czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 13:00 czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

Witam,

Mój 4,5 miesięczny kociak mniej więcej od tygodnia ma brązowy wyciek z nosa (nie za duży, bo jak przetrę nosek raz dziennie to starczy), dodatkowo sporadycznie kichnie i wczoraj zauważyłam ciemny nalot na jezyczku (który nie wiem od kiedy ma). Kociak był odchowany przy matce do 3-go miesiąca życia i szczepiony planowo. Cy należy się udać do weta czy to zwykłe nadziębienie, które samo minie?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

maniam1

Od: Śro paź 27, 2010 14:09

Post » Wto gru 28, 2010 13:02 Re: czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

ja bym chuchała na zimne i poszła do weta chociażby po to by dostać ochrzan ze jestem panikara.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto gru 28, 2010 13:03 Re: czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

ja tam poszłabym do weta. Lepiej zacząć leczyć kota jak zaczyna chorować, a nie jak już jest bardzo chory. Może mieć koci katar, nikt przez internet diagnozy nie postawi. Jak masz możliwość idź do weta z kotkiem :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto gru 28, 2010 13:03 Re: czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

Koszmaria pisze:ja bym chuchała na zimne i poszła do weta chociażby po to by dostać ochrzan ze jestem panikara.

Popieram!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 28, 2010 13:27 Re: czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

Chyba macie rację, nie ma się co stresować i zastanawiać, pójdę jeszcze dzisiaj.

maniam1

Od: Śro paź 27, 2010 14:09

Post » Wto gru 28, 2010 14:04 Re: czarny nalot na języku, wyciek z nosa, kichanie

maniam1 pisze:Chyba macie rację, nie ma się co stresować i zastanawiać, pójdę jeszcze dzisiaj.

napisz koniecznie co weterynarz powiedział,trzymam kciuki żebyś jednak dostała ochrzan za nadgorliwość :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17