Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 26, 2010 20:36 Re: Paluch 4 - epidemia pp NIEUSTAJĄCO

Never pisze:na chwilę wpadam, przepraszam, ale ostatnio mam sporo na głowie.... :cry:

bardzo, ale to bardzo potrzebna jest pomoc finansowa - dług za leczenie kotkow osiągnął ponad 1000 zł, trzeba wpłacic cokolwiek chociaz, a nie ma juz skąd brac....
bardzo, bardzo dużo kotów ostatnio wyciągnełysmy, częśc naprawdę w ciężkim stanie. Nie jest spłacony do konca Bąbelek - a trzeba bylo mu kupowac jedzenie, płacic za badania i leczenie. Nie są spłacone ślepaczki - a z nimi jest tak samo. No i Zuzia-Ramona - na nią nie bylo zadnego wsparcia.....
Naprawdę jest sytuacja podbramkowa.... :(

proszę o jakieś namiary do przelewu
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Nie gru 26, 2010 21:56 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Beatka posłałam. Dzięki :1luvu:

I dzięki Taizu :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon gru 27, 2010 19:20 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Taizu i Beatka bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: Miałam jeszcze pieniądzę do Lanua :1luvu: , zaokrgliłam i posłałam na konto lecznicy 150 zeta :ok: :ok:

alareipan

Post » Wto gru 28, 2010 1:12 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

zaglądam przelotem. prepraszam, ale obecnie zajmuje sie jeszcze slepaczkami, ktore sa na 2 koncu wwy i nie wyrabiam sie juz niczym. na moim koncie zalega niesplacona rata kredytowa, wiec nie ma co przesylac mi pieniedzy, bo zezre mi bank. dlatego obecnie zbiorka zajmuje sie alareipan :D w czwartek jade do zuzi, zobaczyc jak sie dziewczyna czuje :D

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto gru 28, 2010 9:49 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

ja się dorzuce jeszcze po pensji 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Wto gru 28, 2010 19:25 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Spieszę sie do domu, więc tylko na szybko.

Z dobrych wieści.

MRUCZEK pojechał dziś do domu :D Obszedł mieszkanie 2 razy i poleciał niejadek do michy :wink: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Ale żeby za radośnie nie było...

DO SPŁATY PO BĄBLU, RAMONIE, ŚLEPACZKACH I GABISIU W LECZNICY ZOSTAŁO JESZCZE... 878 ZŁ. Kochani wesprzyjcie jakimiś bazarkami. Proszę!

I jest problem, który był do przewidzenia... Oto problem...

GILDA
Obrazek Obrazek Obrazek
:arrow: Gilda pierwszys raz do schronu trafiła jesienią 2009. Latem 2010 poszła do adopcji. Po 4 miesiącach wróciła. Gilda to kot dla koneserów. Typ: kot jednego właściciela. Bardzo się przywiązuje do jednej osoby, na jej głos potrafi wyleźć z najciemniejszego zakamarka. Potrafi być przemiła, rozmruczana, ale ewidentnie jest po jakiś przykrych przejściach - nie można z nią robić nic na siłę, bo potrafi dziabnąć. Szuka kąta u osoby doświadczonej i wyrozumiałej, która wie, że jak kot straszy, to trzeba dać spokój. Niestety o takie w schornie BARDZO trudno :( Jeślu poójdzie byle gdzie, to albo jakiś idiota jej wreszcie "odda", albo znowu wróci do schronu i znowu zaliczy 2 tygodnie obsewacji na wściekliznej. Całkowicie oprawiona, wysterylizoawna, zaszczepiona, na chwilę obecną zdrowa. Jest w PA.

Gilda wczoraj poszła do adopcji, dzisiaj wróciła... Najprawdopodobniej znowu ja czeka 2-tygodniowa obserwaja na wściekliznę. ONA POTRZEBNY DOŚWIADCZONEGO I WYROZUMIAŁEGO DOMU, KTÓRY WIE, ŹE NIEKTÓRYCH KOTÓW NIE MOŹNA BRAĆ NA SIŁĘ NA RĘCĘ :!: :!: :!:

alareipan

Post » Wto gru 28, 2010 19:40 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

