KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 19:36 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dziecko nie ważne ile ma lat,jak jest pod czyimś wpływem uważa,że robi dobrze
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 19:40 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Edytka1984 pisze:Dziecko nie ważne ile ma lat,jak jest pod czyimś wpływem uważa,że robi dobrze

Potwierdzam.
Jeśli dziecko widzi,że ktoś na to przyzwala to znaczy,że tak być musi i zaczyna być to normą.
Moja siostrzenica ma roczek,próbuje nie raz kota za ogon złapać,ale siostra pilnuje i nie dopuszcza do takich sytuacji.Dziecko jest uparte,ale reaguje na słowo nie.Trzeba uczyć i wpajać od małego.Nie robienie nic to dawanie przyzwolenia i wyrastają wtedy właśnie takie dzieci dla których jest to normą,bo niczego innego nauczone nie były.
Bezsprzeczna wina leży po stornie rodziców za wychowanie.Zwyrodnialec-kamerzysta to inny temat,bo jest świadomy swojego czynu psychol jeden.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 19:45 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

anna57 pisze:
yammayca pisze:
dite pisze:czy jest na miau ktoś z krakowskiego schronu i może potwierdzić?

Dokładnie, schronisko to nie jest chyba najlepsze miejsce do "dochodzenia do siebie" po tragedii, więc im szybciej dowiemy się o stanie tych zwierzaków, tym szybciej będzie można rozpocząc akcję szukania im domków.

Ale zwierzęta są zatrzymane i jest dochodzenie, więc o wydaniu ich do dt na razie chyba nie będzie mowy.

Można dostać zezwolenie jako wolontariusz, oczywiście zwierzę jako "dowód" musi być że się tak brzydko wyrażę "dostępne". Wiem że była podobna sprawa na miau odnośnie molestowanej kotki - też była sprawa a wolontariusz dostał pozwolenie na zabranie kota na DT (oczywiście do czasu zakończenia sprawy nie można nigdzie indziej kota wydać)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 19:45 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

niki2117 pisze:
Edytka1984 pisze:Dziecko nie ważne ile ma lat,jak jest pod czyimś wpływem uważa,że robi dobrze

Potwierdzam.
Jeśli dziecko widzi,że ktoś na to przyzwala to znaczy,że tak być musi i zaczyna być to normą.
Moja siostrzenica ma roczek,próbuje nie raz kota za ogon złapać,ale siostra pilnuje i nie dopuszcza do takich sytuacji.Dziecko jest uparte,ale reaguje na słowo nie.Trzeba uczyć i wpajać od małego.Nie robienie nic to dawanie przyzwolenia i wyrastają wtedy właśnie takie dzieci dla których jest to normą,bo niczego innego nauczone nie były.
Bezsprzeczna wina leży po stornie rodziców za wychowanie.Zwyrodnialec-kamerzysta to inny temat,bo jest świadomy swojego czynu psychol jeden.

Niki tak jak mówisz to już inna kwesta, to zwykły nastoletni gnojek który chciał popularności i ją ma.
Ja naprawdę mogę orzec ,że takiemu gnojkowi nie wiele jest się w stanie pomoc bo on i tak na swojej psychice będzie miał zarys tego do czego nakłonił 3 letniego brata.
Oboje powinni jakoś za to zapłacić ( młodszy wiadomo mniej bo to dziecko ) ale dostało przyzwolenie że tak wolno,taka moda,ludziom się spodoba skoro brat da do internetu.
Słuchajcie wiem,że nie nam to oceniać,sądzić, ale wydaje mi się,że sędzie ewentualnie wymierzy kamerzyście małą karę,która niczego go nie nauczy.
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 29, 2010 19:51 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

czytam Was pilnie i uważnie i cieszę się, że gnoja złapano...
ale mam prośbę o umieszczenie następnym razem w jakimkolwiek linku, że są w nim elementy materiału drastycznego. nie chciałam oglądać tego filmu, a teraz po jednym urywku mam to cały czas pod powiekami i chyba nie zasnę...

dla równowagi muszę teraz coś pozytywnego oglądać.

pozdrawiam

p.s.
np to -> http://www.youtube.com/watch?v=_RPcng4t ... re=channel
in absence of light - darkness prevailed

ishrat

Od: Czw maja 25, 2006 19:21

Post » Śro gru 29, 2010 19:52 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

ja_ana pisze:
Afra666 pisze:Sorry, że tak 'spamuję' ale może w końcu wejdzie ktoś na forum, co ma ten filmik.
Poproszę o przesłanie tego filmiku na mojego maila: afra666@o2.pl

Jest tutaj: http://anarchology.org/index.php?topic=20225.0

Zarejestrowałam się na tym forum, ale czekam jeszcze na linka aktywującego.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 29, 2010 19:54 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Wiadomości z krakowskiego schroniska.
Policja przekazała 4 koty i 2 psy. Trzy koty, to podrostki, jeden starszy. Jeden z młodych wygląda na obolałego, policja twierdziła, że to własnie ofiara z filmu. Psy ogromnie przerażone.
Filmu nie ogladałam, więc nie wiem, jakiej maści był kociak.

