KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 0:33 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Takim zwyrodnialcom robilabym na czole tatuaz:" znecalem sie nad kotkiem", normalna czesc spoleczenstwa wiedzialaby z kim ma do czynienia - " zabilem czlowieka" juz wiezniowie wiedzieliby kim jest - a jesli ktos miallby blizny po usunieciu tatuazu - to byloby rownoznaczne ciezkiemu przewinieniu....Ja bym komus takiemu nigdy w zyciu nie udzielila pomocy chocby zdychal i prosil o szklanke wody.... nie ode mnie

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw gru 30, 2010 0:33 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Osobiście jestem zwolennikiem samosądów tam, gdzie nie można liczyć na sprawiedliwy, uczciwy wyrok.
I polskie sądy same się o lincze na oskarżonych proszą. Kretyńsko niskimi wyrokami lub umorzeniami.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw gru 30, 2010 0:35 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Bryska, przyznam szczerze, że maluch też budzi we mnie bardzo negatywne uczucia i nic na to nie poradzę.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw gru 30, 2010 0:37 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Nie uwierze, ze kazda z nas czy jakikolwiek inny czlowiek o dobrym sercu - bedac dzieckiem zdolny bylby do takaich czynow :roll:

Jak daleko siegnanc moge wstecz - pamietam, ze zawsze litowalam sie nad kotkami, pieskami, ptaszkami (kiedys wrobelek przykleil sie do dachu, ktora sasiad swiezo posmarowal dach, czyscilam mu skrzydelka smalcem, poturboowana myszke karmilam w pudelku itd., itp) to byl odruch bezwarunkowy no i to mi zostalo....
A co zostanie temu dziecku :conf:
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 0:45 przez Cindy, łącznie edytowano 1 raz

Cindy

Post » Czw gru 30, 2010 0:44 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Amika6 pisze:Bryska, przyznam szczerze, że maluch też budzi we mnie bardzo negatywne uczucia i nic na to nie poradzę.

Trudno o pozytywne. Można dochodzić, czy ktoś go namawiał, czy jak go wychowywano, faktem jest, że włączasz filmik i to właśnie to dziecko widzisz, jak rzuca kotem.
I jak tu usprawiedliwiać gdy się to widzi?
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 0:45 przez Bryska4, łącznie edytowano 1 raz

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw gru 30, 2010 0:45 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Dawno, dawno temu sterylizowano niektóre "przypadki". Szkoda, że nie możemy liczyć na powtórkę, co by chwasty wyplenić..
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw gru 30, 2010 0:49 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kalinuwka pisze:Dawno, dawno temu sterylizowano niektóre "przypadki". Szkoda, że nie możemy liczyć na powtórkę, co by chwasty wyplenić..

e-e
lobotomia lepsza.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw gru 30, 2010 0:49 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Od dawna jestem zdania, że pewna kategoria ludzi powinna mieć przeglądy hodowlane - jak psy - i dostawać pozwolenie na rozród tylko po pozytywnym zaliczeniu.

A jeśli chodzi o znęcanie się nad zwierzętami, to powinno się stosować nie naszą ustawę o ochronie zwierząt, a Kodeks Hammurabiego!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw gru 30, 2010 0:54 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM :twisted:
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...

link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639

Pozdrawiam

PariahSoul

Od: Wto gru 28, 2010 23:54

Post » Czw gru 30, 2010 0:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Amika6 pisze:Bryska, przyznam szczerze, że maluch też budzi we mnie bardzo negatywne uczucia i nic na to nie poradzę.

We mnie rowniez. Patrzac na tego dzieciaka zawsze bede widziec to, co mi mignelo w wiadomosciach ... Mignelo, bo od razu zaslonilam oczy.

Bylam wychowana z kotem. Babciny Mruczek mial becik podstawiony pod nos jak tylko mama wrocila ze szpitala i podobno z wielka ciekawoscia wachal nowego domownika. Siedzial przy moim lozeczku. Wlasnie dzisiaj wspominala to moja mama, ktora o filmiku i osobach z nim zwiazanych wypowiadala slowami, ktorych tutaj, z wiadomych wzgledow, nie przytocze. Tak samo moja babcia. Po wiadomosciach chyba obiegla wszystkich znajomych sasiadow... Gdybym nie powiedziala jej, ze zwierzaki zostaly zabrane, to pewnie musialaby sie lekami faszerowac na noc.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw gru 30, 2010 1:00 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Cały czas zastanawiam się gdzie tu jednak bylI RODZICE.
Mogli nie wiedzieć o filmie, mogli nie wiedzieć,
że starszy brat namawia? nakłania? dziecko do katowania kota,
ale musieli widzieć reakcję zwierząt na obecność dziecka,
a ta mogła być tylko jedna: paniczny strach.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw gru 30, 2010 1:01 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

PariahSoul pisze:Co do pięciu postów powyżej: POPIERAM :twisted:
Walczę dalej z hackerami z 4chana i innymi internautami, chcę mieć dane osobowe tej zwyrodniałej rodziny (tak RODZINY - bo to nie zabawy dzieciaków, rodzice dobrze o tym wiedzieli, przyzwalając i nie karząc dzieciaków)
Chcę by ich dane zalały internet, foty poszły na portale i demotywatory, profile z NK zostały zalane oburzeniem, by nie mogli wyjść spokojnie na ulicę nie obawiając się zemsty... żeby poczuli się tak bezradnie jak te futrzaki... Chcę ich wirtualnie NAPIĘTNOWAĆ... a co kto w realu zrobi, mnie nie interesuje.. każdy odpowiada za swoje czyny, ŻAL mi ich nie będzie, a jeszcze wspomogę finansowo w wynajęciu dobrego adwokata sprawcę jakiś czynów niemoralnych...
Na tyle jestem oburzony ochroną danych osobowych w Polsce i wyrokami w takich sprawach...

link do info o kotkach dla poszukujących: http://ktoz.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?477639

Pozdrawiam

i ja popieram w 100%.
przynajmniej tyle możemy im zrobić-napiętnować !! i jestem zdania że większość winy spada tu na rodziców którzy albo wychowali takie potwory albo nie zainteresowali się kogo mają pod własnym dachem.
czy nie widzieli że zwierzęta są obolałe i zastraszone?????????????????
podejrzewam że cała ta rodzinka jest zwyrodniała i doprawdy żałuję że nie ma możliwości uśpienia takich zwyrodnialców!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 30, 2010 1:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

ja tylko dodam że ten 3 latek jak dorośnie zabije rodziców, tak to się zazwyczaj kończy, o ile wczesniej 15 latek nie zabije i ich i brata :evil:

co z kotami??? i psami?? ktoś wie jakie są warunki w krakowskim schronie? może im potrzeba jakiejś pomocy?
Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 1:06 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Czw gru 30, 2010 1:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Ponownie proszę o wpisy merytoryczne i pozbawione agresywnych lub niezgodnych z prawem treści.
Walczymy w tym wątku o przestrzeganie praw zwierząt, dajmy przykład, przestrzegając sami obowiązującego prawa.
(nawolywanie do samosądów czy eksterminacji pozostaje z tym w rażącej sprzeczności)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw gru 30, 2010 1:05 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

viewtopic.php?f=1&t=122060 tutaj sprawe umorzono - zyc sie odechciewa

Cindy

[poprzednia][następna]