alareipan pisze: Gilda pierwszys raz do schronu trafiła jesienią 2009. Latem 2010 poszła do adopcji. Po 4 miesiącach wróciła. Gilda to kot dla koneserów. Typ: kot jednego właściciela. Bardzo się przywiązuje do jednej osoby, na jej głos potrafi wyleźć z najciemniejszego zakamarka. Potrafi być przemiła, rozmruczana, ale ewidentnie jest po jakiś przykrych przejściach - nie można z nią robić nic na siłę, bo potrafi dziabnąć. Szuka kąta u osoby doświadczonej i wyrozumiałej, która wie, że jak kot straszy, to trzeba dać spokój. Niestety o takie w schornie BARDZO trudno Jeślu poójdzie byle gdzie, to albo jakiś idiota jej wreszcie "odda", albo znowu wróci do schronu i znowu zaliczy 2 tygodnie obsewacji na wściekliznej. Całkowicie oprawiona, wysterylizoawna, zaszczepiona, na chwilę obecną zdrowa. Jest w PA.Gilda wczoraj poszła do adopcji, dzisiaj wróciła... Najprawdopodobniej znowu ja czeka 2-tygodniowa obserwaja na wściekliznę. ONA POTRZEBNY DOŚWIADCZONEGO I WYROZUMIAŁEGO DOMU, KTÓRY WIE, ŹE NIEKTÓRYCH KOTÓW NIE MOŹNA BRAĆ NA SIŁĘ NA RĘCĘ

Gilduś moja ;(
Szkoda wielka, że znowu ktoś Cię oddał. Jeśli to zwrot, to raczej nie oddają na obserwację, prawda? Kafka wrócił i można było go od razu adoptować.
Gilda to kot specyficzny o dobrym sercu, ale no przecież nie każdy lubi jak się go męczy. Teraz jak była ponownie, lepiej nastawiona była do innych kotów.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto gru 28, 2010 20:52 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Tylko, że Kafka został oddany bo "odganiał rezydentkę od miski" :evil: , a Gildzia ponoć dosadniej okazała, że akurat nie ma ochoty na pieszczoty..
Ja nie znałam Gildy kiedy pierwszy raz trafiła do schroniska- nie mam więc porównania jak Wy- ale teraz przebywanie z nią sprawia mi autentyczna radość. Furkocze toto, mruczy, przychodzi wołana :1luvu: Tyle, że ja się nie narzucam Dziewczynie.. :roll:
Nie widziałam żeby reagowała agresywnie na inne koty- Gwarek straszył ją trochę przy misce to grzecznie odeszła i czekała na swoją kolej :| .
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto gru 28, 2010 21:17 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Pierwszy raz ją oddali po 3 miesiącach, z powodu "agresji w stosunku do właściciela". Przy podaniu takiej przyczyny procedura jest taka, że musi przejść 2-tygodniową obserwację na wściekliznę. Dziś oddali ją z tego samego powodu, więc to samo :( A ona potrafi być bardzo miła, jak kogoś pozna i zaufa, tylko ci &^% nie rozumieją, że to jeden z tych kotów, z którym nic nie można na siłę, bo nie przeniera w środkach! Teraz jest w A II.

alareipan

Post » Wto gru 28, 2010 23:42 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dziewczyny z wolontariatu.

Dostałyście pw z nazwą nowego wspónego użytkownika "wolontariat-Paluch". Profil nie jest ukryty, więc zawsze będzie widać, czy ktoś jest on line.

Dostałyście też propozycję postu 1., proszę o zapoznanie i szybki zwrot ;)

I teraz, co do porządku postów. W pw zaproponowałam, żeby 2. post, który odda Never był na "pilne potrzeby", dług, blender itp. - czekam na akceptację, bądź nie.

Co do kotów. Dość naturalny wydaje się podział na "do adopcji z Azylu I", "najpilniejsze" i "do adopcji warunkowej z Azylu II", ALE NIECH KTOŚ MI TERAZ POWIE, jakimi kryteriami będziemy się kierować wrzucając koty w "najpilniejsze? Czym kot z A II, będzie się różnił od "najpilniejszego z A II... Może lepiej zrobić jeden post dla Azylu I i jeden post dla Azylu II, a przypadki pilne wrzucać na górę Azylu II z jakimś ozbakowaniem "bardzo pilne"....

alareipan

Post » Śro gru 29, 2010 10:41 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

alareipan pisze:Co do kotów. Dość naturalny wydaje się podział na "do adopcji z Azylu I", "najpilniejsze" i "do adopcji warunkowej z Azylu II", ALE NIECH KTOŚ MI TERAZ POWIE, jakimi kryteriami będziemy się kierować wrzucając koty w "najpilniejsze? Czym kot z A II, będzie się różnił od "najpilniejszego z A II... Może lepiej zrobić jeden post dla Azylu I i jeden post dla Azylu II, a przypadki pilne wrzucać na górę Azylu II z jakimś ozbakowaniem "bardzo pilne"....