Na razie nie ma szans na zabranie ich ze schronu, bo najpierw musi być wystapienie do prezydenta o nakaz odebrania zwierząt. To jakiś czas potrwa. Na szczęście w naszym schronie warunki są niezłe, więc zwierzaki mają szansę.

Edit: pogubienie
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 20:03 przez Bungo, łącznie edytowano 1 raz

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro gru 29, 2010 19:55 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Edytka1984 pisze:
niki2117 pisze:

Potwierdzam.

Niki tak jak mówisz to już inna kwesta, to zwykły nastoletni gnojek który chciał popularności i ją ma.
Ja naprawdę mogę orzec ,że takiemu gnojkowi nie wiele jest się w stanie pomoc bo on i tak na swojej psychice będzie miał zarys tego do czego nakłonił 3 letniego brata.
Oboje powinni jakoś za to zapłacić ( młodszy wiadomo mniej bo to dziecko ) ale dostało przyzwolenie że tak wolno,taka moda,ludziom się spodoba skoro brat da do internetu.
Słuchajcie wiem,że nie nam to oceniać,sądzić, ale wydaje mi się,że sędzie ewentualnie wymierzy kamerzyście małą karę,która niczego go nie nauczy.

Edytka masz dzieci?
Tego 15-to letniego gnojka to bym pod kilem przeciągnął ale 3 latek jaką miał świadomosć, gdy starszy brat go nakłaniał do sadyzmu?
3-latkowi trzeba wytłumaczyć, że bardzo źle zrobił. Ciekawe jest jaka będzie reakcja rodziców.
Starszy pewnie dstanie gównianą karę ale jeśli nie pochodzi z patologicznej rodziny, to piętno jakie na niego spadło na pewno będzie pamiętał i wstydził się.
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Od: Czw sty 12, 2006 8:40

Post » Śro gru 29, 2010 19:56 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Bungo pisze:Wiadomości z krakowskiego schroniska.
Policja przekazała 4 koty i 2 psy. Trzy koty, to podrostki, jeden starszy. Jeden z młodych wygląda na obolałego, policja twierdziła, że to własnie ofiara z filmu. Psy ogromnie przerażone.

Na razie nie ma szans na zabranie ich ze schronu, bo najpierw musi być wystapienie do prezydenta o nakaz odebrania zwierząt. To jakiś czas potrwa. Na szczęście w naszym schronie warunki są niezłe, więc zwierzaki mają szansę.

Bungo zaznacz tą wiadomość większą czcionką, żeby nikt z zainteresowanych nie przegapił.
Dzięki za info.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro gru 29, 2010 19:57 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Trzeba się zająć później szukaniem domów dla tych bidulek (nie mogą zostać w schronie ) :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 19:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

niki2117 pisze:
inka1984 pisze:jesli ma ktos przykladowe listy do redakcji stacji telewizyjnych lub do jakichkolwiek wladz, prosze o podeslanie.

niki2117 pisze:Skleciłam coś takiego do Kancelarii Prezydenta.
Oczywiście możecie dowolnie to sobie pozmieniać,ale pewnie co nie co się przyda.

Piszę do Prezydenta Rp jako Głowy naszego Państwa w sprawie ważnej dla wszystkich i proszę o niepozostawianie tej wiadomości bez odzewu.
Większość portali obiegł amatorski film nakręcony podczas katowania zwierzęcia jakim w tym przypadku był kot.Dziecko znęcające się nad zwierzęciem najpewniej prowokowane do tego czynu zostało przez osobę starszą.Uderzało kotem o ścianę,potem trzymając za ogon uderzało o drewnianą część fotela.Na koniec rzucało już prawie nieżywym zwierzęciem.Po co to opisuję?Po to,by ktoś się w końcu tym zajął.Nie każdy może obejrzeć ten film!Ja to niestety zrobiłam i będę żałowała tego do końca życia lecz jedno wiem na pewno :osoba odpowiedzialna za nakręcenie tego obrzydliwego filmiku powinna zostać ukarana,a do tego potrzeba zmiany istniejącego prawa.
Niestety jedyne na co może liczyć oprawca to kara grzywny i postraszenie więzieniem lub wyrok w zawieszeniu,a co ze zwierzętami,dziećmi,ludźmi?
Musimy pamiętać,że wielu morderców,psychopatów i zwyrodnialców zaczynało we wczesnym wieku właśnie od maltretowania i zabijania zwierząt.Proszę wziąć pod uwagę jaką psychikę miał kamerzysta,by namówić na to dziecko i co wyrośnie z takiego dziecka?Czy będziemy reagować dopiero gdy zabije kolegę z klasy?Z kolei osoba filmująca zdaje się być osobą niezrównoważoną psychicznie.
Czy nie można w końcu zmienić prawa?Czy ostatnie przypadki znęcania się nad zwierzętami to nadal zbyt mało,by coś z tym zrobić?Proszę zmieńmy coś nim będzie za późno.Giną niewinne i bezbronne zwierzęta,ale przez takich sadystów będą ginęli także niewinni i bezbronni ludzie.Mam nadzieję,że nie pozostawicie tego Państwo bez odzewu.
Oto przykładowe linki do ostatnich wydarzeń z udziałem maltretowanych zwierząt:

