Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 27, 2010 12:55 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Leniwe pozdrowienia od Biga :D
Obrazek
Big uwielbia być czochrany po całym ciele i przewraca się po podłodze - czochra jak piesek :ryk:
To jego ulubiona zabawa
drugie jego ulubione zajęcie to :ryk: Obrazek spanie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon gru 27, 2010 15:28 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Czy/gdzie jest książeczka Yoshiego? Bo DS prosi o nią. Na spotkanie przywiozę buteleczkę z naklejką szczepionki którą dostała - wtedy chyba najlepiej będzie zalatwic przekazywanie wszystkiego :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 27, 2010 15:58 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

byłam rano w chatce i mam pytanie czy osoby dyzurujace w ostatnich dniach chyba od 23.12 do dzis podawaly kociakom z dołu syrop,smarowały grzyba :?: czy przez ostatnie dni ktos podawal Miłce catosal :?:

Pytam bo wogole nie ma wpisow w ewidencji co zaskutkowalo tym ze Miłce dzis nie podalam zastrzyku bo poprostu zgupialam na boksie jest kartka ze ma dostac 1 x dziennie a w ewidencji cisza jakby nikt nie podawal 8O

u maluchow skolei ostatni wpis byl z 23.12 lub 22.12 -niepamietam juz dokladnie
i ostatnia wpisala sie alienor to wynika ze dalej nikt nie podawal
poprostu od tego 23.12 do dzis w ewidencji maluchow echo...cisza...nic
wiem ze napewno leki dostały ale nikt sie nie wpisal wiec mozna myslec ze nic nie dostały :roll:

EDIT:jeszcze mam pytanie do osoby ktora kupuje/zamawia zwirek
jaka jest cena tego grubszego zwirku?
pytam sama dla siebie bo chce sie zaopatrzyc w wieksze opakowanie dla mojego kota
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 27, 2010 18:59 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Jutro prawdopodobnie będzie następna dostawa łososia - czyli dla nas resztki i styropian. Czy ktoś zmotoryzowany może odebrać jakby co z Bytomia?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 27, 2010 20:46 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

trochę medycznych spraw:

ewidencja podanych leków - musi być uzupełniana - jutro doniosę nowe karty ale pamietajcie jest to bardzo ważne. Musimy wiedzieć jak koty reagują na leczenie, czy dane leki skutkują. Będę bardzo upierdliwa ale będę o tym ciągle Wam przypominać :twisted:

na boksach wiszą kartki na ktorych jest rozpisane leczenie, ponadto dziś wysyłam do Tereni i będzie pod grafikiem dyżurów na 1 stronie.
Bylismy dzisiaj u wetów u z kotami -
I po kolei:
Psotka - koci katar ładnie sie wyleczył niestety jak zwykle zaatakował po antybiotyku grzyb. Takiego wielkiego nigdy nie widzialam 8O
na prawej łopatce mega placek czarny. Spryskany fungidermem - kolejne pryskanie w środę, piatek, w niedzielę - potem raz na tydzień, dostała dziś Biocan, szczepienia wbite do książeczki, rana po sterylce robi wrażenie, weterynarze sobie ją pokazywali ma chyba mniej niz cm

Coffie - rana po sterylce nie taka piękna, ale tez się ładnie goi, plaster z łapki ściągnięty, kaftanik zostaje do środy. Kotka biega luzem.

Królisia i Efi - niestety Koci Katar straszny - osłuchowe zmiany w płucach, oskrzelach, charczą prychają. Dostały nowy antybiotyk w zastrzyku, do tego imunnol co dwa dni w zastrzyku. Ponieważ obie panie nie współpracują przy podawaniu lekow do srody bede przyjeżdzać z Piotrkiem dawać im zastrzyki a potem czwartek i piątek muszę sie z którąś z was umowić po pracy bo jedna osoba nie poradzi.

zaraz wypiszę co jak podajemy i poproszę Teresę o wrzutkę na 1 stronę.