Ja nie widzę też opcji podziału "najpilniejszych" z rozróżnieniem na AI i AII bo to niestety jest mocno zmienne. "Pilny" kot z AI może za chwilę stać się "pilnym" kotem z AII. Proponuję zrobić podział na AI i AII i zgodnie z powyższą propozycją na samej górze wstawiać te, które pomocy potrzebują najbardziej i najszybciej...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro gru 29, 2010 11:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

jamkasica pisze:
alareipan pisze:Co do kotów. Dość naturalny wydaje się podział na "do adopcji z Azylu I", "najpilniejsze" i "do adopcji warunkowej z Azylu II", ALE NIECH KTOŚ MI TERAZ POWIE, jakimi kryteriami będziemy się kierować wrzucając koty w "najpilniejsze? Czym kot z A II, będzie się różnił od "najpilniejszego z A II... Może lepiej zrobić jeden post dla Azylu I i jeden post dla Azylu II, a przypadki pilne wrzucać na górę Azylu II z jakimś ozbakowaniem "bardzo pilne"....

Ja nie widzę też opcji podziału "najpilniejszych" z rozróżnieniem na AI i AII bo to niestety jest mocno zmienne. "Pilny" kot z AI może za chwilę stać się "pilnym" kotem z AII. Proponuję zrobić podział na AI i AII i zgodnie z powyższą propozycją na samej górze wstawiać te, które pomocy potrzebują najbardziej i najszybciej...

Zgadzam się, że lepszy jest podział z AI i AII po prostu z zaznaczeniem najbardziej potrzebujących zwierząt z danego działu.

"KOTY CHORE, W TRAKCIE LECZENIA, PRZED ZABIEGAMI STERYLIZACJI ORAZ KWARANTANNA PRZEBYWAJĄ NA AZYLU II - MOŻNA JE ADOPTOWAĆ NA UMOWĘ WARUNKOWĄ, [...]"
Stąd bym wyrzuciła te koty na kwarantannie, bo ich nawet na umowę warunkową nie można zabrać prawda? Tylko właściciel może odebrać. Może dopisać taką adnotację.
To by było na tyle jeśli o moje uwagi chodzi.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro gru 29, 2010 12:11 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

proszę o pw z numerem konta. Wiele nie mam, ale ziarnko do ziarnka...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro gru 29, 2010 12:49 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Potem "przyjdę" na dłużej. Teraz tylko do Alex. Posłałam pw. Dzięki! :1luvu:

alareipan

Post » Śro gru 29, 2010 19:33 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

co do podziału na azyl I, azyl II i pilne, to do pilnych myslalam wstawiac super pilne przypadki (kot nie je, ma depresję, jest baaardzo chory, umiera..) ale moze rzeczywiscie bardziej pilne przypadki lepiej wstawic po prostu na początku działu np. azyl II z czerwonymi napisami "PILNIE DO ADOPCJI!" Aha, myśle, że dobrze by było lekko zmienic tytuł wątku i dopisac takie słowa jak "schronisko" i Warszawa" czy "Wawa" - wiele osób, zwlaszcza z innych czesci Polski, nie wie, co to Paluch. I co z Hajkotką? Gdzie ona jest? Dziś były w PA dwa srebrne koty, ale oba chyba kocury, z czego jeden pojechal do domu a drugi najpewniej pojedzie jutro... Wiec Hajkotka jeszcze w AII? Jak tak, to trzeba ja przeniesc z działu PA do AII. Ja jak nie dzis to jutro wstawie zdjęcia nowych kotów w PA - było wszystkich w sumie bodajże 10, z czego prawie wszystkie nowe. Jeden kot koszmarnie brzydki, ale tak kochany i cudowny, że charakterem nadrabia całą swoją brzydotę :1luvu: Będzie ktos jutro?

A tu śmieszna naburmuszona kulka taka :lol:

Obrazek

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

[poprzednia][następna]