K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 27, 2010 15:46 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Cammi pisze:Fuks miał odczyniać czary i zaanektować potrzeby weterynaryjne w czasie świąt.
Chłopakowi się ząb - a dokładnie kieł ułamał, obruszył, czy jak to nazwać. Ma go prawie w poprzek.Tu na wsi veta niet w święta a że młody je, sika, drze się jak co dzień - odpuściłam jazdę do Wrocławia - wizytę mamy na jutro i tak umówioną.
Czy ten ząb może mu pozostawić w takim stanie - nie ma problemów z jedzeniem, piciem, nie widać tam nic żeby się coś działo. Przy jego nerkach nie ma żadnej możliwości podania narkozy. Więc jeżeli ząb sam nie wypadnie to co robić? Na żywca go wyciągać? Ten kot - mimo, że mu dają 17, 19 lat już przy pobieraniu krwi wykazuje się taką żywotnością, że sobie nie wyobrażam wyrywania zęba na żywca. Fuj - co za sadyzm...

Obrazek

Czy ząb może w takim stanie pozostać to wątpie - ale tu wet sie wypowie.

Jeżeli nie narkoza to głupi jaś + miejscowe.

Narkoza wziewna + przepłukanie dla nerek jest w miarę oki.

Moja psica była dwa razy operowana właśnie w narkozie wziewnej. Łapę miała szytą tylko na miejscowym.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon gru 27, 2010 15:47 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:jutro gdzieś ok 11:20 na Krowoderskiej 8 w YMCA w holu, Robert przywiezie wszystko, ja dotrę przed 16-stą mam nadzieję.
Sol, powinniśmy jeszcze być ok 19-stej ale dzwoń i pytaj, bo może będziemy już w domu i tam to mogę przejąć

dzieki za odpowiedz - bede dzwonic do Was, najwyzej podrzuce Ci do domu.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 27, 2010 16:04 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

_namida_ pisze:Ja będę na Kocimskiej ok. 20:30 i zostawię tam swoje rzeczy, jeśli macie jakieś specjalne karteczki do wyceny, to zostawcie proszę dla mnie, przyniosę ok. 10 rzeczy. Ceny pewnie tak max. po kilka złotych?

nie mamy specjalnych karteczek, ceny umiarkowane:) aby po prostu to poschodziło

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 27, 2010 16:44 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:jutro gdzieś ok 11:20 na Krowoderskiej 8 w YMCA w holu, Robert przywiezie wszystko, ja dotrę przed 16-stą mam nadzieję.
Sol, powinniśmy jeszcze być ok 19-stej ale dzwoń i pytaj, bo może będziemy już w domu i tam to mogę przejąć

Tweety od Basztowej bliżej ?
Będę najpóźniej na 12.( muszę rano iść do weta po receptę
na antybiotyk dla suczy)
Z kim będę ?
Jakiś strój obowiązuje ? czy mogę ubrać Fundacyjny podkoszulek

Aha nie mam legitymacji bo mi Hans Klos zapitolił ...Identyfikator mam ...

No to do juterka :ok: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon gru 27, 2010 17:20 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Etiopia pisze:Z kim będę ?
Identyfikator mam ...
No to do juterka :ok:
:1luvu:

Ze mną będziesz, ale nie wiem, jak się poznamy, kiedy się znamy. Znaczy osobiście, bo stąd to i owszem (książeczka o pieskich wyspach doszła dziś, dziękuję).
Będę o 11.20, ale nie mam identyfikatora, w ogóle nic identyfikującego z AFN, poza kluczami na Kocimską

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon gru 27, 2010 17:25 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:
Etiopia pisze:Z kim będę ?
Identyfikator mam ...
No to do juterka :ok:
:1luvu:

Ze mną będziesz, ale nie wiem, jak się poznamy, kiedy się znamy. Znaczy osobiście, bo stąd to i owszem (książeczka o pieskich wyspach doszła dziś, dziękuję).
Będę o 11.20, ale nie mam identyfikatora, w ogóle nic identyfikującego z AFN, poza kluczami na Kocimską

Jakoś się poznamy - będę w koszulce AFN a na szyi będzie mi dyndał identyfikator na smyczy AFN .
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon gru 27, 2010 20:01 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety po ile jest Calm i Renal u dr Dudy ??

Calm dla Nali bo ją przerobię na ścierkę do podłogi a renal dla Tequili :(

Mam nadzieję ze Cię jutro uściskam :1luvu: :1luvu: Stęskniłam się za Tobą prze okrutnie.....