Gosiu - co tam u Guida?
Ostatnio edytowano Pon gru 27, 2010 22:21 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon gru 27, 2010 21:09 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

proponuję nazwać biało rude rodzeństwo Tofik i Tofinka

ale Tofinka ma przepiękne pomarańczowe oczy :1luvu:

Filomen

Post » Pon gru 27, 2010 22:03 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

A jaki antybiotyk dostały dodatkowo Efi i Królisia? Efi to chwilami b. kiepsko wygląda :(
B. dobry pomysł z tym by kącik medyczny był stale na wątku na początku i mógł być na bieżąco aktualizowany :ok:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon gru 27, 2010 22:20 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Wkleiłam kącik medyczny na 1 stronę wątku :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 27, 2010 22:25 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Wkleiłam kącik medyczny na 1 stronę wątku :D

Tereniu mała poprawka :oops: unidoxu nie podaję do marbocylu
wysłalam poprawkę, ale i tak ja podaje leki krolisi i efi

Filomen

Post » Pon gru 27, 2010 22:32 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Filomen pisze:
terenia1 pisze:Wkleiłam kącik medyczny na 1 stronę wątku :D

Tereniu mała poprawka :oops: unidoxu nie podaję do marbocylu
wysłalam poprawkę, ale i tak ja podaje leki krolisi i efi

Poprawiłam kącik medyczny jest pod grafikiem - wszystko w trzecim poście na 1 stronie wątku.
Dodałam Rudą - z grzybem i Frania świerzb uszny.

terenia1

Post » Pon gru 27, 2010 22:37 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dziś naszą Kocią Chatkę odwiedził spóźniony Mikołaj - kociaki dostały kocyki, miseczki, suche jedzonko, legowisko, budkę wiklinową, zabaweczki, witaminki wątróbkę i wołowinkę na tą chwilę w mojej lodówce w środę przygotuję na wieczór jakieś smaczne jedzonko,
a najważniesze dostały super wypasiony drapak taki 3 poziomowy z budkami, legowiskami, drabinkami i sznurkami (w sklepie taki kosztuje chyba z pięć stów jak nie więcej 8O) będą miały niezłą zabawę :D

terenia1

Post » Pon gru 27, 2010 22:38 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:A jaki antybiotyk dostały dodatkowo Efi i Królisia? Efi to chwilami b. kiepsko wygląda :(
B. dobry pomysł z tym by kącik medyczny był stale na wątku na początku i mógł być na bieżąco aktualizowany :ok:

marbocyl - bardzo silny ale kotki mają bardzo silny katar i zajęte płuca :(

Filomen

Post » Pon gru 27, 2010 23:35 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mam wielka prośbę, moze akurat ktoś będzie miał jakieś możliwości.

Chodzi o dom tymczasowy dla czarnuszka pani Halinki z rehabilitacji zwierząt. Do pani HAlinki chodziliśmy z Milutkiem z przetrąconym kręgosłupem na rehabilitację.
Pani Halinka uratowała kociaki i wychowała. Ale sa u Niej w piwnicy. Został teraz jeden z dziką matką, drugi jest juz wyadoptowany. W towarzystwie domowego kociaka i domowych warunków szybciutko sie oswoił. A tamten drugi z dziką matką w piwnicy ma problem. Pani Halinka siedzi z nimi po nocach i socjalizuje ale w normalnych warunkach napewno miałby bidus większe szanse. Kociaki mialy sporo ogłoszen ale jakos nie miały szczęścia. Teraz mąż pani Halinki zorganizował tablice ogłoszeń u siebie w pracy. To szkoła ze spora liczbą studentów. Bedziemy mogli tez nasze ogłoszenia tam wieszać. No ale najpierw tamten podrostek. Zna ktos może kogoś z zacięciem do oswajania?
Mąż pani Halinki bardzo się martwi tymi nieprzespanymi nocami spędzanymi w piwnicy

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 28, 2010 6:36 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:Jutro prawdopodobnie będzie następna dostawa łososia - czyli dla nas resztki i styropian. Czy ktoś zmotoryzowany może odebrać jakby co z Bytomia?

Dopiero ok 18-19 będę wiedział, czy dam radę - samochód mamy na razie bez chłodnicy i dziś - miejmy nadzieje - będzie montowana (dopiero dziś ją odbiorę). Zatem raczej odpadam tym razem...

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Wto gru 28, 2010 8:47 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Dziś naszą Kocią Chatkę odwiedził spóźniony Mikołaj - kociaki dostały kocyki, miseczki, suche jedzonko, legowisko, budkę wiklinową, zabaweczki, witaminki wątróbkę i wołowinkę na tą chwilę w mojej lodówce w środę przygotuję na wieczór jakieś smaczne jedzonko,
a najważniesze dostały super wypasiony drapak taki 3 poziomowy z budkami, legowiskami, drabinkami i sznurkami (w sklepie taki kosztuje chyba z pięć stów jak nie więcej 8O) będą miały niezłą zabawę :D

A ten Mikołaj to skąd się wziął :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]