kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ NIEWYDOLNOŚC NEREK:( (") za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 8:18 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

nie jestem dobra w te klocki bo mam kotki, ale moja koleżanka ma kota, który dość często ma problemy z nerkami niestety i ona wkładała mu na doopke pampersa - na początku troche było z tym jazdy ,ale miał ją ciepłą i szybciej zdrowiał
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro gru 29, 2010 9:27 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

mar9 pisze:Z Maciusiem nie jest lepiej. Ciągle leży pod łóżkiem na podłodze, z łóżka ucieka.
Rano zrobił siku do kuwety, dobre i to, że mocz się nie zatrzymał.
Po wyjściu z kuwety tak płakał, serce się kraje.
Dzisiaj kolejna kroplówka.
Nie chce jeść, karmienie strzykawką też ciężko znosi ale coś tam w niego wcisnęłam.
Z lecznicy dostałam taką puszkę hillsa no i miałam jeszcze conva.

Mam nadzieję, że poczuje się lepiej i zacznie jeść. Maciuć za zdrówko :ok: :ok: :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro gru 29, 2010 10:21 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Mar9, czy on dostaje alusal albo famidyne? Pytała o to Irlandzka Myszka :oops: On nie ma apetytu bo cierpi na coś w rodzaju zgagi przy tak wysokich parametrach nerkowych :(
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro gru 29, 2010 11:29 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Madziulla pisze:Mar9, czy on dostaje alusal albo famidyne? Pytała o to Irlandzka Myszka :oops: On nie ma apetytu bo cierpi na coś w rodzaju zgagi przy tak wysokich parametrach nerkowych :(

alusal ani famidyna nie, dostawał catosal
dzisiaj po pracy będę omawiać w lecznicy kolejne kroki leczenia, badania, itd
dziękuję bardzo Anitce5 za konsultacje u innego weta :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 29, 2010 11:40 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Zbadajcie mocz, to proste, niedrogie badanie, a może dać pełniejszy obraz tego, co dzieje się z kocurkiem.
Oprócz mocznika we krwi ważna jest też kreatynina. W moczu, tak jak ktoś pisał, wazny jest ciężar właściwy, który świadczy o pracy nerek no i też kreatynina i białko.

Jeśli kot miauczy po korzystaniu z kuwety, to oprócz piasku może też chyba mieć kryształy - struwity w pęcherzu i to go kłuje, dlatego trzeba zbadać siki!!! Można je rozpuścić odpowiednią karmą.

Dużo, dużo :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro gru 29, 2010 11:48 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Alex405 pisze:Zbadajcie mocz, to proste, niedrogie badanie, a może dać pełniejszy obraz tego, co dzieje się z kocurkiem.
Oprócz mocznika we krwi ważna jest też kreatynina. W moczu, tak jak ktoś pisał, wazny jest ciężar właściwy, który świadczy o pracy nerek no i też kreatynina i białko.

Jeśli kot miauczy po korzystaniu z kuwety, to oprócz piasku może też chyba mieć kryształy - struwity w pęcherzu i to go kłuje, dlatego trzeba zbadać siki!!! Można je rozpuścić odpowiednią karmą.

Dużo, dużo :ok: :ok: :ok:

kreatynina była>10
jestem po rozmowie telefonicznej z wetem i po południu będziemy konsultować dalsze kroki leczenia
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro gru 29, 2010 12:54 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Analizuje jak to sie stało...:(

Maciuś w schronisku,prócz czasu kk,był wesołym,garnącym sie do ludzi kotem.Przybiegał na zawołanie,chciał sie głaskać,przytulał sie.Nic nie wskazywało na to :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro gru 29, 2010 13:10 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

justyna8585 pisze:Analizuje jak to sie stało...:(

Maciuś w schronisku,prócz czasu kk,był wesołym,garnącym sie do ludzi kotem.Przybiegał na zawołanie,chciał sie głaskać,przytulał sie.Nic nie wskazywało na to :(

przykro mi, że akurat u mnie mu się pogorszyło
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro gru 29, 2010 13:15 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

mar9 po prostu u Ciebie to wyszło :( ,choroby nerek nie biorą się z dnia na dzień i jest taka różnica że w schronie nie miał by szans a u Ciebie ma dobrą opiekę i miłość przede wszystkim :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Śro gru 29, 2010 13:18 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Analizuje jak to sie stało...:(

przykro mi, że akurat u mnie mu się pogorszyło

Właśnie nie u Pani...Musiało sie pogorszyc przy kk,tylko Schron nie podejrzewał jeszcze czegos innego.Nie wiem,czy to ma jakis związek z tym,że on nie chciał pić,jeść...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro gru 29, 2010 13:19 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Koty wolnozyjace lub w schroniskach musza się trzymać a jak znajda się w bezpiecznym domku to im puszcza i zaczynaja chorować.

Trzymam kciuki
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Śro gru 29, 2010 13:38 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Irlandzka Myszka pisze:Koty wolnozyjace lub w schroniskach musza się trzymać a jak znajda się w bezpiecznym domku to im puszcza i zaczynaja chorować.

Trzymam kciuki

Tak to prawda.
Też pozdrawiamy i głaskamy Maciusia. Będzie dobrze to tylko kwestia czasu.
U mnie Alf tez miał złe wyniki moczu i nerek po diecie sucha karmą (jak dobrze pamiętam - RENAL) sprawa się unormowała.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro gru 29, 2010 13:45 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Cały czas trzymam kciuki za Maciusia :kotek: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro gru 29, 2010 13:55 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

chciałam bardzo, bardzo podziekować Alinka6 za konsultację zdrowia Maciusia u innego weta :1luvu: :1luvu: :1luvu:
tak w ogóle to dziękuję Wam wszystkim za kciuki, ciepłe mysli, za to, że jesteście przy nas w tak trudnych chwilach, wszystkie rady wykorzystam przy dzisiejszej wizycie w lecznicy, za te rady też dziękuję
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro gru 29, 2010 15:33 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, NIEWYDOLNOŚC NEREK:(

Podczytuję i trzymam kciuki za pięknego kota i jego opiekunkę! :ok:

Karina77

Od: Pt gru 05, 2008 14:12

[poprzednia][następna]