Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw gru 23, 2010 18:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Proszę, podbijajcie w miarę możliwości...viewtopic.php?f=1&t=121823&start=0

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Pt gru 24, 2010 1:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Kochani życzę wszystkim wesołych, spokojnych i radosnych Świąt!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt gru 24, 2010 1:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Hej Marlena
widze że nie tylko ja znalazłam czas w nocy aby napisać, jutro czasowo bez szans...

Niechaj w szczęściu życie mija,
zdrowie niechaj zawsze sprzyja,
W dzień Bożego Narodzenia
takie ślemy Wam Wszystkim życzenia
Maria i Paweł
Cleopatra, Ramzes i Nestii ;-)
oraz szczęśliwa Sonia :D

Tak Sonia z Westerplatte już z nowego domu z Oruni Górnej :ryk:
zobaczcie sami:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dom dla Soni jest dla mnie największym prezentem jaki mogłam dostać w tegoroczne Święta. Serio, wszystkie inne rzeczy raczej straciły blask,
Sonia odnajduje sie znakomicie w bloku, jest przytulasta i uwielbia byc na kolanach, co jest nie łatwą sprawą z uwagi na jej wielkość, już nawet spacery na smyczy sa w miarę normalne ;-) tak napisała p. Kasia -opiekunka suczki, w połowie stycznia bedzie przeprowadzona sterylizacja (zakład pracy pokryje koszty)
:ok:
Dziękuje Wam za zaangażowanie!

spokojnej nocki życzę
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt gru 24, 2010 7:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mario, zdjecia lzy do oczu cisna, ze suczka z obskurnej budy trafila na salony ...... i ze taka szczesliwa .... (tym bardziej ze ona wyglada jak sunia moich rodzicow....)

Ja rowniez zycze Wam wszytskim Pogodnych Swiat w gronie rodziny i przyjaciol i duzo spokoju :lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt gru 24, 2010 9:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

11 footer wraz ze mną życzy Wam , Waszym kociastym i rodzince zdrowych i spokojnych Świąt :)

http://ak.imgag.com/imgag/product/previ ... 7/graphic1

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt gru 24, 2010 10:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt gru 24, 2010 14:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Za święta bez niespodzianek :ok: . Spokojnych, leniwych, takich po których się zmienia rozmiar ubrania -niekoniecznie na mniejszy :wink: . Wszystkiego radosnego!
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob gru 25, 2010 13:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Pani od osiedlowej kotki proponowałam super styropianowy karton by zrobić budkę wystarczyło by tylko że jej maż zrobi otwór i budkę opatuli grubym workiem by chronić od deszczu (worek tez bym dała).Prosiłam o zdjęcia kotki by na facebooka wstawić może a nóż ktoś do domu z ogrodem by ją wziął ale takich zdjęć nie dostałam.

Co do kociaków działkowych bardzo wszystkich przepraszam ze nie znam się na schorzeniach kocich że nie domyśliłam się ze oko musi być do operacji.Jak byłam zobaczyć kociaki to maluch oko cały czas przymykał miał załzawione.Na drugi dzień miał oko w lepszym stanie było nawet widać jego niebieskie śliczne oczko wtedy dopiero zauważyłam ze ma coś na oku jakąś narośl.W transporterze szału dostawał tak się bał i tłukł się o kratkę i rozbabrał jeszcze gorzej to oko.Poza tym ci ludzie z tym kociakiem byli u weta kociak brał antybiotyk i maść do oczu i wetka z Cechowej powiedziała tym ludziom że oko wyzdrowieje więc myślałam ze nie będzie tak źle.U kotki widziałam te zamglone oczy i to mówiłam i chyba nawet przed zabraniem pisałam na forum.
Sabina ja właśnie dlatego odeszłam z PKDT bo wiecznie były pretensje takie jak tego typu i miałam tego serdecznie dość.Zamiast sobie nawzajem pomagać to lepiej naskakiwać że ktoś zrobił źle.Jeżeli chodzi o finanse to jestem pewna że ludzie dobrego serca pomogą sfinansować koszty leczenia tych kociaków działkowych i pewnie PKDT nie będzie musiało dokładać ani grosza.
Marlena była świadkiem jak pani się rozpłakała gdy zabierała ostatniego kociaka (zdrowego),była wdzięczna bardzo.
Pretensje o kociaki śmietnikowe teraz o działkowe trzeciego razu już nie będzie.
Żałuje że w święta weszłam na ten wątek mam już humor zepsuty.

