KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 18:22 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:
niki2117 pisze:Mówią znów o tym na Super Stacji.

a od godziny leci na pasku 8) :)

Wiem,że leci na pasku,ale nie każdy czyta :P
Najważniejsze,żeby często to wszędzie pokazywali.
Ciekawe jaki będzie wyrok sądu rodzinnego?
Chyba naprawdę sama przejadę się do Krakowa,albo do Nowego Sącza,bo tam mają sąd rodzinny w małopolsce.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

TVP 2 właśnie nadała.
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Tak, z Wyborczej, chyba, że coś się zmieniło.
Nie wiem, czy on ma wpływ na to, na której str takie rzeczy opublikują...
Jak mi się uda, to poproszę, żeby na forum zajrzał, może tu by ktoś konkretnie powiedział co chciałby się dowiedzieć itd.

Proszę, żeby ktoś wysłał mi na mejla ten filmik (tylko może dogadajcie się, żeby jedna osoba to zrobiła, żebym nie miała całej skrzynki zawalonej). Mój mejl afra666@o2.pl

Na tvp2 przed chwilą mówili, ale trafiłam na końcówkę...
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 18:26 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

usunięte.
Wiem, że sprawa budzi ogromne emocje, ale proszę o powstrzymanie się od wypowiedzi wulgarnych i stanowiących groźby. Olat

crazy17

Od: Śro gru 29, 2010 18:24

Post » Śro gru 29, 2010 18:27 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Zofia&Sasza pisze:
YennaM pisze:
Katia80 pisze:Pozwolę sobie siebie zacytować z tamtego wątku, a propos "kary":

[wyrzuciłam cytat z cytatu]

Martwię się, że i w tym przypadku tak będzie, że psycholowi ujdzie to na sucho tak naprawdę :(

ale w przypadku dzieciaka, ktory rokuje to i tak jest ciezka kara - mase drzwi mu zamknie
nie jest bohaterstwem zamknac dzieciaka w poprawczaku - tam naprawde jest wylegarnia przestepcow i tam dzieciak sie zupelnie niczego nie nauczy poza cwelowaniem, biciem, kradziezami i te de - przeciez to wylegarnia kryminalistow

lepiej jest objac rodzine SKUTECZNYM nadzorem kuratorskim. Ew. zastanowic sie nad pozbawieniem/ograniczeniem wladzy rodzicielskiej i pomyslec, jak madrze gnojka zresocjalizowac

generalnie to nie sa proste tematy a samo zamkniecie kogos na sztywno nie zalatwi sprawy
przeciez za pare lat ten czlowiek wyjdzie, tyle ze juz bardziej przygotowany do ciezkiego i wymagajacego wiedzy oraz kontaktow zawodu bandyty-recydywisty

Fakt.

Mam nadzieję, że macie rację, chociaż tak można by argumentować w wielu przypadkach, to ostatnie wydarzenie, gdzie młodzi przecież ludzie, jakoś tuż po dwudziestce chyba, zamordowali psa husky, ciągnąc go za samochodem, aż mu odpadła głowa, już 23 tysiące ludzi podpisało się pod petycją (15 tysięcy głos potwierdziło), aby dostali bezwzglęcne maksimum, czyli 2 lata odsiadki. Też można by spekulować, co się z nimi stanie po 2 latach w więzieniu. Ja bardzo dobrze pamiętam tamto wydarzenie, może dlatego, że działo się na "moim podwórku", tamte "dzieci" miały w nosie całą rozprawę i "karę", z hardymi minami szły po korytarzu sądu. Zgadzam się, że to im na pewno zamknęło wiele dróg w życiu. Temu tutaj, jak go sprawiedliwie potraktują, również. Ale nie znajduję w sobie współczucia, niestety.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 29, 2010 18:30 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:
najszczesliwsza pisze:
Kotek&Tosia pisze:Dziś na Polsacie w Wydarzeniach o 18.50 będzie pokazany ten filmik z dzieciakiem znęcającym się nad kotem. Telewizja prosi o oglądanie materiału i pomoc w identyfikacji dziecka lub kota.

Nie rozumiem o jakim filmie mówisz, sprawca podobno został zatrzymany!

Bo Polsat jest opóźniony wszystke inne stacje mówią, że go mają gazety na necie tez piszą o tym :ok:

Polsat może i opóźniony, za to się nie poddaje i apeluje o obejrzenie (a potem sobie sprawdzą oglądalność). Ale może dzięki temu jacyś nieświadomi rodzice zastanowią się co ich dzieci robią, jak zostają same w domu...
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro gru 29, 2010 18:32 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Poproszę jeszcze raz o ten filmik na mojego mejla afra666@o2.pl
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 18:34 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Jest też na głównej TVN24!!! Ucałowałam moją kiciuśkę i chyba zaraz wypiję sylwestrowego szampana!!!
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Śro gru 29, 2010 18:37 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

crazy17 pisze:.usuniete. Olat

(...) Bo sąd rodzinny g... zrobi. Taka prawda. Dzisiejsze czasy powodują to że młodzież jest praktycznie bezkarna. Oj jak bym chciał móc go spotkać na swojej drodze i wiedzieć kim jest. (...) ... Kiedyś kary takie stosowano i pomimo prymitywu dawnego świata nie było złodziejstwa molestowań gwałtów itp w życiu publicznym domy byłu otwarte bo nikt nie obawiał się spać przy otwartych drzwiach...

