KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 15:20 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Wiecie co? Chciałabym widzieć ostatnie godziny z życia tego bydlaka...

Wyobraźcie sobie:
Nakręcił filmik, puścił do sieci i głupawo się cieszył, bo o jak fajnie. "Proszę o komentarze", patrzcie, jaki jestem zaje**sty...

Nagle, po paru tygodniach okazuje się, że:
- szuka go Policja
- szukają go internauci
- co chwilę w TV pokazuje się reportaż na ten temat, prawie na każdym kanale
- piszą o tym w wydaniu internetowym każdego większego dziennika
- dzwonią telefony, przychodzą maile z pogróżkami (bo nie wiemy, czy to nie był faktycznie ktoś typowany na FB czy Naszej Klasie). Zresztą jego kolesie NA PEWNO zorientowali się, o kogo chodzi.
... i powoli krąg się zaciska... :twisted:
W tej chwili nienawidzi go cała Polska.

Oby kara była sroga.
Ciekawe kiedy oficjalnie potwierdzą, że go zlokalizowali.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 15:20 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Dziewczyny, kolejny horror.

Na miejscu widziano żyjącego kotka, chudego, młodego(możliwe, że to on)...wspominano o zwierzętach (możliwe, że był i pies).
Zwierzęta mają trafić do schroniska i tu jest nasza rola!!!!!!!!!

Pani rzecznik powiedziała, ze teraz musimy działać bezpośrednio z małopolską policją, ale do nich nie mogę się wciąż dodzwonić :oops:
http://www.malopolska.policja.gov.pl/wy ... cznicy.php
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Śro gru 29, 2010 15:21 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Już proszę o banerek w wątku banerkowym w Koci Łapci (sama nie umiem)

Potrzebny DT jak się domyślam?
Czy od razu DS?
Zwierzęta pewnie będą wymagały leczenia.

Może jeszcze poczekać aż będzie wiadomo jaka konkretnie pomoc jest potrzebna?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 15:25 przez Bryska4, łącznie edytowano 3 razy

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 15:23 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Czyli rozumiem, ze jest to pewne, że go złapali? Super.
Ja też się przyłącze do tego, żeby wymierzyć mu sprawiedliwość :evil:

Udało mi się skontaktować z tym chłopakiem z gazety, ale w takim razie już chyba nie potrzebne, skoro złapali tego gnoja?
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 15:25 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

felisaquatica pisze:jeśli to bydlę jest niepełnoletnie, to pierdyknąć, pardon my french, taką grzywnę jego starym, żeby się obesrali po same uszy - nic tak nie działa na głąbów, jak kara finansowa, żadne tam humanitarne gadki, bo dla takich to dym w oczy, nic więcej - złapać za ryj i o ścianę, w sensie niestety metaforycznym, bo choć łapy świerzbią, żeby całej familii spuścić wpieprz jak kozie za obierki, to - ah, cóż za szkoda!.. - nie można.. Ale jak starzy bekną ciężką kasę za wyczyn pomiotu, to sami mu spuszczą taki łomot, że się nie pozbiera do wakacji, co daj boże jakikolwiek, amen...
grzywna, publikacja we wszelkiej możliwej prasie - halo, halo, może by tak przywrócić instytucję PRĘGIERZA??? i srał pies ochronę danych, na ochronę to sobie trzeba zasłużyć - i ja bym jeszcze dorzuciła tak z 3 lata publicznych robót, np oczyszczenie rowów melioracyjnych, praca na wysypisku śmieci, itp..
No i oczywiście dożywotni zakaz posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia - m.in dlatego postulowałabym upublicznienie danych osobowych..

Popieram w calej rozciąglości :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 29, 2010 15:26 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Poker71 pisze:
SyberyjskiSen pisze:WŁAŚNIE ODBYŁAM ROZMOWĘ Z PANIĄ RZECZNIK POLICJI W GDYNII.

SPRAWCA JEST ODNALEZIONY, ZLOKALIZOWANY W MAŁOPOLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u D A Ł O SIĘ KOCHANI, U D A Ł O.

NIE TRZEBA ZBIERAĆ PIENIĘDZY, BO PORADZONO SOBIE BEZ NAGRODY (z resztą odzwe na ten pomysł był tak mizerny...dziękuje serdecznie tym zainteresowanym i deklarującym pomoc finansową z całego serca).

Niestety jak każda sprawa i ta będzie szalenie trudna, sprawca nie jest pełnoletni........

ok, pytanie do osoby z ramienia OTOZ ktora się tym zajmuje i ontatem z prokuratorem. W jaki sposob doprowadzic do przeprowadzenia badan psychologicznych dziecka i tego [piii]? Chodzi o ustalenie czy gnój nie zmuszał wcześniej dziecka do takich zachowań przemocą, czy w związku z wyształceniem takiego, nazwijmy stanu umysłu, rodzine w ogóle jest wydolna wychowawczo i czy nie rozpatrzyć odebrania lub ograniczenia praw do dzieci.

