Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 27, 2010 19:33 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ano, tak to działa, najpierw słuchasz innych, potem sama doradzasz :lol: ... a wszystkie odchorowujemy wydanie kotka :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 27, 2010 19:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek jakby wiedział, że o nim piszę - złapałam go i leży na kolanach, śpiocha sobie :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto gru 28, 2010 19:31 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Eh.... Cukierek wywalił całą suszarkę z praniem, większość trafiła do kuwety (już używanej :twisted: ) nie tylko przez Rademenesa :evil: po czym z podkulonym ogonkiem próbował uciekać, ale trafił na moje nogi :D Wspiął się po nich na wysokość mojego brzucha, po czym dopiero zobaczył że to JA i próbował uciec pod wannę :mrgreen: Nie udało mu się, rzecz jasna :lol: Teraz siedzi skulony i drżący na moich kolanach, jakby bał się że go uderzę za tę odrobinę sprzątania :1luvu:

joarkadia

Post » Wto gru 28, 2010 20:22 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Eeeee tam, wywalona suszarka :twisted: Poczytaj mu, jest na formu, wątek o największych kocich szkodnikach. Ja po tej lekturze już na nic nie narzekam :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Wto gru 28, 2010 20:23 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ale od godziny leży u mnie na kolanach i to jest stokroć ważniejsze!

joarkadia

Post » Wto gru 28, 2010 20:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

:lol: to sprzątanie się opłaciło :1luvu:

alix76

Post » Wto gru 28, 2010 20:54 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze::lol: to sprzątanie się opłaciło :1luvu:

Nie mogę sprzątać, bo maluch nadal przeciaga się na moich kolanach - pobija wszystkie rekordy! :1luvu:

joarkadia

Post » Wto gru 28, 2010 21:38 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Kolejny sukces - widząc obcego człowieka Cukierek dał się zobaczyć :D Co prawda nie był zbyt pewny siebie i wahał się wyjść z łazienki, ale udało mu się przemknąć między dwoma parami wielkich nóg i bezpiecznie czmychnać do drugiego pokoju :1luvu:

joarkadia

Post » Śro gru 29, 2010 20:11 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Mam pytanie dotyczące Sylwestra..... w zeszłym roku nie było mnie w tym czasie w domu, teraz prawdopodobnie będę - ale obawiam się o stan kociaków.... Jak kociaki reagują na hałasy, błyski za oknami - czy tak jak psy ogarnia je panika? Jak zaradzić złemu samopoczuciu kociaków w tym dniu?
A Cukierek.... rozrabia! Dziś po powrocie z pracy znalazłam go na swojej kanapie wylegującego się i ziewającego w najlepsze! Za to w drugim pokoju pogryziony kabelek od głośnika.... Nie wiem który to zrobił, ale wszystkie zostały pogłaskane i nakarmione kiełbaskami :twisted: Właśnie o niego najbardziej się boję, bo kociak reaguje strachem na każdy hałas...

joarkadia

Post » Śro gru 29, 2010 20:29 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

No Fabryc ucieka jak słyszy wystrzały, więc o niego się najbadziej boję. Pozostałe kociaki na takie epizodyczne, jak dotąd, strzały nie reagowały, ale nie wiem jak usłyszą sylwestrową salwę. Na wszelki wypadek my zostajemy w domku, żeby dodać im otuchy. A poza tym to taką okazję jak powitanie Nowego Roku należy witać z najlepszymi przyjaciółmi :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Śro gru 29, 2010 21:03 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukiereczek na kolanach:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Post » Śro gru 29, 2010 21:08 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Zasłużył sobie na to imię :mrgreen: Jest naprawdę słodki jak cukier, zwłaszcza teraz to z niego wychodzi. Nawet jak broi to ma taki niewinny wyraz pyszczka, że wszystko uchodzi mu płazem :1luvu:

joarkadia

Post » Śro gru 29, 2010 23:37 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Niniejszym ogłaszam pobicie kolejnego rekordu Cukierka - zobaczył obcego człowieka i - co prawda siedząc u mnie na kolanach - dał się pogłaskać i nie zwiewał :!: :!: :!: :!:
Poza tym dał się wziąść obcej osobie na ręce i nadstawiał łepek do głaskania, choć bardzo nieśmiało :mrgreen: Zmęczony atrakcjami w postaci obcej mordy w końcu zwiał jak zwykle pod wannę, ale jest coraz lepiej :D Choć teraz - nie wiem czemu znowu zaczyna się krztusić :cry:

joarkadia

Post » Czw gru 30, 2010 23:31 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dziś nastąpił koniec świata :evil: kociakowy :wink:
Spokojny dotąd i wyjatkowo grzeczny Ryś zaczął się rzucać, drapać i gryźć resztę kociaków..... Puszek próbował uciekać gdzie tylko się dało, Garfild znalazł nie domkniętą szafkę i tam się zakopał, a Cukierek wlazł do mojej nieużytej sukni ślubnej, Rademenes wskoczył w panice na szafę.... 8O Nie mówiąc już o mnie- kilkanaście nowych szram na rękach i nogach :twisted:
Nie wiem z jakich powodów tak mu odbiło - a trwało to ponad godzinę - ale pomogło dopiero zamknięcie Rysia na 1,5 godziny w łazience....

joarkadia

Post » Pt gru 31, 2010 5:35 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

joarkadia pisze:Dziś nastąpił koniec świata :evil: kociakowy :wink:
Spokojny dotąd i wyjatkowo grzeczny Ryś zaczął się rzucać, drapać i gryźć resztę kociaków..... Puszek próbował uciekać gdzie tylko się dało, Garfild znalazł nie domkniętą szafkę i tam się zakopał, a Cukierek wlazł do mojej nieużytej sukni ślubnej, Rademenes wskoczył w panice na szafę.... 8O Nie mówiąc już o mnie- kilkanaście nowych szram na rękach i nogach :twisted:
Nie wiem z jakich powodów tak mu odbiło - a trwało to ponad godzinę - ale pomogło dopiero zamknięcie Rysia na 1,5 godziny w łazience....

A nie strzelali pod oknem :( - może Ryś się boi?

alix76

[poprzednia][następna]