KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 16:22 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:Cisza :!:

Co się stało?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro gru 29, 2010 16:22 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

daggie pisze:
vega013 pisze:Owszem, nie potrafią myśleć abstrakcyjnie, brakuje im wyobraźni przestrzennej, ale już półtoraroczne dziecko umie świadomie zadawać ból z wyraźną chęcią zadawania go (np. w piaskownicy bije kolegę łopatką, żeby odebrać wiaderko, szarpie matkę za włosy, bo nie chce wracać do wózka itp.). Trzy- czteroletnie dzieci wiedzą, kiedy krzywdzą inne stworzenia, kiedy sprawiają ból.

Zastanawia mnie, czy w ogóle miałaś kiedykolwiek do czynienia z tak małymi dziećmi...
Bzdury pleciesz.

Dokładnie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 29, 2010 16:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

valborga pisze:http://www.koty.pl/forum-dyskusyjne/go:temat/art9,15590,1,help-cat-pls-on-video-.html

Co tam piszę :?: bo ja słabo z angielskim :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 16:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dajcie znać, jeśli otrzymacie info ile kotów trzeba od nich zabrać, w jakim są wieku i stanie - trzeba będzie jak najszybciej te zwierzaki pozabierać do DT i DS - nie mogą trafić do schroniska.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 29, 2010 16:23 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

vega013 pisze:
Owszem, nie potrafią myśleć abstrakcyjnie, brakuje im wyobraźni przestrzennej, ale już półtoraroczne dziecko umie świadomie zadawać ból z wyraźną chęcią zadawania go (np. w piaskownicy bije kolegę łopatką, żeby odebrać wiaderko, szarpie matkę za włosy, bo nie chce wracać do wózka itp.). Trzy- czteroletnie dzieci wiedzą, kiedy krzywdzą inne stworzenia, kiedy sprawiają ból.

Vega tak, tylko że to ma inne podłoże niż świadoma chęć zadawania bólu - dziecko sprawdza reakcje i moment do którego może się "posunąć" - nie bez przyczyny okres 3-4 lat nazywany jest "małym buntem", jednak jest on czymś "naturalnym" że tak sobie pozwolę napisać (tak jak kociaki i szczeniaki w pewnym okresie zaczynają gryźć - sprawdzają), instynktownym bardziej niż świadomym. Nie ma możliwości z resztą, by dziecko z okresu "amnezji dziecięcej" (intelektualnej, a nie emocjonalnej) w wieku do 2 lat weszło od razu na świadome postępowanie na pełnych obrotach w wieku lat trzech.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 29, 2010 16:24 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

vega013 pisze:
CatAngel pisze:Cisza :!:

Co się stało?

Nie nic tylko zaraz kłótnie będziecie :(

CatAngel

daggie pisze:
Carmen201 pisze:Jak to: odszczekać i odwołać???

Przecież wszyscy widzieli to na własne oczy!
Lincz to oczywiście jak najgorszy pomysł , ale jakie ODWOŁAĆ????????
Policja ustali kto.
Wtedy będzie co odwoływać.

Zastanawiam się naprawdę, czy niektórzy potrafią czytać ze zrozumieniem :evil:
Kobieto - ODWOŁAĆ OCZERNIANIE niewinnych chłopaków - policja już ustaliła KTO i GDZIE, więc wypada chyba odwołać zarzuty wylewany na chłopaków z zupełnie innych miejscowości?!

A ja nie jestem przekonana czy w TV celowo nie zmienili miejscowości w celu ochrony sprawcy. Ja nikomu w nic nie wierzę i uwierzę dopiero jak pokażą w TV, że to TEN dom, TA kamienica, TA rodzina i TA miejscowość. Dopóki tak się nie stanie to nie będę zmieniała zdania na temat tego kto jest winny...

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Bardzo się cieszę, że go znaleźli :ok:
Biedne futra nie będą już dręczone
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro gru 29, 2010 16:27 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:Zastanawiam się naprawdę, czy niektórzy potrafią czytać ze zrozumieniem :evil:
Kobieto - ODWOŁAĆ OCZERNIANIE niewinnych chłopaków - policja już ustaliła KTO i GDZIE, więc wypada chyba odwołać zarzuty wylewany na chłopaków z zupełnie innych miejscowości?!

