KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 14:06 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Nie mam dzieci i nie planuję ale kurczę ja bym "spalił na stosie" opiekuna i dziecko. Wiem że źle to chyba. Ale gniew we mnie wrósł już za głęboko...Gdyby tak palić na stosie tych wszystkich w kilka miesięcy by się wyplewiło zwyrodnialców i ich nasienie. Źle się z tym czuję że tak myślę...
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Wto gru 28, 2010 14:08 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Ja dostałam link do pewnego zdjęcia gdzie jest ten mały chłopczyk :) i osoba która ponoć kreciła film... eszystko jest w wydarzeniu na FB :ok: FB tak sprawę rozniosło :mrgreen: po internecie, że zamierzyli jego profil na Naszej-Klasie i Facebook'u :ok: także mają jego namiary(przypomnę sytuację z kotkiem wydmuchiwanym z pompy-w ten sam sposób sprawca został złapany-dzieki internetowi) :D

Ludzie z FB zbombardowali UWAGA-TVN, inne stacje, gazety mail'ami(nawet dziewczyny tutaj linki dodały) także kwestia chwili jak go złapią. :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto gru 28, 2010 14:09 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Tal-Rash to przykre co piszesz, ale pewno wielu ma podobne uczucia - ja mam dwójkę dzieciaczków i uczę ich opieki, współczucia dla zwierząt i ludzi, bo przecież ktoś nas musi zatąpić jak kiedyś dołączymy do naszych przyjaciół po tamtej stronie tęczy :D
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Wto gru 28, 2010 14:09 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Oni to dziecko skrzywdzili tak samo, jak kota. Przecież taki maluch nie rozumie jeszcze, co dobre, a co złe...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 28, 2010 14:10 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

CatAngel pisze:Ja dostałam link do pewnego zdjęcia gdzie jest ten mały chłopczyk :) i osoba która ponoć kreciła film... eszystko jest w wydarzeniu na FB :ok: FB tak sprawę rozniosło :mrgreen: po internecie, że zamierzyli jego profil na Naszej-Klasie i Facebook'u :ok: także mają jego namiary(przypomnę sytuację z kotkiem wydmuchiwanym z pompy-w ten sam sposób sprawca został złapany-dzieki internetowi) :D

Ludzie z FB zbombardowali UWAGA-TVN, inne stacje, gazety mail'ami(nawet dziewczyny tutaj linki dodały) także kwestia chwili jak go złapią. :mrgreen:

oby złapali go jak najszybciej.
ale coś mi się widzi,że filmik był o tym jak dziecko zachowuje sie na codzień wobec kota,wątpię by dzieciakowi tak małemu udało sie ten pomysł zaszczepić w godzinę :(
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto gru 28, 2010 14:11 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Zofia&Sasza pisze:Oni to dziecko skrzywdzili tak samo, jak kota. Przecież taki maluch nie rozumie jeszcze, co dobre, a co złe...

o i święte słowo
nikt temu dziecku nie uświadomił,że tak nie WOLNO
że zwierzak czuje,myśli ,potrzebuje jak człowiek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto gru 28, 2010 14:13 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Edytka1984 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Oni to dziecko skrzywdzili tak samo, jak kota. Przecież taki maluch nie rozumie jeszcze, co dobre, a co złe...

o i święte słowo

Moim zdaniem warto by zawiadomić organizacje praw dziecka. Nie wiem jakie, nie znam się. Oni mogą mieć większą siłę przebicia niż kociarze, a wsparcie się przyda. Do Rzecznika Praw Dziecka na pewno warto to wysłać.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 28, 2010 14:14 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

