spodem, też skóra czysta, różowa. Co to może być? 8O

Kurcze no, przecież miało być już tylko lepiej :? Elza nie wygłupiaj się tylko szybko tu nam zdrowiej! Raz raz! :ok:

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw gru 30, 2010 10:43 Re: H2 i E2 cz.II

shalom pisze:No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczora :lol: potem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.

moje (nasze- bo M.ój podczytuje i się oburza, że koty to tylko moja włąsność niby:P) kotuszki dostają 3 razy dziennie BARF i raz na pare dni kilka chhrupali... ale powiem wam, że i tak czasem zostawiają troche z tej proscji ok 250g mieszanki. więc nie jest źle...

p.s. prasowanie przy Xelmie to nie lada wyczyn, włansie zawinal sie w obrus jak naleśnik i i mi go popruł :evil:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw gru 30, 2010 10:54 Re: H2 i E2 cz.II

sunshine pisze:Kiedys kupiliśmy worek chyba 18 czy 14 kg. Teraz HSB kręci nosem, że największe to 7kg. Mamy szczelne pojemniki na karmę, do których przesypujemy zawartość worka.

No ta ja też kupuję co miesiąc ok. 15 kg. I mnie to starcza właśnie na miesiąc.
Tyle tylko, że ja mam 10 kotów więcej 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 30, 2010 10:58 Re: H2 i E2 cz.II

Erin pisze:
sunshine pisze:Kiedys kupiliśmy worek chyba 18 czy 14 kg. Teraz HSB kręci nosem, że największe to 7kg. Mamy szczelne pojemniki na karmę, do których przesypujemy zawartość worka.

podziwiam Was :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 30, 2010 10:59 Re: H2 i E2 cz.II

sliver_87 pisze:
shalom pisze:No na 4 koty to sporo musiałabyś szykować, przechowywać no i troche by cię to kosztowało. I pytanie czy by jadły. Moje mieszankę dostają codziennie rano, na tej wołowej to chodzą najedzone do wieczora :lol: potem dojadają chrupkami, co drugi dzień coś do poogryzania.

moje (nasze- bo M.ój podczytuje i się oburza, że koty to tylko moja włąsność niby:P) kotuszki dostają 3 razy dziennie BARF i raz na pare dni kilka chhrupali... ale powiem wam, że i tak czasem zostawiają troche z tej proscji ok 250g mieszanki. więc nie jest źle...

p.s. prasowanie przy Xelmie to nie lada wyczyn, włansie zawinal sie w obrus jak naleśnik i i mi go popruł :evil:

Ja mam poprute firany na dole i trochę prześcieradło. Fajnie się wczepiało pazurkami :twisted:
Twoje koty dostają 3 razy dziennie po 250g? czy te 250 dzielisz na 3 części?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 30, 2010 11:02 Re: H2 i E2 cz.II

sliver_87 pisze:podziwiam Was :)

:oops: Dziękuję! :1luvu:

Erin

Post » Czw gru 30, 2010 11:05 Re: H2 i E2 cz.II

Erin pisze:

Ja nie wiem na ile nam to wystarcza, bo w międzyczasie zwiększył nam się stan posiadania. 7kg to chyba coś około 2-3 m-cy. A w telekarmie są paczki po półtora kg. Ale podoba mi sie, że ta karma jest hipoalergiczna i dla kastratów. Popracuję nad HSB dzisiaj wieczorem :ok:

sunshine

Post » Czw gru 30, 2010 11:06 Re: H2 i E2 cz.II

Jak chcecie większe, to Nutra Nuggets mają w workach po 3 i 7,5 kg :P

Erin

Post » Czw gru 30, 2010 11:08 Re: H2 i E2 cz.II

shalom pisze:
sliver_87 pisze:

Ja mam poprute firany na dole i trochę prześcieradło. Fajnie się wczepiało pazurkami :twisted:
Twoje koty dostają 3 razy dziennie po 250g? czy te 250 dzielisz na 3 części?

250 na 3 czesci dziele. i itak zostawiaja czasem.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 30, 2010 11:08 Re: H2 i E2 cz.II

I dobre ceny w tej telekarmie, i szybka dostawa :ok: Ciekawe co sąsiedzi dzisiaj powiedzą :oops:

sunshine

Post » Czw gru 30, 2010 11:12 Re: H2 i E2 cz.II

Acha. No to u mnie to jest ok.150-200 g mieszanki i do tego chrupki jak zgłodnieją. A kocurek cały czas długi i chudy i taki miękki, bo umięśniona jest Frejka, u niej tez widać ładnie mięśnie tam gdzie białe futerko.
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]