Ps: czy ktoś ma nie potrzebny dyfuzor do feliway muszę suczy zapodać D.A.P. Sam wkład znalazłam w miarę przystępnej cenie a z dyfuzorem ciutkę za drogo wychodzi......
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon gru 27, 2010 20:30 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Etiopia pisze:Tweety po ile jest Calm i Renal u dr Dudy ??

Calm dla Nali bo ją przerobię na ścierkę do podłogi a renal dla Tequili :(

Mam nadzieję ze Cię jutro uściskam :1luvu: :1luvu: Stęskniłam się za Tobą prze okrutnie.....

Ps: czy ktoś ma nie potrzebny dyfuzor do feliway muszę suczy zapodać D.A.P. Sam wkład znalazłam w miarę przystępnej cenie a z dyfuzorem ciutkę za drogo wychodzi......

calm chyba 130 albo 140, nie pamiętam teraz, pytaj jutro Roberta, on zamawiał, może pamięta też i po ile renal.

jej siostra, będzie dla Ciebie identyfikator, nawet na smyczy AFN-u :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 27, 2010 21:16 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tweety pisze:
jej siostra, będzie dla Ciebie identyfikator, nawet na smyczy AFN-u :wink:

:dance:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon gru 27, 2010 21:20 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

U mnie niestety identyfikatora brak :( a teraz to już pewnie za późno, ale może jakoś się uda bez???
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pon gru 27, 2010 21:21 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Proszę, niech mi ktoś litościwie podpowie, gdzie jest strona z kotami AFN do adopcji, Taka ogólnie dostępna, a nie zestawienie z pierwszej strony wątku.
cześć z was poznała Irusia i Jarusia-koty dzielnie ( jeden mniej, drugi bardziej) kwestowały w GK. Prawdopodobnie mają białaczkę :( Dziś test miała robiony ich siostrzyczka, wyszedł pozytywny. Iruś i Jaruś będą testowania prawdopodobnie jutro. Jak w jakims przyzwoitym czasie te koty nie znajdą domu, grozi im uśpienie ( tam gdzie przebywają tymczasowo, nie mogą zostać zbyt długo, w zasadzie już nie powinno ich tam być, fakt, że są białaczkowe nie ułatwia sprawy). Proszę, pamiętajcie o tych kotach, one nie chorują, są "tylko" nosicielami :( .
Pani, która miała wziąć Pati, ma przedyskutować sprawę z weterynarzem i dać mi znać, ale myslę, że juz znam jej decyzję. Panią, która ma jednego białaczkowca ( ta, która miała adoptować Dupka), będę namawiać, ale dopiero w styczniu ( teraz nie może sie spotkać)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon gru 27, 2010 23:34 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Negrita jest już w swoim domku, bardzo miłym, oby było jej jak najlepiej. Zasłużyła kocia mama na dobry, spokojny dom.
Mam pytanie, choć wiem, że sprawa chyba jest beznadziejna ... u mnie w piwnicy pomieszkują bezdomne koty i jeden z nich, kocur gigant i strasznie sprytny (parę razy zastawiałam na niego klatkę-łapkę, bez rezultatu) uporczywie znaczy teren.
Smród rozchodzi się po klatce schodowej i powoduje poważne kłopoty z sąsiadami. Czy jest jakiś sposób, aby zniwelować ten zapach? Piwnica jest zamknięta, a wonieje po drugie piętro :( poprzyklejałam na korytarzu odświeżacze powietrza, ale kombinacja w/w z konwalią daje jeszcze gorsze efekty ... macie może jakiś pomysł?
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon gru 27, 2010 23:36 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Tosza pisze:Proszę, niech mi ktoś litościwie podpowie, gdzie jest strona z kotami AFN do adopcji, Taka ogólnie dostępna, a nie zestawienie z pierwszej strony wątku.

http://krakow.afn.pl/adopcje.php

Rzeczy na Ciuchowisko przywiozę rano na Kocimską ok. 8, zanim wróciłam do domu i to powyceniałam oraz odkłaczyłam (bo 6 kotów natychmiast się na tej stercie uwaliło), to się zrobiła 23. Wyszło tego ok. 30 sztuk a i tak zostały mi pełne szafy tego, z czym jeszcze nie potrafię się rozstać... . Wszystkie rzeczy mają cenę przypiętą do metki (od 1 do 10zł).
Proponuję jak nie będzie schodziło przez ostatnie np. 2h zrobić 50% obniżki, albo wszystko za 2 zł, albo inną promocję.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pon gru 27, 2010 23:45 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Szalony Kot pisze:Kinga, kastracja...

Święta racja, Szalony Kocie, tylko jak skubanego złapać .... wszystkie inne piwniczaki są już wysterylizowane ...
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

[poprzednia][następna]