Tillibulkowo - proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 24, 2010 2:00 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Radosnych, Tillku&gang :wink: :piwa:
Obrazek Wesołych :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt gru 24, 2010 12:51 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Puk puk …. ja tylko na chwilę…….. Ślad malutki pragnę zostawić w Twoim świecie, nie potrzeba więcej. Koszyk życzeń świątecznych niosę ze sobą, życzeń wymarzonych, od tych najmniejszych cichutkich jak westchnienie, po te największe z zapachem przygody…. Wiarę w nim mam, Nadzieję , Miłość, ciszę Wigilijnego Wieczoru, zapach choinki, skrzypiący śnieg pod butami, leniwie mruczące koty - to wszystko jest teraz Twoje. Dobrych Świąt….
życzę ja i Kotki Trzy :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt gru 24, 2010 21:34 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Obrazek

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność.

Tego Wam kochani życzę z całego serca
:!:

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob gru 25, 2010 10:26 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

:1luvu: :1luvu: dziekuje wszystkim za pamiec i zyczenia :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob gru 25, 2010 10:29 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

dzisiaj odbyłam z Zorką batalie o kłaka - pióra latały!! zostałam dziabnięta w ręke i podrapana (potem juz zalozylam sweter i rekawiczki) - nawet nowy grzebien do odfilcowania siersci, nowa szczotka (zgrzeblo - btw plastikowa, wiec bez sensu), ani furminator nie radzą sobie z Zorkowymi kołtunami - nie mowiac juz o mnie oczywiscie :roll: :roll: kilka wycielam nozyczkami, bo nijak nie dalo sie ich inaczej usunac - ogolnie to obraza na całego :lol:

tillibulek

Post » Sob gru 25, 2010 10:57 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Cześć Tilli świątecznie :1luvu:

tillibulek pisze:dzisiaj odbyłam z Zorką batalie o kłaka - pióra latały!! zostałam dziabnięta w ręke i podrapana (potem juz zalozylam sweter i rekawiczki) - nawet nowy grzebien do odfilcowania siersci, nowa szczotka (zgrzeblo - btw plastikowa, wiec bez sensu), ani furminator nie radzą sobie z Zorkowymi kołtunami - nie mowiac juz o mnie oczywiscie :roll: :roll: kilka wycielam nozyczkami, bo nijak nie dalo sie ich inaczej usunac - ogolnie to obraza na całego :lol:

Ja mam do Taćki coś takiego http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystos ... b7a0e88637
To takie skrzyżowanie filcaka z małym furminatorem, ale świetnie rozcina kołtuny właśnie. I nie narusza wierzchniej pokrywy, nie ma strachu, że się kotu krzywdę zrobi, bo ząbki są zakrzywione i nie ciągnie, tylko rozcina kołtuny.
Taćka kiedyś miała takie aż sfilcowane strąki na tyłku i właśnie tym wet rozczesał bez większego problemu. Na co dzień nie używam, więc mogę pożyczyć na wypróbowanie, jakbyś chciała.

Aaaa, Tatoolek też nie lubi działań sierściowych i tym dużo łatwiej idzie, niż wycinanie nożyczkami (i bezpieczniej)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob gru 25, 2010 11:01 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

ObrazekMadziu i koteczki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob gru 25, 2010 11:40 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Zdrowych ,pogodnych Świąt przepełnionych miłością i nadzieją na lepsze jutro przesyła Gosia wraz z kocią ekipą

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Sob gru 25, 2010 11:53 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

no wlasnie, OKI, zalamalam rece nad tymi jej kołtunami, ona nienawidzi sie czesac, kazde czesanie to batalia, a niestety bardzo sie kołtuni

widzialam w zooplusie taki trymer, ale to kosztuje 60 zł :strach:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... wice/30734

takiego jak pokazalas jeszcze nie widzialam...

czy Tacia sprawiala wrazenie jakby te kołtuny ja bolaly w czasie czesania tym ustrojstwem?? bo Zorka to tak sie wscieka, warczy, jakby to bylo dla niej bardzo bolesne, choc ja to robie w miare delikatnie.... :(

tillibulek

Post » Sob gru 25, 2010 11:54 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

kalair pisze:ObrazekMadziu i koteczki!

hej Bozenko z Kretkami :1luvu: :1luvu:

Miniboni, dzieki za zyczonka :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Sob gru 25, 2010 11:57 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

tillibulek pisze:no wlasnie, OKI, zalamalam rece nad tymi jej kołtunami, ona nienawidzi sie czesac, kazde czesanie to batalia, a niestety bardzo sie kołtuni

widzialam w zooplusie taki trymer, ale to kosztuje 60 zł :strach:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... wice/30734

takiego jak pokazalas jeszcze nie widzialam...

czy Tacia sprawiala wrazenie jakby te kołtuny ja bolaly w czasie czesania tym ustrojstwem?? bo Zorka to tak sie wscieka, warczy, jakby to bylo dla niej bardzo bolesne, choc ja to robie w miare delikatnie.... :(

Tacia sprawiała wrażenie, jakby była vqr... na maksa :wink: Ale ona miała te kołtuny na dupce i ogólnie nie toleruje dotykania tam. Raczej jej nie bolało, bo to bardzo ładnie rozcina, więc nie ciągnie :wink: Co najwyżej urażona godność bolała... i to bardzo :twisted:
Serio, serio, mogę pożyczyć do sprawdzenia, bo od tamtej pory brak kołtunów - ustrojstwo leży w szafie i się kurzy. Do codziennej pielęgnacji raczej nieprzydatne :wink:

edit: moje chyba ciut mniejsze niż to wklejone, ale też trixi

OKI

Post » Sob gru 25, 2010 12:06 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

to ja bym byla bardzo wdzieczna za pozyczenie, musimy sie jakos umowic, dzieki za pomoc :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Sob gru 25, 2010 12:09 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

Nie ma sprawy :lol:

OKI

Post » Pon gru 27, 2010 21:31 Re: Tillibulkowo zaprasza po raz czwarty ;-)

A gdzie Ruby się podziewa?
Czekam na wizualizację ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

[poprzednia][następna]