I czy "Zdolnego kamerzysty" w jakimś ośrodku nie zamknąć.

właśnie-przecież rodzice wychowujący takie ście..o sami muszą być jeszcze gorsi-co wydaje się niemożliwe!!
nie powinni wychowywać dziecka!!

My tego nie możemy zostawić-musimy to monitorować!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro gru 29, 2010 15:29 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Mam nadzieję, że sprawca zostanie dotkliwie ukarany!
Ja nie obejrzałam tego filmu, tylko fragment, nie mogłam patrzeć...
"Kamerzysta" powinien odpowiadać rzeczywiście nie tylko za to, że patrzył i nagrywał całą tą tragedię, ale i za złą opiekę nad dzieckiem, a jeśli to jego dziecko, to powinno być mu ono odebrane!

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Śro gru 29, 2010 15:29 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Wrzuciłam info na oba wydarzenia na FB
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 29, 2010 15:31 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Kto bedzie sie kontaktowal telefonicznie z TVN ??
Niech sciagaja pedagoga, psychologa dzieciecego, niech bedzie w reportazu glos jakiegos autorytetu !

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 15:31 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Afra666 pisze:Udało mi się skontaktować z tym chłopakiem z gazety, ale w takim razie już chyba nie potrzebne, skoro złapali tego gnoja?

wszysto jest potrzebne. żeby się nie okazało że typa pogłaszczą po głowie dadzą lizaka i wypuszczą. konieczny jest społeczny i medialny MORITORING tej sprawy, doprowadzenie do przyjrzenia się całej "rodzinie" przez policję i sąd.

Sen, ja coś, ja kota wezmę na DT. Tyle że z pomorza jestem, więc kwestia transportu.

I wyszkolę na wydrapywanie oczu co niektórym :evil:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro gru 29, 2010 15:32 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Witam!

Tak czytam sobie od wczoraj Wasz wątek i się zastanawiam... aha, żeby nie było :) - jestem przeciwny krzywdzeniu jakichkolwiek istot :) - ... dlaczego ludzie są zdolni do podawania danych i oblewania moczem niewinnych osób?
Zdajecie sobie sprawę z tego co Wy (niektórzy Internauci) wyprawiacie? To tak jakby jakiś psychopata założył sobie konto o loginie "bopp", wysłał "film" który nie powinien był powstać a ja po wejściu na 15 różnych serwisów zobaczyłbym moją twarz i setki tysięcy gróźb pod nią. Dlaczego nie można było poczekać aż organa ścigania ustalą i potwierdzą autentycznego sprawcę tego karygodnego czynu? Nikt nie wziął pod uwagę że któryś (a może wszyscy?) z tych chłopaków to normalny nastolatek który od wczoraj boi się wyściubić nos za drzwi bo na klatce czeka dzicz z widłami a'la Ku Klux Klan?

PS. nie dalej jak miesiąc temu mieszkańcy mojego regionu przekonali się że samosąd to najgłupsze rozwiązanie z możliwych, koleś chciał wyręczyć policję i został zaszlachtowany przed blokiem przez pijanego wariata. Najgorsze zakończenie sprawy z możliwych.

PS2. prawdziwego autora filmu ukarałbym najsurowszą karą + publikacja facjaty + podanie danych osobowych.

Pozdrawiam,
bopp

bopp

Od: Śro gru 29, 2010 15:22

Post » Śro gru 29, 2010 15:33 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

To w takim razie o co Go poprosić, żeby co napisał? (Jeśli odpisze, bo na razie mu napisałam o co chodzi i cisza z Jego strony)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 15:35 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Czy zauważyliście, że ten kot w ogóle się nie broni, jedynie stara się schować? Na pewno na co dzień jest tak traktowany... Straszne...

A co z tym dzieciakiem?
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 15:38 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro gru 29, 2010 15:36 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

koszmar :cry:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Śro gru 29, 2010 15:37 Re: kot z YT. Szukamy sprawcy! Ważne info 1 strona

Afra666 pisze:To w takim razie o co Go poprosić, żeby co napisał? (Jeśli odpisze, bo na razie mu napisałam o co chodzi i cisza z Jego strony)

wywiad z psychologiem na temat że takie zachowania dzieca wskazują na stosowanie przemocy w domu, na temat szkód w psychice do jakich doprowadziło skłonienie dziecka do maltretowania zwierzęcia, na temat psychopatycznych skłonności podrostka który uznał to za zabawne i godne uwiecznienia i pochwały.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]