Maria plany lekcji są u Marleny.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob gru 25, 2010 19:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

chyba nie jest jeszcze za późno, bo i ja się dołączam do życzeń- zdrówka, miłości i odpoczynku oraz zdrowych kotów dla was wszystkich :lol: :lol: :lol:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob gru 25, 2010 19:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

kinga, chyba wyraźnie napisałam ze pomożemy finansowo spłacić te koty, nie pisałem tego w złej wierze. jedyny problem był taki ze nikt nie zadzwonił do marleny i nie zapytał o stan finansów, nikt nie zapytał weta o cennik, wszytko się działo jakoś za plecami i tyle. może i ja niepotrzebnie dałam się "wkręcić" wydzwaniając do asi. faktycznie chyba nie proszona nie powinnam się wtrącać, za co przepraszam- bez wyraźnego zapytania więcej tego nie zrobię. koty śmietnikowe- to była szybka akcja, z tego co pamiętam od razu załatwiłam im boks u kasprzyków, a na samym początku winera proponowała ich zwóz. afera była tylko o to ich leczenie, ze mają trafić do innej kliniki. tu chodziło tylko o bark uzgodnień i tyle.
wyszło widac dobrze- przecieź seja pisze że wszytko gra więc nie ma się o co wściekać.
to ja mam za długi nos i niepotrzebnie się wtrącam w nieswoje sprawy.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob gru 25, 2010 20:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ja tez spóźniona z życzeniami, wróciłam właśnie z zaśnieżonych Borów Tucholskich :D
ObrazekObrazek
Niech Wam również Święta upływają w miłej atmosferze. Spokojnych, rodzinnych, zdrowych, pysznych, bogatych, leniwych, magicznych ... , co kto potrzebuje :lol:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob gru 25, 2010 20:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ech a mój rysław się spisuje w święta na medal, dajanka łazi po całym domu, on nic nie mówi, nie ma nic przeciwko temu- szok :ok: :lol: to chyba jest jego prezent dla mnie w tym roku :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob gru 25, 2010 21:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nikt nie powiedział że cena operacji była nie znana wiedziałyśmy(będąc z kociakiem u weta)
że koszt = 250zł bo Łukuć powiedział chodziło o to że kociak na Cito (najlepiej parę dni wcześniej) musiał mieć zrobioną operację decyzję trzeba było podjąć w minutę nie było ani czasu ani nikt nie pomyślał wydzwaniać do was bo nikt się nie spodziewał że kociak będzie musiał mieć operację to wszystko wydarzyło się tak szybko.Już nie chcę tej dyskusji dalej prowadzić bo do niczego dobrego nie dąży.
Najważniejsze że kociaka udało się uratować że czuje się dobrze jak to Maria powiedziała takie momenty są lepsze niż rzeczowe prezenty świąteczne.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie gru 26, 2010 13:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Moim zdaniem wyolbrzymiasz Kinga, nikt nie ma do nikogo pretensji, chodzi tu o brak komunikacji miedzy nami i umiejętności pracowania w zespole. Jeśli nie czytałabym forum nie wiedziała bym co się dzieje w PKDT. Agnieszka M. nie wchodzi na forum nie pisze co robi, ale dzwoni do mnie, do dziewczyn i mówi chociaż po fakcie "złapałam szarego kociaka, ma kk, za 2 tyg bedzie zdrowy", w tym przypadku dowiedzialam sie o kotach z forum, co mi nie odpowiada, koniec tematu, a Ty go roztrząsasz...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie gru 26, 2010 15:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Zajrzyjcie tutaj, proszę. Może któraś z Was może pomóc w transporcie, jak będzie więcej danych?
viewtopic.php?f=1&t=121823&p=6851505#p6851505

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

[poprzednia][następna]