K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 17:10 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
Etiopia pisze:Tweety zamarzłaś na ciuchowisku ??

Wislacki ja zhandlowal pewnie :mrgreen:

myślicie, że jest takim sadystą? podejrzewam, że najgorszemu wrogowi by mnie nie oddał nawet za dopłatą :twisted:

Sorry ale koniec roku u nas w pracy to jakiś nawał roboty papierzanej i mocno terminowej, w fundacji też pewne osoby muszę sądem postraszyć aby nie nastąpiło przedawnienie więc piszę jakieś pozwy do sądów różnych, no i udało się zarejestrować kotowóz II, ubezpieczyć, jutro odbiór. Może ktoś chce kupić stary? Można w nim hodować pieczarki albo co :twisted:

Edytal, nie poradzisz sobie jeszcze raczej z Kubusiem, on musi dostawać codziennie leki, na razie chyba jeszcze nie będziesz w stanie mu podać.

Ciuchowisko frekwencyjnie cienko ale ponad 350 zł zebraliśmy pozbywając się kilku nam niepotrzebnych rzeczy, no i namówiłam jedną panią biorąca wkrótce ślub do zbiórki na nasze koty zamiast kwiatów.
Handel wymienny kwitł również pomiędzy nami a Fundacja Miaukot, w obydwie strony a na koniec wislackikot dostał od aassii cudny krawat, myślę, że będzie miał w sam raz do zakładania na spotkania fundacyjne :mrgreen: :ryk:

Kocuria, umawiaj się z kierownikiem na dowóz truskawki ale pamiętaj, że jak coś mu się nie będzie widziało to zabiera kota z powrotem. Jako, że kotów wyadoptowalismy ponad 300 więc chyba parę poza fundację poszło :wink:

grrrrrratuluję kotowozu! jakieś fotki prosimy! i krawata, i wozu :D
tweety, mi się po nocach śni, że dojdziecie do wniosku że się nie nadajemy bo np. pojedyncze drzwi wejściowe a nie podwójne (swojego czasu podwójne drzwi wejściowe powstrzymywały moją syjamkę przed wypadami na klatkę schodową; karmela po prostu zabraliśmy na rekonesans i mu natychmiast obrzydło zwiewactwo, bo tam zimno i pusto) albo to, że jeszcze mamy nieco mało mebli a nieco sporo kartonów (zdaniem kota, bardzo smacznych kartonów) :strach:

jedyne nasze poważniejsze uchybienie to niezabezpieczone okno, ale na razie bardzo pilnujemy jak się wietrzy (okno jest jednocześnie biurkiem TŻ, więc nigdy nie jest wietrzone bez nadzoru z odległości kilkunastu cm), i zamontujemy ogranicznik jak się cieplej zrobi...
więcej grzechów nie pamiętam... :strach:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro gru 29, 2010 17:49 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Film z dzieckiem znęcającym się nad kotem został nagrany niestety w Krakowie :-(
15 latka aresztowano. Wszystkie zwierzęta w tym kota, który przeżył zabrało KTOZ.
Jednak sprawiedliwość zatriumfowała.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro gru 29, 2010 18:46 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Witam, przepraszam wszystkich za milczenie, w Krakowie jestem od wczoraj, ale rozłożyło mnie choróbsko, bo się zaraziłam od męża, co to w drodze powrotnej do Krakowa miał temp. 39,7 - a teraz moja kolej :twisted:

Swoje dyżury (piątek wieczór oraz sobotę rano) mam nadzieję zrobię bez zmian, bo do tego czasu zamierzam się wykurować, natomiast okazało się, że w niedzielę 2.01 niestety nie dam rady, bo muszę złożyć pilną rodzinną wizytę pod Zakopanem (świat jest mały :wink:) Ale chyba kasumi sie już zgłosiła :1luvu:

Czy ludzkie wirusy przeziębieniowe przenoszą się na koty??

Miszelino, piszę pw w sprawie kluczy.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro gru 29, 2010 18:54 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

milu pisze:Witam, przepraszam wszystkich za milczenie, w Krakowie jestem od wczoraj, ale rozłożyło mnie choróbsko, bo się zaraziłam od męża, co to w drodze powrotnej do Krakowa miał temp. 39,7 - a teraz moja kolej :twisted:

Swoje dyżury (piątek wieczór oraz sobotę rano) mam nadzieję zrobię bez zmian, bo do tego czasu zamierzam się wykurować, natomiast okazało się, że w niedzielę 2.01 niestety nie dam rady, bo muszę złożyć pilną rodzinną wizytę pod Zakopanem (świat jest mały :wink:) Ale chyba kasumi sie już zgłosiła :1luvu:

Miszelino, piszę pw w sprawie kluczy.

ponoć tak. ja chyba nigdy nie zaraziłam kota ale kilku wetów mnie pytało o choroby w domu gdy przynosiłam koty usmarkane po kokardkę.

Esterka nadal wymiotuje, rokowania są ostrożne.