CatAngel pisze:Ja dostałam link do pewnego zdjęcia gdzie jest ten mały chłopczyk :) i osoba która ponoć kreciła film... eszystko jest w wydarzeniu na FB :ok: FB tak sprawę rozniosło :mrgreen: po internecie, że zamierzyli jego profil na Naszej-Klasie i Facebook'u :ok: także mają jego namiary(przypomnę sytuację z kotkiem wydmuchiwanym z pompy-w ten sam sposób sprawca został złapany-dzieki internetowi) :D

za takie wybryki to powinny być ukarani i rodzice,dziecko,opiekunowi itp
po prostu tak nie można..litości ludzie
ja wiem jedni wolą pomagać zwierzętom,inni ludziom ,ale jeśli człowiek krzywdzi zwierzę coś jest nie tak
widocznie ten dzieciak się bardzo nudził ....wiele miałam styczności z dzieciaczkami i naprawdę wiem,że można od małego wpajać co wolno co nie jak należy postępować itp
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 14:15 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Powiem tak........
Ekshibicjonizm i inne zboczenia mają to do siebie - że cieszą posiadającego daną dewiację o ile robi ona na innych wrażenie. Co to dla takiego dewianta za przyjemność kiedy rozchyli ten płaszcz i na nikim to nie robi wrażenia. Przecież im chodzi o ten pisk........wrzask....co z tego ze 13 - 14 latek...byle by efekt jakiś byl

Dlatego proponuję zlać tego osobnika, który powinien się przenieść na forum na którym ludzie każde zdanie rozpoczynają sentencjonalnie " nazywam się Janek......mam ileś tam lat........jestem........" i tyle.

Po co paść trolla. Gadanie do siebie pogłębia paranoję.....pisanie też. Czego mu szczerze życzę......

I nie ma się czym przejmować.......podobnie jak nikt się nie przejmuje tym co miałby do powiedzenia np. stół........gdyby mówił.
( to tak a'propos wypowiedzi tego pożal się forum egzekutora)

Dziecku i zwierzęciu trzeba współczuć. Kota skrzywdzono.....dziecko też.
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 14:17 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto gru 28, 2010 14:17 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Zofia&Sasza pisze:
Edytka1984 pisze:

o i święte słowo

Moim zdaniem warto by zawiadomić organizacje praw dziecka. Nie wiem jakie, nie znam się. Oni mogą mieć większą siłę przebicia niż kociarze, a wsparcie się przyda. Do Rzecznika Praw Dziecka na pewno warto to wysłać.

myślę,że do Rzecznika Praw Dziecka to by coś dało
temu dziecku by się jakiś nadzór przydał i badania w poradni psychologiczno-pedagogicznej
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 14:17 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Edytka1984 pisze:

za takie wybryki to powinny być ukarani i rodzice,dziecko,opiekunowi itp
po prostu tak nie można..litości ludzie
ja wiem jedni wolą pomagać zwierzętom,inni ludziom ,ale jeśli człowiek krzywdzi zwierzę coś jest nie tak
widocznie ten dzieciak się bardzo nudził ....wiele miałam styczności z dzieciaczkami i naprawdę wiem,że można od małego wpajać co wolno co nie jak należy postępować itp

Dziecko w tym wieku NIE MOŻE zostać ukarane. IMO - słusznie. Człowiek uczy się rozróżniać dobro od zła dopiero w pewnym wieku... Temu chłopcu zrobiono straszną krzywdę. I to ci co to zrobili powinni ponieść karę!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 28, 2010 14:19 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

to jedyne podstawowe wyjście dla dziecka - to badania w poradni psychologiczno - pedagogicznej ( z udziałem pedagoga bądź psychologa szkolnego)
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto gru 28, 2010 14:21 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Na Onecie już piszą o tym
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/tr ... omosc.html
Wygląda, że sprawa może zostać rozmyta. Z ustawy o ochronie zwierząt wiele się nie wyciśnie. Tu trzeba by zainteresować rzecznika praw dziecka i ścigać opiekunów malucha. Bo dziecku w takim sadystycznym domu grozi to samo co kotu.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto gru 28, 2010 14:21 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Edytka1984 pisze:to jedyne podstawowe wyjście dla dziecka - to badania w poradni psychologiczno - pedagogicznej ( z udziałem pedagoga bądź psychologa szkolnego)

jaki szkolny psycholog?
ten dzieć ma 3-4lata.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Edytka1984 pisze:to jedyne podstawowe wyjście dla dziecka - to badania w poradni psychologiczno - pedagogicznej ( z udziałem pedagoga bądź psychologa szkolnego)

Raczej przedszkolnego. :wink: Takiego malucha jeszcze da radę "zresocjalizować", tylko trzeba go najpierw namierzyć.
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]