Pies ciągnięty za autem dopóki nie urwano mu głowy

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101202/krajswiat/686373770

Pies wrzucony do śmieciarki

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101216/BYDGOSZCZ01/960031558

Psy uduszone na spacerze

http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/udusi-swoje-psy-na-spacerze_164537.html

Obdarł psa żywcem ze skóry i powiesił na płocie

http://www.papilot.pl/wydarzenia/7207/Zywcem-obdarli-psa-ze-skory-i-powiesili-na-plocie-Uwaga-SZOKUJACE-zdjecia.html

Wstrząsający filmik z You Tube na którym wyżej opisane dziecko katuje kota

http://www.youtube.com/user/Sharki175

Czy na prawdę potrzeba takich dowodów by zobaczyć w tym zagrożenie dla wszystkich nie tylko zwierząt?
Niestety takie przypadki mnożą się i jest ich coraz więcej,a my mamy coraz mniej wpływu na nie,gdyż osoby to czyniące zdają sobie sprawę z tego,że nie poniosą żadnych konsekwencji.A nawet jeśli takowe będą to niewielkie.
Jako obywatele i wyborcy pytamy:Ile jeszcze ma zginąć niewinnych stworzeń by coś się w końcu zmieniło?

Z poważaniem

Formularz na stronie Kancelarii Prezydenta : http://www.prezydent.pl/kontakt/

Dziś będę jeszcze pisała list,tekst do petycji,ale wydaje mi się,że będzie on użyteczny również do rozsyłania :)

dziekuje! zaraz zaczynam wysyp maili. Mam nadzieje ze ktos zacznie myslec w tym bezprawnym kraju... a temu gnojowi zycze zeby mu nogi z d**y powyrywali!!!!
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 20:07 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 20:01 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Bungo pisze:Wiadomości z krakowskiego schroniska.

kotek z tego co niestety zauważyłam :( burasek chyba z białym pod szyjką :cry: k*rwa jakbym gnojów dostała w swoje ręce to nie ręczę za czyny!!!!
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro gru 29, 2010 20:02 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Bydgoszczanin31 pisze:
Edytka masz dzieci?
Tego 15-to letniego gnojka to bym pod kilem przeciągnął ale 3 latek jaką miał świadomosć, gdy starszy brat go nakłaniał do sadyzmu?
3-latkowi trzeba wytłumaczyć, że bardzo źle zrobił. Ciekawe jest jaka będzie reakcja rodziców.
Starszy pewnie dstanie gównianą karę ale jeśli nie pochodzi z patologicznej rodziny, to piętno jakie na niego spadło na pewno będzie pamiętał i wstydził się.

Nie mam dzieci,ale mam duże doświadczenie z nimi by powiedzieć,że spore.Ja wiem że gadać łatwiej ale w końcu dziecko 3 letnie ma już coś wpojone do głowy?Natomiast starszy będzie z siebie dumny,powie że dostał tylko karę niewielką i pochwali się kolegom ( to będzie dalsze przyzwolenie)
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 29, 2010 20:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Edytka1984 pisze:
Bydgoszczanin31 pisze:
Edytka masz dzieci?

Nie mam dzieci,ale mam duże doświadczenie z nimi by powiedzieć,że spore.Ja wiem że gadać łatwiej ale w końcu dziecko 3 letnie ma już coś wpojone do głowy?Natomiast starszy będzie z siebie dumny,powie że dostał tylko karę niewielką i pochwali się kolegom ( to będzie dalsze przyzwolenie)

To wtedy złapią do ci co powinni i mu spuszczą $%^$%^&%^* :wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 20:04 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Bydgoszczanin31 pisze:Edytka masz dzieci?

ano dokładnie. To 3-letnie (a może młodsze?) dziecko nie bylo w stanie naprawde swiadomie kierowac swoim postepowaniem. Dlatego wlasnie kc nie przyznaje dzieciom do lad 13 zadnej zdolnosci do czynnosci prawnych. Natomiast gdy idzie o gnojka to jako dzieciak w tym wieku tez nie mial pewnie swiadomosci doroslego czlowieka o wadze tego, co robi.
Gdzies nawalil proces wychowawczy.
Jesli starszemu wlaczy sie myslenie - to bedzie mu bardzo trudno sobie poradzic z tym, co zrobil. I z konsekwencjami tego (oraz wyrzutami sumienia, jesli pod wplywem zamieszania, jakie sie zrobilo wokol filmu i osoby smarkacza mu sie to sumienie wlaczy).

Ale generalnie wiek 12-16 lat to glupi wiek. A gimnazja jakos nie sprzyjaja wychwyceniu pewnych sklonnosci do eksperymentow o takich malolatow. Bo to, ze dzieciaki w gimnazjum robia wiele durnych rzeczy i maja niesamowicie idiotyczne pomysly to chyba kazdy glupi wie.
YennaM

[poprzednia][następna]