Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 12:18 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Ja też w książeczkach zapisuje. Może dziś porównam jak nie zapomnę ;)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Śro gru 29, 2010 13:59 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Mam ostatnio utrudniony dostęp do komputera, bo mi się zepsuł, dlatego rzadziej zaglądam. Bisou już wieczorem szalał z Cookiem i Mią, a dzisiaj rano zachowywał się tak, ajkby nic się nie zmieniło :D Czyli nie taka ważna TA część ;)
Ja wagę kotów zapisuję skrzętnie w folderze na komputerze. Mam tam sporo różnych notatek z datami :)
A co do Mii - jeszcze nie wiem, czy u mnie zostanie. To nie do końca tak, że skradła mi serce - ona jest śliczna, ale wydaje się, że człowiek nie jest jej potrzebny do niczego, poza napełnianiem miski. Jest zabawna, ma tupet i fajnie dogaduje się z chłopakami, ale nie tylko nie jest pieszczochem, ale wręcz unika dotyku. Wzięłam ją z Legnicy z myślą o mojej przyjaciółce. Ale ona nie jest jeszcze zdecydowana, bo adoptowała ostatnio młodą kotkę i na razie cieszy się tamtą kicią, a wiadomo, że wprowadzenie drugiego kota zmienia trochę relację kota z człowiekiem. Poczekamy, zobaczymy :) Mia się dopiero oswaja, jej zachowanie pewnie się zmieni...

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro gru 29, 2010 18:21 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Weihaiwej pisze:Mam ostatnio utrudniony dostęp do komputera, bo mi się zepsuł, dlatego rzadziej zaglądam. Bisou już wieczorem szalał z Cookiem i Mią, a dzisiaj rano zachowywał się tak, ajkby nic się nie zmieniło :D Czyli nie taka ważna TA część ;)
Ja wagę kotów zapisuję skrzętnie w folderze na komputerze. Mam tam sporo różnych notatek z datami :)
A co do Mii - jeszcze nie wiem, czy u mnie zostanie. To nie do końca tak, że skradła mi serce - ona jest śliczna, ale wydaje się, że człowiek nie jest jej potrzebny do niczego, poza napełnianiem miski. Jest zabawna, ma tupet i fajnie dogaduje się z chłopakami, ale nie tylko nie jest pieszczochem, ale wręcz unika dotyku. Wzięłam ją z Legnicy z myślą o mojej przyjaciółce. Ale ona nie jest jeszcze zdecydowana, bo adoptowała ostatnio młodą kotkę i na razie cieszy się tamtą kicią, a wiadomo, że wprowadzenie drugiego kota zmienia trochę relację kota z człowiekiem. Poczekamy, zobaczymy :) Mia się dopiero oswaja, jej zachowanie pewnie się zmieni...

rozumiem teraz.. ale myślę, że ona sie zmieni, musi do tego "dojrzeć", że człowiek to tez kumpel może być:) oby tak się stało :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro gru 29, 2010 21:29 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Ale to prawda, że poza charakterem przytulaśnym niektórych pieszczochów, ilość kotów ma wpływ na zachowanie kotów - mam wrażenie, że im więcej, tym bardziej są zajęte sobą i mniej potrzebują człowieka. Z wyjątkiem tych super przylepek (Asmi) i tych zazdrośników...
Paluszek

Post » Czw gru 30, 2010 0:47 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Może taka już być a może jej się zupełnie odmienić. Najlepszych przykładem jest moja Frejka. Była dzika, unikała dłoni, dotyku itd, a teraz mój osobisty grzejniczek i pieszczoch, oczywiście w swoich granicach i wtedy kiedy ona chce, ale jest. Może właśnie Mia jak zostanie sama z człowiekiem to zachce jej się miziania i w ogóle kontaktu? teraz ma towarzystwo to po co jej człowiek, poza michą :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw gru 30, 2010 9:03 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Weihaiwej-pogubiłam się, to ile Ty masz teraz kotów w domu? swoich dwóch chłopaków, Szelma, Mia a czarna Bajka?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 30, 2010 10:41 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Cztery :) Cookie, Bisou, Mia i Szelma. Bajka obecnie nie przebywa u mnie, bo nie mogłam wziąć jej ze sobą na Święta(co było ustalone od początku). Ale jak wrócę do domu, to może Bajka też wróci do mnie. Dla Bajki i Szelmy szykują się już domy :ok:

Weihaiwej

Post » Czw gru 30, 2010 10:44 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Weihaiwej pisze:Cztery :) Cookie, Bisou, Mia i Szelma. Bajka obecnie nie przebywa u mnie, bo nie mogłam wziąć jej ze sobą na Święta(co było ustalone od początku). Ale jak wrócę do domu, to może Bajka też wróci do mnie. Dla Bajki i Szelmy szykują się już domy :ok:

to super, ze kocie beda miały domki :) przyznam, ze szelma baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi sie spodobała:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 30, 2010 11:02 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

No to ja już nie wiem jak Mia wygląda. Była tu gdzies jej fotka?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw gru 30, 2010 11:03 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Piękna, kolorowa kicia :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 30, 2010 13:43 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Weihaiwej pisze:Dziękujemy Cioteczkom :D Cookie śpi smacznie wyciągnięty na kaloryferze. Tym razem sam, ale nie zawsze tak jest...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To małe kolorowe cudo to Mia :) Szelmę mam w podpisie. Obie to szylkretki, ale bardzo różne :) Szelma jest puchata jak szynszyla ;)
Sliver, wiesz, jeśli Szelma Ci się tak spodobała, to może chcesz koteczkę? :D

Weihaiwej

Post » Czw gru 30, 2010 13:49 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Księżniczka Mia

Obrazek

Weihaiwej

Post » Czw gru 30, 2010 14:00 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Weihaiwej pisze: Szelma jest puchata jak szynszyla ;)
Sliver, wiesz, jeśli Szelma Ci się tak spodobała, to może chcesz koteczkę? :D

wzięłabym ją, bez gadania... ale M.ój nie zgadza się na kolejnego kota. więc odpada:( przykro mi, że nie mogę pomóć..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw gru 30, 2010 14:00 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Wesołych!

Już teraz wiem, coś mi się obie kotki pomyliły. Obie piękne, ale każda inaczej. Szelma to taka urocza dziewczynka, a Mia właśnie bardziej jak księżniczka.
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]