Po 1 - może grzeczniej.
Po 2 - nie jest napisane w poście konkretnie co należy odwołać i odszczekać. Jeśli chodzi o tego chłopaka, którego złapano, to dlaczego go przepraszać?

Ja nie namawiam do linczu, PRZECIWNIE! Inna rzecz, że jeśli ktoś chce kogoś linczować, niezależnie od powodu, to działając przemocą robi się coś podobnego do tego, co robił sprawca..Ale uważam, że sprawcy nie ma za co przepraszać. A z postu wynika, że nic nie wiadomo i trzeba WSZYSTKO, co tu napisano odwołać.
Poza tym - to moje zdanie. Bez ataków poproszę.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro gru 29, 2010 16:29 Re: KOT z YT. Sprawca zlokalizowany przez policję! Co dalej?

CatAngel pisze:
SyberyjskiSen pisze:Musze napisac coś duzymi literami, poproszono mnie, bym ogłosić w sieci, ze nie zrobił tego zaden z ogolnie znanych i podezjewanych osób, pod kilkoma domami stoja grupki napalenców by dokonac linczu na niewinnych osobach, narobilismy"naszym" szukaniem trochę syfu i trzeba to szybko odszczekać i odwołać!
Prosze o przekazanie tej informacji dalej.

Poszło na fb :ok:

Na tvp3 na pasku piszę że złapali tego 15latka :!: nie patrzcie na polsat

dziękuję :ok:
Carmen201 pisze:Jak to: odszczekać i odwołać???

Przecież wszyscy widzieli to na własne oczy!
Lincz to oczywiście jak najgorszy pomysł , ale jakie ODWOŁAĆ????????
Policja ustali kto.
Wtedy będzie co odwoływać.

czytaj wszystko proszę, a nie ostatnie strony 8)
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 16:29 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

CatAngel pisze:
valborga pisze:http://www.koty.pl/forum-dyskusyjne/go:temat/art9,15590,1,help-cat-pls-on-video-.html

Co tam piszę :?: bo ja słabo z angielskim :(

Ktoś z Rosji znalazł film i połączył z pewnym nazwiskiem z Fb, poniżej jest wytłumaczenie, że dzieciak został aresztowany, a gość z FB nie jest z tym połączony.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro gru 29, 2010 16:29 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Carmen201 pisze:
CatAngel pisze:Zastanawiam się naprawdę, czy niektórzy potrafią czytać ze zrozumieniem :evil:

Po 1 - może grzeczniej.
Po 2 - nie jest napisane w poście konkretnie co należy odwołać i odszczekać. Jeśli chodzi o tego chłopaka, którego złapano, to dlaczego go przepraszać?

Ja nie namawiam do linczu, PRZECIWNIE! Inna rzecz, że jeśli ktoś chce kogoś linczować, niezależnie od powodu, to działając przemocą robi się coś podobnego do tego, co robił sprawca..Ale uważam, że sprawcy nie ma za co przepraszać. A z postu wynika, że nic nie wiadomo i trzeba WSZYSTKO, co tu napisano odwołać.

Ad. po 1 - Ty zaczęłaś od darcia się Caps'em i wykrzyknikami.
Po kolejne - autorką cytowanego posta jestem ja, a nie CatAngel ;)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro gru 29, 2010 16:30 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Gosiu, ja cytowałam daggie a wyszło mi, że Ciebie, nie wiem dlaczego.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro gru 29, 2010 16:30 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Ej to nie ja napisałam :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Carmen201 pisze:

Po 1 - może grzeczniej.

Na superstacji piszą

Policja zna personalia nastolatka, który sfilmował znęcanie się nad kotem. Film nagrał starszy z braci, młodszy znęcał się nad zwierzęciem. O losie 15latka zadecyduje sąd rodzinny

i tak od 15min leci 8) :ok:

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 16:31 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

daggie pisze:Bzdury pleciesz.

Czy mogę prosić o argument na poziomie, zamiast raczej mało kulturalnego stwierdzenia: "Bzdury pleciesz" ?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 16:39 przez vega013, łącznie edytowano 2 razy

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]