KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 29, 2010 10:27 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Cytuję

Autor filmu będzie miał absolutnie przerąbane. Zobaczcie jak w ciągu jednej niecałej doby zrobił się szum w necie, z czego jakieś 99,5 % ludzi nienawidzi autora i współczuje kotu. Na szczęście żyjemy w społeczeństwie, które jest przyjazne psom i kotom - nie piszcie że "żyjemy w chorym świecie", "co się dzieje z ludźmi", bo to nieprawda, świat właśnie pod tym względem jest coraz lepszy, ludzie obecnie kochają psy i koty, nie znam osobiście żadnego przypadku by ktoś dręczył zwierzęta.

Wracając do tematu... Autor chyba będzie musiał się wynieść z kraju. Ludzie mu tego nie wybaczą.

yyyy... :? gdzie ten ktoś żyje.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 29, 2010 10:28 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

SyberyjskiSen pisze:Kolezanki i koledzy.
Napisałam na wątku hodowlanym: viewtopic.php?f=10&t=121986

Ponawiam i tu prośbę, wiem, ze padły już i tu po moim wątku takie propozycje, ale ani na hodowlanym, ani tu nie spotkały sie z odzewem.
Powielam post.
"Re: Męczenie kota przez dziecko - kot kaskder
przez SyberyjskiSen » 28 Gru 2010 17:44

Dziewczyny i Panowie, skontaktowałam się telefonicznie z Komendą w Gdyni, na razie sprawa jest na etapie przekazania "prośby" o ustalenie danych IP komputera przez specjalistów komputerowych.
Otrzymałam dane do rzecznika komendy, by z nim prowadzić rozmowy o niesienu przez nas ewentualnej pomocy w tej sprawie.

Pomyślałam, że nasze środowisko jest w stanie "zgromadzić" pieniądze na nagrodę dla osoby pomocnej w tej sprawie.
Żeby nie było problemów w ocenie "uczciwości" osoby zbierającej pieniądze proponuję, by zostały one zebrane na konto jednej z instytucji zaufania publicznego typu Klub lub jakaś ogólnie znana i zaufana fundacja.

Ponieważ zamierzam skontaktować się z podkom. Dorotą Podhorecką - Kłos w dniu jutrzejszym, proszę Was o informacje i deklaracje jakie kwoty jesteście w stanie przekazać na tą akcję (może być na PW), wiecie, że i 5 zł w sumie da potężną kwotę.
Chciałabym rozmawiając z nią znać stanowisko ogółu i przedstawić jej konkretne propozycje odnośnie wysokości nagrody.
Chyba, że macie inne propozycje, piszcie.

Liczę, że na "rozpaczy" nad filmem nie skończymy tym razem, a pokażemy jedność i nasze zaangażowanie w sprawę."

Przypominam o propozycji zebrania nagrody!!! Jeśli dobrze liczę, to mimo totalnego braku zainteresowania propozycją mamy już tu, na wątku, deklaracje na 500 PLN - może warto się tym zająć?
Uważam, że ustalenie tożsamości tej... osoby nalezy pozostawić policji i prokuraturze. I naciskać na nich aby działali na cito :evil: Bo tak tu sobie spekulujemy i wyprodukowano tu już materiał na co najmniej dwa procesy cywilne o naruszenie dobrego imienia :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 29, 2010 10:30 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Agor-ia jak już będzie to dam na FB (jako swoje główne zdjęcie) na dogo, nk, pinger i dalejjjjjjjjjjjjjjj :ok: nie ujdzie mu to płazem :evil:

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 10:31 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

O tym, ze prawdopodobnie bedzie zbierana nagroda juz poinformowalam znajomych, internetowych znajomych, a niedlugo chyba zrobie atak na tych, ktorych tylko podczytuje (np. blogi)...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 10:31 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Zofia&Sasza wpisz to na FB :ok: (i czemu nikt nie udostępnia wydarzenia :( )

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 10:33 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Wiecie co mi TŻ wczoraj powiedział (że ten koleś mógł zapomnieć o tym filmie) a wczoraj mu ktoś dał cynk bądź zobaczył na jakimś portalu ""jak go gnoją"" i wydaje mi się że to na Naszej-Klasie widział i dlatego usunął film :!:

ps: i wydaje mi się że to brat nagrywał brata.