Usunęłam fragmenty niecenzuralne.
Proszę o powstrzymanie się od wypowiedzi o charakterze gróźb karalnych i od wulgaryzmów.
Bardzo proszę- utrzymajmy merytoryczny charakter i poziom w tym wątku.
Olat
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro gru 29, 2010 18:38 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Katia80 pisze:Mam nadzieję, że macie rację, chociaż tak można by argumentować w wielu przypadkach, to ostatnie wydarzenie, gdzie młodzi przecież ludzie, jakoś tuż po dwudziestce chyba, zamordowali psa husky, ciągnąc go za samochodem, aż mu odpadła głowa, już 23 tysiące ludzi podpisało się pod petycją (15 tysięcy głos potwierdziło), aby dostali bezwzglęcne maksimum, czyli 2 lata odsiadki. Też można by spekulować, co się z nimi stanie po 2 latach w więzieniu. Ja bardzo dobrze pamiętam tamto wydarzenie, może dlatego, że działo się na "moim podwórku", tamte "dzieci" miały w nosie całą rozprawę i "karę", z hardymi minami szły po korytarzu sądu. Zgadzam się, że to im na pewno zamknęło wiele dróg w życiu. Temu tutaj, jak go sprawiedliwie potraktują, również. Ale nie znajduję w sobie współczucia, niestety.

tamci mieli po 20 lat, wiec inna dojrzalosc. Przypomnij sobie, jak glupio zachowywalas sie, gdy chodzilas do 8 klasy (2 klasy gimnazjum)
generalnie okres gimnazjum to wiek trudny... kielbie we lbie
mysle, ze jednak nie ma co porownywac tych sprawcow.
YennaM

Post » Śro gru 29, 2010 18:39 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

vega013 pisze:Od jakiego wieku można nieletniego sądzić jako dorosłego?

Od 15 roku życia. Jeśli przestępstwo jest wyjątkowo paskudne - czyli musialby kogoś zamordować w wyjątkowo bestialski sposób, żeby do tego doszlo. Ten gnojek dostanie co najwyżej dozór kuratorski, niestety. Żeby tak chociaż starzy konkretną grzywnę bulnęli...

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 29, 2010 18:42 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
Katia80 pisze:Mam nadzieję, że macie rację, chociaż tak można by argumentować w wielu przypadkach, to ostatnie wydarzenie, gdzie młodzi przecież ludzie, jakoś tuż po dwudziestce chyba, zamordowali psa husky, ciągnąc go za samochodem, aż mu odpadła głowa, już 23 tysiące ludzi podpisało się pod petycją (15 tysięcy głos potwierdziło), aby dostali bezwzglęcne maksimum, czyli 2 lata odsiadki. Też można by spekulować, co się z nimi stanie po 2 latach w więzieniu. Ja bardzo dobrze pamiętam tamto wydarzenie, może dlatego, że działo się na "moim podwórku", tamte "dzieci" miały w nosie całą rozprawę i "karę", z hardymi minami szły po korytarzu sądu. Zgadzam się, że to im na pewno zamknęło wiele dróg w życiu. Temu tutaj, jak go sprawiedliwie potraktują, również. Ale nie znajduję w sobie współczucia, niestety.

tamci mieli po 20 lat, wiec inna dojrzalosc. Przypomnij sobie, jak glupio zachowywalas sie, gdy chodzilas do 8 klasy (2 klasy gimnazjum)
generalnie okres gimnazjum to wiek trudny... kielbie we lbie
mysle, ze jednak nie ma co porownywac tych sprawcow.

A to inne czasy były, kiedy chodziłam do 8 klasy, sprawca jakoś wtedy się urodził, YouTube nie było :wink:
Wiem wiem, o co Ci chodzi. I napisałam, że mam nadzieję, że macie rację i kara, jaka pewnie go czeka (myślę, że coś podobnego, jak w tym "lubelskim" przypadku), rzeczywiście okaże się prawdziwą karą dla niego, a nie obejdzie go tyle, co zeszłoroczny śnieg.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 29, 2010 18:43 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Ostatnio edytowano Czw gru 30, 2010 0:15 przez siliana, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmienilam za duze zdjecie na link
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro gru 29, 2010 18:44 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

ja dopieo teraz obejrzałam na dogo
brak mi słów :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro gru 29, 2010 18:45 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

meliska1979 pisze:W polsacie zapowiedzieli w głównym wydaniu "Wydarzeń" o 18.50 szczegóły dot. dziecka znęcającego się nad kotem.

to zaraz!!!!!
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]