Moderator: Estraven

PariahSoul pisze:Dajcie już spokój z Dywagacjami na temat rodziny... Dosięgnie ich zasłużona kara, może gnojek teraz się śmieje ale będzie się BAŁ i to bardzo, to mu zapewnię ("pracuje" nad tym spora grupa zdeterminowanych ludzi) walczymy jak się da by uzyskać dane osobowe oprawcy i zdjęcia i zrobić coś w ten deseń:
http://www.kenny-glenn.net/
Jako, że ta patologia nie ma pól naftowych i pieniędzy na zmianę tożsamości, niech się boi, gdziekolwiek wyjdzie, że ktoś z miłośników go rozpozna i przysoli.... to jest moim zdaniem adekwatna kara dla 15 latka, niech też biega po mieście z kąta w kąt jak biedny kociaczek pod biurko i fotel, licząc/ modląc się by nikt go nie złapał... :twisted:![]()
![]()
![]()
Co do kotka, NIE trzeba mu szukać domku ani chwili, jak tylko będzie na tyle zdrowy by móc go przetransportować, przylecę i biorę go do siebie (jeśli ktoś wcześniej się nie znajdzie) Będzie miał kocie niebo, pozna moją Persefonkę, która pomimo, że NIGDY, PRZENIGDY nie została uderzona, odepchnięta ani nawet przestraszona, też jest strasznie nieśmiała i jeśli to nie jej inicjatywa to ucieka przed wyciągniętą rączką (lub prrrka) będą się dogadywały![]()
moja "muszka" już czeka![]()
to niech ma domek u Ciebie kochana

Bryska4 pisze:Słuchajcie, bo mi spać znów nie dało... mam pytanie do kogoś, kto zetknął się z takimi sprawami lub ma związek z krakowskim schroniskiem.
Czy jest opcja, by oddano te zwierzęta rodzinie?
Mam nadzieje, że nikt na to nie pozwoli.
Wyobraźcie sobie, dziś pierwszy raz koty - mimo, ze w schronie - obudziły się bezpieczne. Już nikt im nie zrobi krzywdy, nikt nie uderzy.
Edytka1984 pisze:moje zdanie- kara musi być zarówno dla 3 latka,dla 15 latka jak i dla rodziców
mrr pisze:Edytka1984 pisze:moje zdanie- kara musi być zarówno dla 3 latka,dla 15 latka jak i dla rodziców
Jaka kara dla 3-latka? Lanie?? Kto miałby go ukarać?![]()
Edytka1984, chyba nie masz dzieci?
Można by go wziąć do schroniska, ale on i tak niewiele z tego zapamięta...
mrr pisze:Edytka1984 pisze:moje zdanie- kara musi być zarówno dla 3 latka,dla 15 latka jak i dla rodziców
Bydgoszczanin31 pisze:mrr pisze:Edytka1984 pisze:moje zdanie- kara musi być zarówno dla 3 latka,dla 15 latka jak i dla rodziców
Dziecko w tym wieku nie ma świadomości skutków swoich czynów. Robił to do czego nakłaniał go śmiejący się zwyrodniały "braciszek". Wystarczy poświęcić czas temu dziecku i tłumaczyć, że zwierzęta też to boli. Moja córka jak była w tym wieku też złapała kotka i wrzuciła do kosza z zabawkami, dostała reprymendę, wystarczył mój podniesiony głos, popłakała się potem kotka głaskała nigdy więcej tego nie zrobiła.
Edytka1984 pisze:mrr pisze:Edytka1984 pisze:moje zdanie- kara musi być zarówno dla 3 latka,dla 15 latka jak i dla rodziców
pisałam o tym wczesniej więc przekopiuję to ...
Bardzo dobre i zarazem bardzo trudne pytanie.
wiem,że zaraz będzie mowa - karać trzeba mądrze ( wiem,że durnowate postawienie do kąta czy klaps nic nie da bo to nie ten przypadek)
Myślę,że taką karę odpowiednią dla tego dziecka powinien wymierzyć sąd rodzinny.Na pewno przez najbliższe 3 lata zakaz kontaktów z 15 letnim bratem .Póki co na karanie w sensie konieczności czegoś zrobienia lub zakazu jest jeszcze za wczesnie.
Kara ta powinna być adekwatna do czynu i wieku dziecka . Z wiekiem tu cięzko jest coś dostosować, ale czyn haniebny.Mały człowiek to jednak człowiek i rozumie więcej niż nam się wydaje. Zasługuje też na poważne traktowanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Myszorek i 72 gości