Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Boyar pisze:Dzisiaj, po rodzinnej kolacji, zamiast zasiasc przed TV, wybralem dalsza lekture forum, glownie watku Kociego ABC - znalazlem tam sporo ciekawych informacji oraz wskazowek co do zabezpieczenia okien o ktorym tu wspominaliscie - wydaje mi sie ze jest to jak najbardziej do zrobienia - badz co badz dla nas to bez roznicy czy okno sie uchyla czy otwiera (z zabezpieczeniem) a kociakowi moze to uratowac zycie. Co do balkonu to widzialem rozwiazanie z siatka ktora byla dosc przeswitujaca (na zasadzie zylki?) wiec nie rzucala sie tak w oczy.
Nie bralem za to pod uwage dodatkowych niebezpieczenstw typu: garnek z gotujaca sie woda itp do ktorych dostep bylby dosc latwy przy chwili nieuwagi - trzeba bedzie nad tym pomyslec.
Zapach o ktory martwila sie moja 2 polowa, nie powinien wystepowac u wyakstrowanego kota (nie powinien znaczyc terenu) wiec tu mamy teoretycznie problem z glowy. Dywan posiadamy jeden wiec nie bedzie problemu z praniem, za to zastanawiam sie czy ktos z Was ma drewniana podloge (nie panele) i jak wyglada wtedy usuwanie nieczystosci? Tego niestety nie udalo mi sie znalezc w ABC i podanych tam linkach. 80% mieszkania ma drewniana podloge
Na pewno jeszcze nie raz bede wracac do watku ABC - jest tam masa przydatnych informacji. Jesli po tych wszystkich przemysleniach i rozwazaniach zdecydujemy sie na kotka, bedzie to pewnie najwczesniej na przelomie styczen/luty gdyz najpierw musielibysmy przygotowac dom (oraz zabezpieczenia - narazie wszystko jest zawsze zamkniete - zima - ale gdy zacznie sie robic cieplej - wtedy zabezpieczenia beda obowiazkowe)
Aha - wyglada na to ze kotek bedzie jednak chyba z adopcji - jest tyle slicznych stworkow ktore mozna przygarnac ze placenie za nie dosc duzych $ nie jest potrzebne, a przy okazji mozna zapewnic jakiemus kociakowi normalne warunki do zycia : )
Boyar pisze: Dywan posiadamy jeden wiec nie bedzie problemu z praniem, za to zastanawiam sie czy ktos z Was ma drewniana podloge (nie panele) i jak wyglada wtedy usuwanie nieczystosci? Tego niestety nie udalo mi sie znalezc w ABC i podanych tam linkach. 80% mieszkania ma drewniana podloge
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 147 gości