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 10:34 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Tak sobie mysle, ze mozna poczekac ze zbiorka kasy do czasu, az bedzie potwierdzone np. miasto, w ktorym to sie dzialo i wtedy wykorzystac srodki np. na oplakatowanie, obillboardowanie calego miasta, aby ten debil bal sie nawet wyjsc z domu, bo go ktos rozpozna.

Ambersss, skoro mieszkasz w USA, mowisz po angielsku, to napisz ten artykul do cnn.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 29, 2010 10:37 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel pisze:Wiecie co mi TŻ wczoraj powiedział (że ten koleś mógł zapomnieć o tym filmie) a wczoraj mu ktoś dał cynk bądź zobaczył na jakimś portalu ""jak go gnoją"" i wydaje mi się że to na Naszej-Klasie widział i dlatego usunął film :!:

Ja też tak pomyślałam, i jeszcze mam nadzieję, że nie wytrzyma psychicznie tej nagonki i sam się zgłosi na Policję. Albo że w końcu ktoś znajomy to zrobi.
Inna sprawa, że nawet jak się zgłosi... jeśli to nieletni nagrywał to pewnie "wymiar tak zwanej sprawiedliwości" umorzy sprawę. :(
Ale samosądu tez mu życzę. I szczerze mówiąc - jak już będą znane personalia kata - będę mieć w nosie ustawę o ochronie danych osobowych, pewnie nie tylko ja.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro gru 29, 2010 10:39 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel pisze:Wiecie co mi TŻ wczoraj powiedział (że ten koleś mógł zapomnieć o tym filmie) a wczoraj mu ktoś dał cynk bądź zobaczył na jakimś portalu ""jak go gnoją"" i wydaje mi się że to na Naszej-Klasie widział i dlatego usunął film :!:

to jest raczej pewne
starszy namówił młodszego i mają " film roku 2010" :evil: :evil: :evil:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 10:40 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Ja się deklaruję z kwotą 50 zł (niestety więcej w chwili obecnej nie mogę :oops: ) A może w sprawie nagrody wystawić allegro? Ostatnio kibicowałam kotu Jasiowi, na którego leczenie wystawił allegro szczeciński TOZ. Jedna cegiełka kosztowała 5 zł - ludzie wpłacali pojedyncze kwoty, a niektórzy wielokrotność. Jasiu cieszył się powodzeniem i uzbierał ponad 4 tys :) Wierzę, że w obliczu takiej sprawy ludzie również nie pozostaną obojętni.
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Śro gru 29, 2010 10:42 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

nagroda pieniężna dla tego co wskaże sprawcę - motywuje ludzi
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 29, 2010 10:44 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

CatAngel

Post » Śro gru 29, 2010 10:52 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

zastanawiam się jaka kara byłaby odpowiednia dla pomysłodawcy takiego czynu?
wiadomo,że nie mnie to osądzać,ale pomarzę sobie co ja bym takiemu zrobiła..... :evil:
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro gru 29, 2010 10:53 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Ja ostatnio czytalam "Kolekcjonera Kosci", mozna tam znalezc troche inspiracji :mrgreen:

edit: Ale jakas pozycja w stylu "Tortury i bronie sredniowieczne" tez bylaby dobra. Tak przywalic kiscieniem w obrzydliwa facjate... Albo gdzie indziej...

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 10:57 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Agor-ia pisze:Ja ostatnio czytalam "Kolekcjonera Kosci", mozna tam znalezc troche inspiracji :mrgreen:

edit: Ale jakas pozycja w stylu "Tortury i bronie sredniowieczne" tez bylaby dobra. Tak przywalic kiscieniem w obrzydliwa facjate... Albo gdzie indziej...

nie zapytam co tam można wyczytać za inspirację :ryk: ale takiemu to :
1)jeśli to facet to jaja bym urwała przy d.....
2) jeśli baba to nie wiem co ...jeszcze nie wpadłam na pomysł

ale poważnie przepraszam za brzydkie słowa,tylko jak rozmawiam o tym ze znajomymi to wolelibyście nie słyszeć jak wypowiadają się o autorze filmu i co by mu obili,urwali itp
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]