Zuzia ma FIP, niestety :cry: rozmawiałam przed chwilą z dr Duda, przyszły wyniki, które to potwierdzają, Renata będzie próbowała ją wziąć do domu aby zająć się kocinką póki się da. Przykre to jak cholera .... :cry:

Za to Kubuś z targu stał dzisiaj dość swobodnie nad miseczką i młócił z niej tylko się kurzyło :wink: Robert odbierał z Myślenic Kubusia z Nowej Huty i miał szansę zobaczyć jak tamten obraca michę

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro gru 29, 2010 19:02 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

eh, zuzanko... :cry:

Kocuria

Post » Śro gru 29, 2010 19:12 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:
Zuzia ma FIP, niestety :cry: rozmawiałam przed chwilą z dr Duda, przyszły wyniki, które to potwierdzają, Renata będzie próbowała ją wziąć do domu aby zająć się kocinką póki się da. Przykre to jak cholera .... :cry:

FIP czy FIV?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro gru 29, 2010 19:20 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:

ponoć tak. ja chyba nigdy nie zaraziłam kota ale kilku wetów mnie pytało o choroby w domu gdy przynosiłam koty usmarkane po kokardkę.

Ale jakby już, to objawiałoby się to usmarkaniem kota, ewentualnie temperaturą, prawda?

Biedna Zuzia :(

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro gru 29, 2010 19:51 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocuria pisze:
kasumi - zaczynam się zastanawiać, ile kotów faktycznie wyadoptowujemy POZA fundację :D :lol:

Ważne że wyadoptowujemy ;)
milu pisze:

Tak, i ponoć najczęściej się to objawia smarkaniem, kichaniem czy temperaturą.

O budki pytałam bo może by tak poratować koty z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=121995 - skrobnę do nich jakiegoś maila później.

Biedna Zuzia, przykro mi :(
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro gru 29, 2010 19:54 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

miszelina pisze:
Tweety pisze:

FIP czy FIV?

póki co są wyniki do FIP i chyba już bez różnicy co więcej ... :cry:

BarbAnno, jednak masz fuchę. W ciągu najbliższych dwóch tygodni potrzebna sesja spod Twojej ręki wszystkich kotów, które będą na Dniu Kota więc trzeba będzie wytypować ich maksymalnie dużo, tych nadających się. Kociuchy "zawisną" na stronie w galerii GK

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro gru 29, 2010 19:58 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:BarbAnno, jednak masz fuchę. W ciągu najbliższych dwóch tygodni potrzebna sesja spod Twojej ręki wszystkich kotów, które będą na Dniu Kota więc trzeba będzie wytypować ich maksymalnie dużo, tych nadających się. Kociuchy "zawisną" na stronie w galerii GK

Z Kocimiaków Majeranek, Kminek i Sezam koniecznie!
Klarcia. Katia.
Może Prążek, jak dojdzie do siebie?

Bo Lejla ładna, ale płochliwa.
Obrazek

miszelina

Post » Śro gru 29, 2010 20:10 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:
dla naszych po kosztach, 25 zł, dla osób z zewnątrz 30 zł

To ja bardzo proszę o rezerwację 2 sztuk dla naszych tzn.dla mnie i anny09. Jola zabierze, jak będzie na Kocimskiej. Klarcia i Stefcio nie wrócili pod mój blok, muszę drugą budkę postawić tam, gdzie ich znajdę :roll:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro gru 29, 2010 20:37 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Leone pomoże mi z zastrzykami, dziękuję!

Do GK polecam Ryfona koniecznie.
Proponuję jeszcze Re i Portosa, zdaje się że o nie również nikt nie pyta.
Wszystkie 3 koty mają sesję zrobioną własnoręcznie przez BarbAnn.

Akimo, gdzie można znaleźć aktualne informacje na temat tego kota, bo wątek na miau ma 66 stron?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro gru 29, 2010 20:42 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

wiem że mam gorsiejszy sprzęt niż barbannka, której zdjęcia są przeboskie :1luvu:
ale przypominam, że jeśli jest potrzeba, również jestem do dyspozycji.

Kocuria

Post » Śro gru 29, 2010 20:46 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

_namida_ pisze:
Do GK polecam Ryfona koniecznie.
Proponuję jeszcze Re i Portosa, zdaje się że o nie również nikt nie pyta.
Wszystkie 3 koty mają sesję zrobioną własnoręcznie przez BarbAnn.

Ryfon koniecznie!!! Jak będzie klatka, to i Re i Portos się nadadzą.
Flip i Flap, nie zapominajmy o nich! Flip marmurek jest przepiękny!
Obrazek

miszelina

Post » Śro gru 29, 2010 21:02 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocuria pisze:wiem że mam gorsiejszy sprzęt niż barbannka, której zdjęcia są przeboskie :1luvu:
ale przypominam, że jeśli jest potrzeba, również jestem do dyspozycji.

Ja też jestem w razie czego (poza sobotą i niedzielą w tym tygodniu).

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]